Vidi vaka,cim go citas podforumov znaci kazano ti e,pa ti kako sakas(zezajse),samo na krajot nemoj neznaev,nikoj ne mi kaza.Nema da ti projde toj izgovor.Да бе жити господ точно е
Izvini
Prijatno
Vidi vaka,cim go citas podforumov znaci kazano ti e,pa ti kako sakas(zezajse),samo na krajot nemoj neznaev,nikoj ne mi kaza.Nema da ti projde toj izgovor.Да бе жити господ точно е
И тебе ти е кажано. Не губи време на измислени личности. А за крајот ич да не се секираш. И јас и ти, six feet under.Vidi vaka cim go citas podforumov znaci kazano ti e,pa ti kako sakas(zezajse),samo na krajot nemoj neznaev,nikoj ne mi kaza,nema da ti se vazi.
Фала.
Дај слика, да те видам поубо.
А кој го створил бог? D:Не сум ( прв ) него прва без забуна а инаку не сум себична како другите.......еве во кратки црти ќе ти кажам: Господ е створителот на небото и земјата како и на човекот и сите други живи суштества. Тој бил створителот на праведноста , мудроста , љубовта , милоста , милосрдноста и светоста. Што значи дека постоел во сите времиња и ќе постои уште бескрајно......Мислам дека сега е појасно .
Вака како шо те гледам, чуден, сепак личиш на било кој друг верник, кој верува во било која религија.
Rene Magritte
--- надополнето: 30 декември 2011 во 20:00 ---
D:
Не. Копија од слика насликана од Магрит.Rene Magritte
Добро, ќе ставам кур во бог.Вака како шо те гледам, чуден, сепак личиш на било кој друг верник, кој верува во било која религија.
Затоа, не е лошо, наредниот пат, да се расониш прво, па после да ги ставаш во иста реченица зборчињата "к*р" и "Бог".
Бокурог?Добро, ќе ставам кур во бог.
Тоа пријателе е изумрен вид на еднорози (се разликуваат од еднотемјанушките по тоа што имале рог)Бокурог?
Да бе на неш’нал џиографи гледав вчераТоа пријателе е изумрен вид на еднорози (се разликуваат од еднотемјанушките по тоа што имале рог)
Ти го виде ли крајот за да знаеш за истиот?И тебе ти е кажано. Не губи време на измислени личности. А за крајот ич да не се секираш. И јас и ти, six feet under.
Ќе се цитирам за да додадам една за мене битна поента која религиитее ја "киднапирале" за своја манипулитивна цел, а тоа е "обожавањето".Љубовта во никој случај не се реализира преку страв, покорување, заплашување и ултиматуми со вечни страдања! Само оној што му робува на стравот за сопствената кожа, и е спремен да прифати било што, само за да постои, па макар и како роб и слуга, може да се излаже себеси и останатите во таква глупост и лудост.
Љубовта и почитта се заслужуваат, не се изнудуваат. Ако некому речеш ти си мој роб и ќе те мачам со најстрашни маки ако не ме сакаш и не ми се покориш, тогаш не си ништо друго освен еден обичен нарцис и садист опседнат да биде обожаван.