ha? na tezok stil ti bese odgovorot pa jas ne sfakjam?
izgleda ti ne sfati, jas nesto sosem drugo te prasav.. pak li da povtoram sto te prasav?
a ti sto mi odgovaras mi raskazuvas onaa prikazna koja ocigedno i ne si ja sfatil.. adam i eva ne "gi stvoril" vo rajot, tuku na otkako si igral i stvoril zemjata , gi napravil adam i eva i drugite zivotni da naselat zemjata i mestoto na zemjata kade gi naselil ja narekol edem a ne vo rajot (vo rajot demek angeli ziveat, decata na bog (a sea mi tekna ima li bog i zena?) a adam i eva ne bile angeli i ne bile vo rajot tuku na zemjata! .. sfakjas? tuku spored prikaznata satanata prvo bil angel najubaviot sin, no se pobunil i op milostiviot bog stvoril pekol i go frlil tamu
aaaa ubavo so me potseti vikas adam od kal go napravil, moze da zaklucime adam i mazite imaat poteklo od KAL

..dodeka eva od rebro na adam i moze slobodno da zaklucime eva e KLON na adam!
i sea adam si se razmnozuval sam so sebe?

i nes drugo mi tekna stom stvoril cel univerzum, si naprail nekoi sustestva i na drugite planeti? vonzemjani, ova ona, paralelni dimenzii itn

i vo tie paralelni dimenzii brakjata na bog se bogovi ili kako?

i na kraj stom nema bog, nema ni demoni, ni satana ni angeli ni nisto!
i ne mi preporacuvaj da citam sveti pisma ednas procitav i ne mi treba povekje
aaa najbitnoto, vekje povekje od 2000 god go cekate vrakjanjeto na isus i stom se navi nekoj prorok , nekoi sto ke trese bog mu se javil kade zavrsuva? u ludnica, znaes tie lica se sizofrenicari, noo vo i pred vremeto na isus bile proroci? !

moze citas i veruvas vo prikazna na sizofrenicar
i op doaga isus , kaj musimanite toj myhamed se sirat religiite , citaj drzenje na narodot vo strav i pottcinetost i i i i snemuva proroci ... onaka malku da procitase kako se sirelo hristijanstvoto niz skandinavija i evropa, kakvi se macenja i torturi da prifatat vera, deka taka nekoja prikazna i bog im naredile? a onie na istok od strav prifakale masovno islam koj e drugo dno, samo da bidat zastiteni
a sto ubavo kazuvas bitno isplaci se, pokaj se , idi u crkva i se ti e prosteno, nebitno sto preku denot kojznae sto si napravil .. bas me potseti ko onie na fb, kolnat, ismevaat, jadat go,,,a a potoa gi citas najgolemi vernici, amin, fala gospode, i sl seme sinapovo spodeluvanja... a toa bilo taka im se prostuvale glupostite od pred toa
lazi si se stom ti e taka polesno, deka smrtta ne e kraj
dobro sto ne ziveam vo sreden vek, ke me zapalele ko vesterka