Димитар Бузлевски Vs. Михајло Волкановски Vs. КИКО - ќе ја бијат битката за Ресен!

Кој ќе биде идниот градоначалник на Ресен?

  • Димитар Бузлевски (СДСМ)

    Гласови: 117 35,5%
  • Михајло Волкановски (ВМРО-ДПМНЕ)

    Гласови: 171 51,8%
  • Сашко Василевски (НСДП)

    Гласови: 42 12,7%

  • Вкупно гласачи
    330
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 јули 2008
Мислења
132
Поени од реакции
9
ALO ALO ABE ALO KAJ LETAM JAS ALO PU BELJA ZAKSNAV NA DUEL LELE REZILI SEA SRAMOVI HAAHAAHAHA.
ало ало албанија кај слетав бе грешка во рајца или прељубје ее беља работа.
море колку се изгубив дур ина дуел не отидов бузле ке ме искафузи сеа на телевизија .


хаххаахахахаа.
 
Член од
31 март 2009
Мислења
16
Поени од реакции
1
Еве ќе ви напишам дел од алманахот на бузлета



Бузле беше најшут во клас
на секој час му се слушаше глас.
Пролет, лето, есен и зима
тој зелено мрсулче си има.
Р.Ѕ. Ќе те правам се у крв,
за да бидам секогаш прв



:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
 
Член од
29 јули 2008
Мислења
132
Поени од реакции
9
ne menvaj tema kaj vi e grdoto pajce sto se iskaka za na duel i aj papa nemate pravo na glas gotovo definitvno se dokaza deka nemate aber od politika a kamo li kutriot da e gradonacalnik a neznae da kaza 2 zbora a ke brka investicii so sto so mimiki.

ало ало албанија кај слетав бе грешка во рајца или прељубје ее беља работа.
море колку се изгубив дур ина дуел не отидов бузле ке ме искафузи сеа на телевизија .



хаххаахахахаа.
 
Член од
1 април 2009
Мислења
15
Поени од реакции
0
Nema ovde osnova za razgovor, izbegnuvaat da kazat kaj im e Misko, vo koja gora e skrien, da ne ojde Crna Gora:pos2:

Ajde dobra nok:helou:
 
Член од
29 март 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
VmrOVCI ne kazavte kako pomina Misko denes na miting vo Carev Dvor, sobra nekoj glas ili kako ili Albanija bese:pos2:
COVEKOT MOZE DA ODI NASEKADE SLOBODNO ZATOA STO NISTO NEMA IZMAMENO .
A NE KAKO KLOVNOT "BOZO" BUZLE DA NE MOZE DA IZLEZE NA KAFE A DA NE GO BRKAAT DO SEKADE ZA TOA STO OBEKJAL I IZMAMIL!!!!
NAPRED PRESPA!!!!

 
Член од
29 јули 2008
Мислења
132
Поени од реакции
9
:helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou:

папа за вас и нека не се крие во пештера има лилјаци :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

форца бузле ке ги прегазиме овците
 
Член од
31 март 2009
Мислења
16
Поени од реакции
1
Мишко го заеба бузле......бузле скопје а мишко кај него дома на клецање хахахахахха









Отешево наскоро ќе наликува на Пиринејскиот брег



Новиот газда на туристичката населба Отешево, португалската компанија Аквапура, започна со градба на угостителските, бизнис, и на рекреативните објекти. Ќе има 60 вили и неколку конгресни центри. А, за три година треба целосно да се уредат 50 хектари од западниот брег на Преспанското езеро до националниот парк Галичица.

Деновиве, со динамит ќе се руши нефункционалниот дел од хoтелот Европа, за да добие нов европски изглед. А, истата судбина ќе ја доживеат, хотелот Козара и другите сместувачки капацитети, за што според претседателот на бордот на директори Диего Ваз Гедеш, ќе бидат вложени 32 милиони евра.

