- Член од
- 31 март 2008
- Мислења
- 2.585
- Поени од реакции
- 1.895
Не, најобичен бамбусов паркет...Салата долу има ли, на подот, црно бели плочки?
![Тоа е :toe: :toe:](/styles/default/xenforo/emot/toe.gif)
Не, најобичен бамбусов паркет...Салата долу има ли, на подот, црно бели плочки?
418 418/418Точно, брату.
FIAT LUX ET LUX FIT
Не се масони,не се илуминати,Skull & Bones строго користат килими(од најскапите! )Не, најобичен бамбусов паркет...![]()
Погледни ја змијата во очи, таа има три глави. Неjзиниот број е 364,45.418 418/418
Паметните ќе разберат,а мноштвото ќе се поклони на култот на "црната змија".
"Блаженството не е таму каде што го бараат.
Собери ги броевите од 1-9 и ќе добиеш јасна слика,за "дефункцијата на проколнатоста",од таму доаѓаат и доброто и злото оти се браќа по крв"
Автоматски споено мислење:
Не се масони,не се илуминати,Skull & Bones строго користат килими(од најскапите! )
Значи тука се работи за Bohemian Grove,дефинитивно,ама не паничи тие се моментално најморбидна окултна секта на Свет,сепак јас и @Botko сме експерти за окултизам и колку можеме ќе ти помогнеме,само не кревај паника
Нејќев да го плашам детево со тоа,ама веќе кога го спомна,тоа е најподмолната илуминатско-масонериска формула што ја вибрираат ционистичките,кабалисти,ама тоа е тоа,па кога ќе видиш он не учествувал во обредот,а претпостабувам дека правеле "Прослава за петтиот елемент на Бувот",оти он им е заштитникErets Tachtith
Бохемиските забави не се прикладни за него, ја би дал отказ.Нејќев да го плашам детево со тоа,ама веќе кога го спомна,тоа е најподмолната илуминатско-масонериска формула што ја вибрираат ционистичките,кабалисти,ама тоа е тоа,па кога ќе видиш он не учествувал во обредот,а претпостабувам дека правеле "Прослава за петтиот елемент на Бувот",оти он им е заштитник
Јас би му препорачал да си ќути,оти ги нема прочитано тие книги со анти-формули за да се заштити,како јас и ти,не знае,а добро би било да посети свештено лице,да се исповеда и на културен начин да си замине од работното место(без да приметат дека знае нешто,оти ќе наебе)Бохемиските забави не се прикладни за него, ја би дал отказ.
Бохемискиот кај нас не е активен веќе две години, со сигурност се работи за друга група, според реквизитите делува дека е херметичкиот ред златна зора, ако се сеќаваш, они ги оставаат реквизитите после ритуал. Битное и после колку време ги отстранил?Јас би му препорачал да си ќути,оти ги нема прочитано тие книги со анти-формули за да се заштити,како јас и ти,не знае,а добро би било да посети свештено лице,да се исповеда и на културен начин да си замине од работното место(без да приметат дека знае нешто,оти ќе наебе)
Матриксот се глична. Ајк и Кредо Мутва ме чекаат со хеликоптер, ќе бегаме у Перу.
Ова не ќе да е признаено од UGLE.у Француска е он
тамо има пун курац свашта
барем дест врсти масони има, што признаени, што непризнаени од UGLE
Стварно незнам од каде ти е идејата дека тогаш нешто ме иритирало кај тебе....или дека сега сакам некаква комуникација со тебе.... Форум е ова, дискутирам на содржината на постот, не на личноста позади него.... Можеби треба да пробате, без мешање жени, мајки, шајки и слично.Здравје,среќа љубов и сѐ најдобро ти посакувам,ама имаше ти време кога да комуницираш со мене,ете поминало,а не сум ни битен,јас едно време бев со Грујо,сега сум со Зоки З.,утре можда со некој трет,четврт,еве можеби тоа те иритираше кај мене,не знам што друго.
Не памтам нешто да сум ти згрешил освен што работам на државно и си го имам со сите провладини луѓе,а ние уметниците сегде се упикуеме,тоа ни е мана![]()
Ботко збирај не,овие со Бувовите ќе не ништат,гледаш дека секое девојче пред десет години носеше ѓердан со Був ?Матриксот се глична. Ајк и Кредо Мутва ме чекаат со хеликоптер, ќе бегаме у Перу.
@ПрофаундлиСтупид @Hyperion VI Да ве собирам?
