Демографија

Член од
5 март 2018
Мислења
17.483
Поени од реакции
19.968
Просечните северџанки трчаат по кариери и пари, други шират нозе на шиптаpи, трети кариери со онли монли фанс, маж, деца и семејство не ги интересира.
Просечните северџани или се педери, или се неспособни жена да најдат или не му се крева.
Тие кои сте нормални угледајте се на Ѓорчев и Милошоски по 4 деца нека се множат македончиња, тешко ќе е нормално, ама жртва за нацијата мора иначе по 3 илјади и кусуро години ќе не снема од лицето на земјата.
Цел свет има пад, окултистите ја намалуваат стоката која е товар за нив, треба да се рани таа стока (а аи и роботите ќе работат бесплатно нема да се гладни и уморни и нема да поставуваат прашања), преку пропаганда, отров гмо храна, загаден воздух, вакцини, лекарства, плодноста ни е сериозно намалена не чуди бројот на неплодни во ваква ситуација или пак дефектно потомство телесно и со намалени интелектуални капацитети, ова во комбинација со промовирање на радикалните феминистички теории и идеологии, индивидуализмот и на лгбткурхдјс педерастија и настраности го носи резултатот моментален.
Се убо си напишал, ама не е само коти се како кучка а децата нека страдаат за леб.
Ќе се огледаме на Ѓорче и Милошоски кога ќе ми легнува платата нивна на сметка и ќе имам отворени врати секаде по институции без да платам мито

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.548
Поени од реакции
43.494
Се убо си напишал, ама не е само коти се како кучка а децата нека страдаат за леб.
Ќе се огледаме на Ѓорче и Милошоски кога ќе ми легнува платата нивна на сметка и ќе имам отворени врати секаде по институции без да платам мито
Не ти требаат милиони ако сакаш деца. Они двајца сакаат фамилија голема да имаат и жените им се такви што сакаат да градат династија. Денес човек и да сака фамилија и деца, едноставно некој што го сака истото тешко се наоѓа.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.483
Поени од реакции
19.968
Не ти требаат милиони ако сакаш деца. Они двајца сакаат фамилија голема да имаат и жените им се такви што сакаат да градат династија. Денес човек и да сака фамилија и деца, едноставно некој што го сака истото тешко се наоѓа.
Ме заебаваш така ? Во Македонија живееме, 4 деца да изгледаш ти требаат многу пари, башка државата никаква помош не ти нуди. Го праевме муабетот за Германија за секое дете колкава помош добиваат до 18-21 годишна возраст.
Тука социјалната помош за леб нема да ти стигни.
4 деца + родителите тоа се 6 члена, кажи ми ти кај ќе живеат тие 6 луѓе, во еднособен стан ли ?
Двособен стан стигна да е 70.000 евра.
Тие деца треба да се школуваат, да се хранат, да имаат основни услови за живот а не да спијат сите на една спална како сардини.
Исто како Илон Маск кога го слушам како требало да се раѓаат многу деца, лесно му е на Маск да кажва со милионите на сметка.
Збораме за оние кои можат да имаат повеќе деца ама не сакаат поради слаби финансии.
Неплодноста е башка муабет, и за тоа тука имаме дебатирано.
Спонтаните абортуси и неможноста да се износи плодот до крај станаа многу честа појава.
Не е хумано некој од страна да дели совети за некого а не му го знае статусот дома и можноста дали можи да има деца.

Тоа дека некои одбиваат да раѓаат и не сакаат деца и тоа си стои, јас во мое опкружување познавам двајца тројца такви.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.548
Поени од реакции
43.494
Ме заебаваш така ? Во Македонија живееме, 4 деца да изгледаш ти требаат многу пари, башка државата никаква помош не ти нуди. Го праевме муабетот за Германија за секое дете колкава помош добиваат до 18-21 годишна возраст.
Тука социјалната помош за леб нема да ти стигни.
4 деца + родителите тоа се 6 члена, кажи ми ти кај ќе живеат тие 6 луѓе, во еднособен стан ли ?
Двособен стан стигна да е 70.000 евра.
Тие деца треба да се школуваат, да се хранат, да имаат основни услови за живот а не да спијат сите на една спална како сардини.
Исто како Илон Маск кога го слушам како требало да се раѓаат многу деца, лесно му е на Маск да кажва со милионите на сметка.
Збораме за оние кои можат да имаат повеќе деца ама не сакаат поради слаби финансии.
Неплодноста е башка муабет, и за тоа тука имаме дебатирано.
Спонтаните абортуси и неможноста да се износи плодот до крај станаа многу честа појава.
Не е хумано некој од страна да дели совети за некого а не му го знае статусот дома и можноста дали можи да има деца.

