Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.150
Малку да осети на своја кожа како е.
Не може да осети - нема ништо од тоа ти што имаш...
Едноставно - те мрази заради дискусии тука. Тој дојде да биде пророк и просветлен човек - заглави со простачки говор и ништо поеќе...
Батали, нема потреба да се заморува човек до толку - гледаш дека дно нема... :)

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Фактички ништо против фратерот,само нареден пат пратете некој поубедлив Spy :(
Не може да мислиш дека сум „фратер“ и „спај“ пошто ти пишав име и презиме на имејл и може да ме најдеш на фб и да ми пишеш ако сакаш. Да бев дел од О.Т.О. ќе ме знаеше. Или стварно те мава параноја или пробуеш да праиш некакви фори.
Кое и да е од двете, не ми е многу гајле. :)

H

Hyperion VI

Гостин
Не може да мислиш дека сум „фратер“ и „спај“ пошто ти пишав име и презиме на имејл и може да ме најдеш на фб и да ми пишеш ако сакаш. Да бев дел од О.Т.О. ќе ме знаеше. Или стварно те мава параноја или пробуеш да праНс
На кжжжжиш некакви фори.
Кое и да е од двете, не ми е многу гајле. :)
На крајот ќе испаднам,непријател?
Фиат,уживај си :)
Не си уживај воооопшто?

Последно уредено:
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
На крајот ќе испаднам,непријател?
Фиат,уживај си :)
Дечко, глеј... Ти кажуем дека ти пишав име и презиме у мејлот, многу е просто. Можеш да земеш, да ме најдеш на фејсбук и да видиш дека тоа сум ја, а не некојси фиат од О.Т.О. И да ми пишеш. Многу просто.

1. Те пука параноја (нешто што е често кај членови на вакви нешта, сум приметил). Овде не можам да помогнам. И да ти се појавам у живо, ќе мислиш дека О.Т.О. ти праи тест и ти режира работи, а јас сум шејпшифтер. Тука се доведов со нож под грклан со Ипси и Хепта за да докажам поента за О.Т.О. и ти мислиш дека сето тоа е театар против тебе? Дека ти си толку посебен, што сите тука режираат нешто, специјално за тебе? Дека ја тука се карам еден месец со нив, за да те тестираме сите? Озбилен си? Дали си ти, сериозен? xD
Што се дешаало таму, пак ќе почнам да сумњам (а таман, критиките ми се сведоа на епистемиологија, односно дека не се слагам со нивниот модел за реалноста. Етиката ми изглеаше океј после сево ова, сеа за сеа). xD Као, истиов феномен на параноја се дешаваше и со тој што ти го спомнав... Карактеристика на сите О.Т.О. членови е ваквава параноја? Дека некој праи тестови и режира нешто?

2. Праиш некои глупи фори. Твоја работа е второво.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.150
Тука сите сме пријатели, само љубоффф додека не дојде време за омраза и саркастично расправање за ствари кои реално не го интересираат оној што ги расправа :D
Но како инаку ќе му кажеш на другиот дека не е добар како што си ти самиот?

Не, навистина не гледам зошто би гледале некој со непријателство бидејќи верува во она во кое што верува или го турка некоја философија низ животот да биде подобар човек.
Бидете подобри за себе си и за оние околу вас, така ќе бидете подобри и за нас, другите кои сме многу далеку но сепак поврзани меѓу себе...

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
10 год. кик бокс, таеквондо и аикидо! Плус 20 год. улично искуство на утакмици, у парк, дижонска и на улица со различни крекери! Коефициентот на моја е 1.1!!!
Ниту еден вештер не може против силната, тешка рака на натуралистичкиот атеизам и еволуциониот дарвинизам!
Џабе ви се сите ,,изми" ако ви влезам со благородната Тао вистина дека ,,оној што не се натпреварува не може да изгуби". Ќе ми пеете ,,челави глобус вози аутобус" сите задно в кафана ( по можност ете да се наоѓа близу фамозниот мост).

:pijani:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
Еден редок но редовен феномен кој лично сметам дека претставува голем проблем во Телема (општо, во светски рамки) и треба сериозно да се поработи на него е следниов (Реков според мене? Сум рекол) отприлика приближно оди вака:
103457808_1132820843761697_4080551385678254517_o.jpg

Место Телема (внеси што сакаш поврзано со редови и/или (полу)тајност).

Kajgana Shop

На врв Bottom