Дете од ѕвездите - STARCHILD

EVIL-B

Hip-Hop Legend
Член од
2 декември 2007
Мислења
357
Поени од реакции
4
Не ми е баш уверливо но...никогаш не се знае.Некој од нас да рабоетше во NASA ке ни образложеше.Се согласувам до негде и со ова мислење иако не се разбирам од медицина.
абе ајде не заебавајте... хаха
требаше само да и’ го покажам на една ученичка во средно медицинско за да ми кажи дека таа првата слика од черепот е сликана одназад, т.е. е од задниот дела на черепот (кај што почнува ’рбетот со првиот прешлен). Башка, ми рече дека формата на черепот е најверојатно некоја деформација, која и не е баш ретка ппојава, и за која има редица медицински објасненија.
 
Член од
19 февруари 2008
Мислења
103
Поени од реакции
1
hahahah mozebi ce najdea trotinet koj znae a mozda stvarno ne e od ovoj svet. poubo da ne doznam nikogas, posle ke se kaam.
 

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Isnreno tuka ne gledam bas nekoja misterija , moze da bide toa nekoja deformacija , mutacija na cerepot ili celoto telo , koj znae ?!

pogledni go elepfant men i ke vi stane jasno
Не е деформација. Научници имаат истражувано на ова и утврдено е дека не спаѓа во до сега познатите класификации за деформација. Дефромацијата може да биде вродена и стекната, а под стекната се подразбира поради некоја болест или повреда и сл.

Џозеф Мерик, алиас Човекот Слон, колку што знам е дефомрмација поради болест на косеканата срж. Така да тоа не е вродено...

А што се однесува до Ѕвезденото Дете, во анализите што се правени, наводно, е утврдено дека детето е на возраст од 5 години, а според дебелината на кората на черепот испаѓа дека е веќе созреан череп, како да е на средновечен човек.
Според волуменот на черепната шуплина утврдено е дека 1600 кубни сантиметри, ако се земе в предвид дека просечна шуплина на човек е 1200 кубни сантиметри (типично за човек со мал раст) за да собере мозок со волумен од 1400 кубни сантиметри.
И друга една работа, првите вратни пршлени кои излегуваат од темето на черепот, кај човекот не се точно под центарот на човечкиот череп, тие почнуваат од самото теме, а не од центарот на черепот.
Кај детево почнуваат од самиот центар, нешто како кај лижавчињава, грубо речено...

Ако грешам нека пишат сите слободно, јас само пренесувам тоа што сум прочитал....
 
R

RAYTHEON23

Гостин
NE MOZE MIX PORADI NESOVPAGANJE NA HROMOZOMITE A DAA.. LICI NA PREDATOR AMA NE E ..KUTROTO PA TOA E MUTACIJA DEFORMACIJA KAKVA DNK TOA E PREVARA DUBARA UJDURMA
 

Kajgana Shop

На врв Bottom