Тоа дека некои одбиваат да раѓаат и не сакаат деца и тоа си стои, јас во мое опкружување познавам двајца тројца такви.
Не ве бива за градење династија признај си. Не сакате деца, сакате кучиња и мачки да чувате и само наоѓате изговори. Тебе или мене сигурно не не одгледале со кавијар и чедар. Него со манџа, паштета, макарони и слично. Не не возеле у ролс ројс колички. Сега се научивте све.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.483
Поени од реакции
19.968
Не ве бива за градење династија признај си. Не сакате деца, сакате кучиња и мачки да чувате и само наоѓате изговори. Тебе или мене сигурно не не одгледале со кавијар и чедар. Него со манџа, паштета, макарони и слично. Не не возеле у ролс ројс колички. Сега се научивте све.
Каква династија бре со просечна плата од 23.000 денари, самиот збор династија ти кажува што значи.

Јас сакам деца, и ќе се потрудам моето дете кое е на пат после толку години труд нема да биди растено со паштета и макарони.
21 век ако не можам да му приуштам основни услови за живот ич не ни го праев.
За династија не размислувам, времето ќе си кажи.

Ама да раѓам секое лето деца и да можам не сполајти, после да барам помош по телевизии за облека и храна, не иди во обзир.
Секој дома си знае најдобро

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.813
Поени од реакции
4.807
Каква династија бре со просечна плата од 23.000 денари, самиот збор династија ти кажува што значи.

Јас сакам деца, и ќе се потрудам моето дете кое е на пат после толку години труд нема да биди растено со паштета и макарони.

Ама да раѓам секое лето деца и да можам не сполајти, после да барам помош по телевизии за облека и храна, не иди во обзир.
Ajde bre ne se pravi Abdul Rehman Bijli, slusaj sto ti kazuva covekot, radi vas zenite demografijata ni strada... Se znae zena treba doma domakjinka da cuva deca..

Член од
5 март 2018
Мислења
17.483
Поени од реакции
19.968
Ajde bre ne se pravi Abdul Rehman Bijli, slusaj sto ti kazuva covekot, radi vas zenite demografijata ni strada... Se znae zena treba doma domakjinka da cuva deca..
Тебе женати ако те чита какви глупости тука пишуваш ќе се збогуваш и со деца и со се, зато ќути си

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.548
Поени од реакции
43.494

Ти си баш тоа што го опишав.

Член од
2 април 2023
Мислења
356
Поени од реакции
792
Не ве бива за градење династија признај си. Не сакате деца, сакате кучиња и мачки да чувате и само наоѓате изговори.
Како машко шо не поддржува феминизам, дај свестете се малце, секој втор маж е коцкар и пијаница, за женкари муабет да не правиме, и сега памет ќе солиме за жените дека не ги бивало за градење династија?
Get real....

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.548
Поени од реакции
43.494
Ти би растел дете во една соба со леб и маргарин ?
Не е маргаринот у прашање. Вие не сакате да раѓате. А мажите се најчесто незаинтересирани.

И овој феминистов погоре све мажите ги криви. Влегло у матрицата дека мажот е крив, а не е до него.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.483
Поени од реакции
19.968
Za tango treba dvajca. Brakot e demode
Па тука иди муабетот на место шо го кажа кнез, се повеќе мажи коцкари и алкохоличари неспособни една сијалица да сменат, уште од цицката на мајка им не можиш да ги одделиш и со таков фамилија ќе градиш ?

Член од
22 февруари 2024
Мислења
436
Поени од реакции
737

Просечната плата не е 23,000 денари.
Немора да чуваш деца знаеме се повеќе и повеќе се зголемува бројот на сингл женски, само ковајте се и чувајте мачки.
Убаво ти пиша @Ron Burgundy а ти ако неможеш да се осознаеш тоа е твој проблем.
Спамирај на сите теми како све ти е скапо а во странство ти е ефтино дур шмекаш дедовци со бради.
Автоматски споено мислење:

Па тука иди муабетот на место шо го кажа кнез, се повеќе мажи коцкари и алкохоличари неспособни една сијалица да сменат, уште од цицката на мајка им не можиш да ги одделиш и со таков фамилија ќе градиш ?
Или се повеќе курвештии што неможат бидат во врска пошто само на ебе*е мислат 24/7.
Такада глеј ги работите и од друга перспектива.

Kajgana Shop

На врв Bottom