И ако првата фаза од проектот почна да се реализира се уште не се знае што со центарот за рехабилитација. Каде ќе бидат згрижени бегалците од мала Преспа, кои со години се сместени во Отешево. Локалните власти, како што велат не знаат кога ќе почне истражната постапка за утврдување на финансискиот криминал од екс управителот на населбата Симе Стојчески. Тој со договор за наме сам си ја овластил сопствената фирма Евротурс - мако да стопанисува со туристичката населба која преку стечајот што се води ќе биде ликвидирана. Но, градоначалникот Димитар Бузлески истовремено е убеден дека ова нема да влијае врз реализацијата на проектот.

Според проектот, странскиот инвеститор во објектите од туристичкиот центар ќе вработи 350 работници. А, доколку дозволат климатските услови под концесија ќе користи и дел од скијачките терени на Галичица.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=25189&mid=1500&tabId=1&tabindex=0



А кој стои зад Симе ??????????? се разбира кој друг ако не

БУЗЛЕ
 
Член од
31 март 2009
Мислења
16
Поени од реакции
1
Водовод, Канализација, Патишта, Осветлување, Одводни канали
·Изведена атмосферска канализација во населба Црквиште со вложени 3.350.000,00 денари – При најмалиот дожд населбата Црквиште е преплавена со вода
·Набавен трансформатор за потребите на жителите на Грнчари – Каде е?????
·Обезбедено квалитетно целосно улично осветлување по селските населби – Сите селски населби се во мрак, сами набавуваат сијалици, општината наплаќа за улично осветлување а не обезбедува барем човек за нивна измена?????
·Асфалтирање на локални патишта во градот: нема улица без дупки, Цело црквиште, Делот кај старото кино, централното подрачје, каде отидоа 6000000 денари???? Во нечии џебови?
·Само четири селски локални патишта биле асфалтирани а едно од нив е наведено Долна Бела Црква ако има жители од таму не знаат дали да се смеат или да плачат патот има повеќе дупки отколку асфалт.
·Средства од Светска Банка за магистралниот пат Макази Долно Дупени кои не можат да се искористат токму поради лошата општинска администрација која изработила неквалитетни предлог проекти.
·За зимско одржување на патиштата потрошени се 30000 Евра а при секој снег од 2 сантиметри ниедна улица не е исчистена и не е проодна.
·Осветлување на градско јадро – 49000 евра – Прашајте ги изведувачите уште колку им должи Општината а веќе поминува 4 година од проектот.

Локален економски развој (Земјоделие, Туризам, Стопанство)

·Проектот Аквапура – ајде што 4-5 години лаги дека еве само што не се изградило, барем господинот градоначалник нека научи еднаш колку вреди тој проект се менуваат цифрите од 40 милиони евра до 70 милиони евра зависно од моментот и од публиката.
·Потрошени 123000 Евра за лабораторија која воопшто не е ставена во функција на развој на земјоделието
·Проектот за дистрибутивни центри за јаболко кои наводно ќе се градат сеуште не е одобрен од ЕУ
·Во неговиот мандат само се затвараат производствени капацитети а се отвораат продавници, маркети и банки?????
·Имал канцеларија во Брисел – Таа канцеларија е на ЗЕЛС и господинот Градоначалник е таму како претставник на ЗЕЛС не на Општина Ресен и со негово паѓање од власт тој нема да ја има повеќе таа функција.
·Изработил брошура за инвестиционите можности на Преспа – каде е нека покаже барем еден примерок.
·Два проекти за на УНДП за вработување на млади лица чии резултат е 30 нововработени во 4 години од кој 30 партиски кадри со книшка на СДСМ
·Проект Форум на заедници – тековен проект кој е тотално изместен во нашата општина и во кој наместо населението да одлучува, одлучуваат вработени на општинската администрација прикриени пред донаторот како жители на одредени населби.
·Туристичко Инфо Биро – 30000 Евра – Каде е тоа биро, што работи, каде направило промоција, колку гости донело во Преспа и на крај дали е тоа туристичко биро или приватно фото студио
·Рибарско Село – Проект на здружение на граѓани кое нема никаква врска со Локалната Самоуправа и со господинот Градоначалник.


