Дете во душата или несигурност од годините?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Обратно од ова, прашање е колкав проблем имаат несериозните?
Па и немаат, затоа што не се доведуваат до ситуации да имаат сериозни проблеми.
You bring about what you thing about.

Темава ми е чудна.
Најверојатно некоја си 20 годишна девојка не може да разбере зошто машките с епонашаат како машки. Кога тенденцијата на девојките уште од мали е да бидат посериозни и поодговрни (ја го викам теткица синдром).
И сеа зошто, како?

Темава можеби стана подлабока, ама јас алудирам на мотоивите на авторот...ваљда.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Обратно од ова, прашање е колкав проблем имаат несериозните?
Немаат проблем... а и да го имаат, не го сваќаат сериозно :)

Како и да е, јас сум за она дете во душата... шо ако некој напрајл 30 или 40 години? Треба да напрај сериозна фаца, да се затвори дома и да се понаша како поп в црква? Мала несериозност не е на одмет, но сепак, се што е претерано, не чини. Дефинитивно.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Увек ке има дете во мене кое што ке се буди од време на време. Несакам да живеам без тоа колку и да изгледам глупаво у тие моменти :)

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Тоа се незрели личности. Зрелоста не секогаш зависи од возраста. Многумина до крајот на животот остануваар детинести и интелектуално, емотивно и социјално остануваат зелени. Но може да си целосно созреана, одговорна, независна линост, сепак да останеш дете во душата. Искрено најмногу од се мразам глумење сериозност. И од такт ме вади кога не те сфаќаат сериозно ако си насмеан, ведар, користиш хумор, се зафркаваш, имаш open mind и слобода во начинот на облекување.
Треба да изгледаш вака за да те сфатат сериозно.

Kajgana Shop

На врв Bottom