Ова не ќе да е признаено од UGLE.![]()
Кулирај си,не знам што повеќе да ти кажам .Стварно незнам од каде ти е идејата дека тогаш нешто ме иритирало кај тебе....или дека сега сакам некаква комуникација со тебе.... Форум е ова, дискутирам на содржината на постот, не на личноста позади него.... Можеби треба да пробате, без мешање жени, мајки, шајки и слично.
Аха,сега ми е јасно,пак Грците пробуваат да се инфилтрираатхерметичкиот ред златна зора,
Таа грчка врска успешно се крие од јавност, туку мене на нив ме наведе подот, они обично ставаат чаршав и не мора да е храм, а членот погоре пријавил и јак мирис.Ботко збирај не,овие со Бувовите ќе не ништат,гледаш дека секое девојче пред десет години носеше ѓердан со Був ?
10+10=20 2020 значи Боемците се
Кулирај си,не знам што повеќе да ти кажам .
Аха,сега ми е јасно,пак Грците пробуваат да се инфилтрираат![]()
А како вие ги ,,припотивте газињата"? Се напнавте од верување? Со што ги припотивте? Да се каам за што? За тоа што имам поинаква волја од твојата? Или можеби за грешка што Адам или Ева ги направиле? Пантеизмот бил промашување, да веруваш дека си грешен за нечто кое некој друг го сторил не е? Како бре креаторов кој ем совршен ем сезнаен допуштил креацијава негова да утне, да згреши па да мора да интервенира, да исправа, да поправа, да суди, казнува, наградува? Кај му биле сезнајноста и семоќноста?Адам веднаш тоа го разбра непосредно, емпириски и умре плачејќи(познатата Црковна химнографија: „Рају мој рају, прекрасен мој рају...) по изгубениот Рај(Слобода), т.е. се покаја(метаноја, преумување) и се роди за „Новото време“, предвреме и кога се исполни Времето т.е. дојде Бог, Исус Христос го извлече од Пеколот(Ропството, Неслободата). Ферштензи Телемити?
Брадер вајс, бес платно(бидејќи ве оптоварува материјата), бидејќи така и добив и јас:
„Многу е лесно, покајте се, ослободете се, родете се за новото време, тоа реално може уште сега да се „Вкуси“, проба, доживее, бидејќи тоа за Исус е лесно, полесно од голтка вода да голтнеш, е потоа треба да ги припотите газињата соочувајќи се со самите себе(пазате да не се исплашите, од искуство советувам, братски во Христа), да не ни се повтара Адамовото, ко Али Крооули што се изглупира на готово сервирано...“
Секако ти верувам, но за момент “излези“ од рестрикција на субјективно поимање за да можеш да разбереш за што се работи, имено(ќе се обидам Хајдегеровски), Христијанскиот Бог е Личност што креира слободно, човекот што го создава со целокупното создание има идеја да го приведе од „апсолутно ништо“ во „апсолутно постоење“ во една вечна, апсолутна(слободна) релација со Апсолутот, која(апсолутна-слободна релација) единствено го овозможува тој концепт, идеја на Креаторот-Асполут.Дека апсолутно битие што размислува и делува според принцип на добро - лошо, исправно - погрешно е уствари дуално битие.
Дуалноста е ниво подоле од апсолутноста, ете Профаудли нека ти ојасни ако не ми веруваш.
Во врска со болдот.Ако нема промашување, тогаш зошто се става во улога на судија? Нели ќе ги дели на десно и лево од себе? Тие лево ќе ги казнел да завршат во пеколот? Која е поентата да судиш и да казниш ако нема ништо непотребно? Нели се се реализира како што замислил?Она што тебе ти прави пречка да разбереш (дека Христијанскиот Бог не е дуален), е тоа што овој концепт се остварува во оваа историја што ја живееме, емпириски, каде што креацијата се противи на Креаторот, бидејќи е потенцијален бог, што значи има слобода да каже НЕ!, зошто си ме создал, направил(она што, да потсетам го правиме на нашите родители како деца)..., истата, т.е. историјата е линеарна, не циклична, и во неа се реализира Божјата педагогија(добро-лошо пегагошка методика, ко детето твое што го воспитуваш по тој принцип, веќе имаш искуство)..., оттука она што е клучно за твојата недоумица е следното: Бог како Личност, Несоздаден, не го допира оваа историска икономија на реализирање на веќе спомнатата идеја за креирање бог, бидејќи телеолошки и есхатолошки во Неговиот план нема промашување, грешка затоа што ќе се реализира онака како што Го Замислил, Конципирал т.е. како АПСОЛУТНО ДОБРО.
![]()