Меѓугранична соработка
·Во делот за меѓугранична соработка се повторуваат цифри кои се ставени уште и на 5 места меѓутоа уште поважно ниеден од тие проекти нема одржливост, сите се направени со средства од донаторот и кога општината треба да продолжи да работи со нив тие се замрени: Еколошки острова, собирање на пластика во основните училишта и уште многу други
·Проект Стандарди за локален квалитет – 140000 Евра без никаков конкретен резултат и на дел од парите им се губи секаква трага.
Животна средина
·Чистење на плажите: Стење, Асамати, Отешево, Сирхан, Претор, Асамати, Крани, Штрбово, Наколец, Сливница и Долно Дупени – ова изгледа е пишувано за некој што живее во Париз па Господин Бузлевски ајде да одиме во Сирхан, Асамати, Наколец, Штрбово и да видиме кај сте чистеле и кај сте потрошиле 55000 евра
·Проект за испитување на причините за намалување на нивото на водата 200000 долари: никаков резултат ниту еден извештај, ниту една предлог мерка што да се превземе, само плати за консултанти и платени докторски студии на неколку професори од Скопје
·Проект уредување и заштита на голема река – се трошат без никаква анализа на реалните потреби на заедницата 3.000.000,00 Швајцарски франци за шеталиште во индустриска зона кој ќе шета таму господа кога ќе профункционира таа индустриска зона?????

Образование
·Во образованието биле вложени 400000 Евра – па Господин Бузлевски да Ве запрашаме каде отидоа тие пари кога ако ги посетиме сите училишта сликата е една – руинирани училници, печки од 19 век, училишта без електрична енергија (Покрвеник), пропаднати подови, покриви кои прокиснуваат??????


Култура
·На традиционалните манифестации им е згазено достоинството до крај, се подржуваат оние само каде градоначалникот или некој околу него има личен интерес и ќе одржи негова претстава или концерт а за другите трошки или нема ни денар.
·Во 4 години беа организирани 2 изложби, еден концерт и една монодрама Културен живот за пример
·Актерот на Европа – елитистичка манифестација наменета за 20 луѓе која воопшто не придонесува за развојот на културата и за промоцијата на Преспа.
·Преспански Јаболкобер – Манифестација која требаше да го преставува вистински фестивал на јаболкото прерасна во лична приредба на Градоначалникот Бузлевски со концерти на естрадни ѕвезди кој земаат 5000 Евра за еден час настап а јаболкото го нема никаде.
·Искористени средства од донатори за опремување на старото кино и стариот пионерски центар кои поради лошото менаџирање на тимот на градоначалникот сега се претвораат во руини и воопшто не се искористени.

Спорт
·За развој на спортот се потрошени 70000 Евра за 4 години: а резултатот е уништен спорт доведен на најниски гранки од постоењето на спортскиот живот во Преспа

Општинска администрација
·Огромни средства потрошени за обука на локалната администрација а резултатот е бирократска администрација која ако е расположена ќе ве услужи а ако не дојдете утре.
·Општински центар за одржлив развој – 10 вработени кои земаат социјална помош а не плата од 6000 денари месечно и последната плата им е земена за месец септември2008 а резултати нема никакви.



СВЕ Е ОБЈАСНЕТО




A duelot vo Ohrid bese:pusk:

Kolku ste samo glupi toa e cudo, ne zasluzuvate da vodite opstina, samo ke ja unazadite zosto ste prosta raja koja nema troska obrazovanie i kultura!

Ajde site potrckovci da mi go pusite turcinov!
Оди молимте затворисе дома и не излегувај 2 години, а за 5 дена и бузле ќе ти го пуштиме
Земи измијси ги очите со вода изгледа од бузле вие подалеку не гледате
А да не ви е татко на сите ?
Да не ве има начукано сите
 
Член од
29 март 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
A duelot vo Ohrid bese:pusk:

Kolku ste samo glupi toa e cudo, ne zasluzuvate da vodite opstina, samo ke ja unazadite zosto ste prosta raja koja nema troska obrazovanie i kultura!

Ajde site potrckovci da mi go pusite turcinov!
VIDI VAKA. KOJ KOLKU ZNAE DA VODI OPSTINA KE SE VIDI NA 6. MNOGU DOBRO KE SE VIDI STO SVE STE SRABOTILE ZA SVOJOT DZEP SIVE OVIE GODINI.
GLEDAM VO RESEN STE GO ZAPALILE PARNOTO VO SOBRANIE. SIGURNO SE GREETE NA DOKUMENTITE STO GI GORITE!!!!
UFFFF KOLKU MORA DA VI E ZESKO I DA VI GORI POD NOZETE!!!!!
 
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
немојте така човекот си бил кај колиционите партнери ,,,, кога неможе еден ДОГОВОРЕН дуел да исплони што друго ке исполни ТИПИЧНА ПОРТОКАЛОВА МАГЛА

прогноза за времето недела 08,04,2009 КРЕВАЊЕ НА МАГЛАТА(портокалова) :toe:
 
Член од
29 јули 2008
Мислења
132
Поени од реакции
9
oti ne otidetoj vasiot sto neznae imeto da si go kazi i ne bese skopje oti nemate aber se gleda duelot bese vo ohrid surat eden nepismen prati malku da ne gledas samo pravo vidi malku procitaj sto pisise dolu deka se odrzuva vo ohrid vo dom na kulturata grigor prlicev se gleda se nepismeni po po po eden so 2 min skolo nemate ami za so 5 da ne prajme muabet.

Ne menvaj tema kaj vi e grdoto pajce sto se iskaka za na duel i aj papa nemate pravo na glas gotovo definitvno se dokaza deka nemate aber od politika a kamo li kutriot da e gradonacalnik a neznae da kaza 2 zbora a ke brka investicii so sto so mimiki.

ало ало албанија кај слетав бе грешка во рајца или прељубје ее беља работа.
море колку се изгубив дур ина дуел не отидов бузле ке ме искафузи сеа на телевизија .
 
Член од
31 јануари 2009
Мислења
25
Поени од реакции
2
oti ne otidetoj vasiot sto neznae imeto da si go kazi i ne bese skopje oti nemate aber se gleda duelot bese vo ohrid surat eden nepismen prati malku da ne gledas samo pravo vidi malku procitaj sto pisise dolu deka se odrzuva vo ohrid vo dom na kulturata grigor prlicev se gleda se nepismeni po po po eden so 2 min skolo nemate ami za so 5 da ne prajme muabet.

Ne menvaj tema kaj vi e grdoto pajce sto se iskaka za na duel i aj papa nemate pravo na glas gotovo definitvno se dokaza deka nemate aber od politika a kamo li kutriot da e gradonacalnik a neznae da kaza 2 zbora a ke brka investicii so sto so mimiki.

ало ало албанија кај слетав бе грешка во рајца или прељубје ее беља работа.
море колку се изгубив дур ина дуел не отидов бузле ке ме искафузи сеа на телевизија .
Ako ne e tajna,ti sto skolo imas?Mora da si mnogu ucen,cim site gi potcenuvas,gi narekuvas nepismeni i stepenot na obrazovanie im go meris vo minuti?!

Tomce i Plevnes ne bea slucajno najdeni, bea specijano prasani za posebni prasajna, za razvoj na prespa i Akvapura!
Zemi programa od Buzle, pisuva tamu kade kolku e vlozeno pa napravi eden esap:helou:
Т.Петковски беше специјално прашан за општо прашање што им го поставија и на Фејзула,Иљо,Кадрија - што очекува од идниот градоначалник.И напрај разлика,не може во програма да пишува каде потрошил таква пара,ако навистина е толку вложено ќе се гледаше и со голо око.Затоа,совет!Батали програма,излези на улица и види малку со свои очи,види сам дали нешто ти се гледа направено,поубаво од што било,и не си го чувај мозокот за нов.Не дозволувај друг да ти качува како е,почни да живееш свој живот.Мислам,ако можеш.:toe:
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom