Генетските мутации немаат врска со годините, тоа се најчесто наследни мутации од родителите и ако жената не ги испита и да прима соодветна терапија тешко ќе го задржи плодот.како нема врска кога жената губи шанса да затрудни со секоја помината година. Што постара, тоа потешко е да зачне. А оваа што ми ја спомнуваш најверојатно ја измисли, пошто чисто се сомневам дека некоја толку млада може да има проблеми од тој тип.
Не се поретки, последниве години бројката е значително зголемена, дали со срањето со короната не знам.Se desava, ama se poretki. Najcesto e toa problemot. Normalno kje ima se povekje.
Што е Ѓорчев крив тука. Он ли ги тераше денешните стари ергени и уседелици да ја поминат младоста во дување трева и курвање ?Настрана иселувањето, не сте свесни колку жени не можат да останат бремени и колку е зголемен бројот на абортуси во државава изминативе 10/15 години.
Не знам на што се должи тоа ама скоро и да не познавам жена која немала барем по една неуспешна бременост, секоја втора е сега со некаква терапија, скоро сите со некакви генетски мутации кои најчесто прават проблем во бременоста.
Го слушам Ѓорчев како меле на телевизија и ми иди телевизорот да го скршам.
Ѓорче и таквите како него имаат голема кривица затоа што ја донесоа државата до ова дереџе кое резултираше со иселувањеШто е Ѓорчев крив тука. Он ли ги тераше денешните стари ергени и уседелици да ја поминат младоста во дување трева и курвање ?
Имаш и табели и прецизни статистики во кои години стрмоглаво наталитетот опаѓа.
Toa se samo izgovori. Realnosta e deka site sakame do 30 god da si igrame kur, i posle normalno potesko e za deca. Individual i slucai mutacii sekad ima, ama genralniot slucaj e toa.Генетските мутации немаат врска со годините, тоа се најчесто наследни мутации од родителите и ако жената не ги испита и да прима соодветна терапија тешко ќе го задржи плодот.
Зошто да ја измислам оди во темата за генетски мутации на форум и ќе видиш колку девојки го имаат овој проблем.
Ова е еден од факторите, пропаднато здравство, немање услови за гледање деца е друг фактор.
Или ај прај деца и после по телевизии моли за помош.
Државата никаква помош не ти нуди, еден детски додаток не стига за две кутии пелени.
Погледни во стабилна држава какви услови има за новороденчиња.
Овде од работа ќе те избркаат ако одиш на породилно.
Кога ќе поминиш низ голготата кај нас ќе се задумаш дали да родиш второ дете
Автоматски споено мислење:
Не се поретки, последниве години бројката е значително зголемена, дали со срањето со короната не знам.
Ќе те упатам уште еднаш на табелите и статистиките постирани на темава. Јасно се гледа кога најјако паѓа наталитетот, и тоа не е кога Ѓорчев е на функција, туку кога комуњарите твои предводени од Мила Царовска и нејзините невладини секташи ја запоседнаа земјава и душмански ги скинаа додатоците и помошта.Ѓорче и таквите како него имаат голема кривица затоа што ја донесоа државата до ова дереџе кое резултираше со иселување
А тука ми брчи СДС биле криви, кога и тие исто лајно се како нив.
Неплодноста и шансата за генетски мутации се зголемува со годините особено кај жените.Генетските мутации немаат врска со годините, тоа се најчесто наследни мутации од родителите и ако жената не ги испита и да прима соодветна терапија тешко ќе го задржи плодот.
Зошто да ја измислам оди во темата за генетски мутации на форум и ќе видиш колку девојки го имаат овој проблем.
Имам постирано пред скоро време и за возраста на стапување во брак во Македонија. Додатно што најголем процент на бебиња се раѓаат во брачни заедници а годините на стапување во прв брак расте тогаш логичен заклучок е дека се повеќе жени во Македонија ќе имаат проблем со раѓање деца.Студија на која наидов која покажува шансите за плодност кај мажите и жените. Бидејќи во нашето време се постара е годината кога жените стануваат мајки, со тоа се зголемуваат шансите жените да бидат неплодни, да имаат спонтани абортуси, фетусите/бебињата да имаат поголем ризик од генетски абнормалии итн. Колку што се сеќавам од часовите по гинекологија, бременоста има дополнителни бенефити како на пример тоа што го намалкува ризикот од канцер на гради, жена која не родила ниту едно дете има поголема шанса да развие ваков рак.
Прегледај го приврзокот 439533
Прегледај го приврзокот 439534
Прегледај го приврзокот 439535
I ova dodusa nema vrska. Nema nikakva korelacija so dodatokot i natalitetot. Ednostavno pagja konstantno vo site zemji.Ќе те упатам уште еднаш на табелите и статистиките постирани на темава. Јасно се гледа кога најјако паѓа наталитетот, и тоа не е кога Ѓорчев е на функција, туку кога комуњарите твои предводени од Мила Царовска и нејзините невладини секташи ја запоседнаа земјава и душмански ги скинаа додатоците и помошта.
Преглупичка си ти за овој тип разговори, како практично и за се друго на форумов.
ne ocekuvaj deka na razglas ke cues takvi informacii. toa e mnogu bolna tema i se prikriva osobeno pred mazi.Јас не знам ни една жена или девојка која имала проблеми со бременост и со здравјето на својот плод. Никакви генетски мутации, никакви здравствени последици.
Но познавам многу девојки кои не можат да најдат партнер или кои се разведени заради насилство, зависност, дрога или пијанства од страна на сопругот.
Мене искрено не ми се троши ни време ни нерви со просто створење како тебе.Ќе те упатам уште еднаш на табелите и статистиките постирани на темава. Јасно се гледа кога најјако паѓа наталитетот, и тоа не е кога Ѓорчев е на функција, туку кога комуњарите твои предводени од Мила Царовска и нејзините невладини секташи ја запоседнаа земјава и душмански ги скинаа додатоците и помошта.
Преглупичка си ти за овој тип разговори, како практично и за се друго на форумов.
Има и паѓање и паѓање. Тие неколку години тумбањето се стабилизаше и држеше некоја константна, долна граница, на која можеби ќе можеше да се гради нешто во иднина со некаква културолошка промена.I ova dodusa nema vrska. Nema nikakva korelacija so dodatokot i natalitetot. Ednostavno pagja konstantno vo site zemji.
Комплицирано е тоа за тебе, знам. Твојот недоразвиен мозок е способен да процесира само рекла-казала и сториња од инстаграм.Мене искрено не ми се троши ни време ни нерви со просто створење како тебе.
Кога подобро ќе размислам подобро и да не се размножуваат луѓето ако излегуваат вакви створења како тебе.
Ќе ми постирал графи тој, слепец
Па многу девојки не се упатени, некои од нив и се плашат.Неплодноста и шансата за генетски мутации се зголемува со годините особено кај жените.
Прегледај го приврзокот 441228
Имам постирано пред скоро време и за возраста на стапување во брак во Македонија. Додатно што најголем процент на бебиња се раѓаат во брачни заедници а годините на стапување во прв брак расте тогаш логичен заклучок е дека се повеќе жени во Македонија ќе имаат проблем со раѓање деца.
Додатно што државата нема никаква пронатална политика, миграција... Македонскиот народ може да се стави во категорија загрозен вид.
Kakva kultoroloska promena zamisluvas? Makedonija e mala zemja za da smeni neso sto e tolku globalno. Takvi dodatoci davaat eden kup zemji i do sega nema nikakva pozitivna korelacija, od svedska do kina. Natalitetot padna zaso se iselija eden kup mladi vo godini za raganje, i go krevaat natalitetot na germanija.Има и паѓање и паѓање. Тие неколку години тумбањето се стабилизаше и држеше некоја константна, долна граница, на која можеби ќе можеше да се гради нешто во иднина со некаква културолошка промена.
Сега е веќе доцна за било што. Колоните во Систина се предолги и голем дел ќе си останат без пород за жал.
Автоматски споено мислење:
Комплицирано е тоа за тебе, знам. Твојот недоразвиен мозок е способен да процесира само рекла-казала и сториња од инстаграм.
Не знам кој е тој јадник што Господ го казнил со тебе да заглави, ама прашање е кога ќе почне да те потчукнува и да не те носи на гости.
Баш и помогнаа и мигрантите на ГерманијаKakva kultoroloska promena zamisluvas? Makedonija e mala zemja za da smeni neso sto e tolku globalno. Takvi dodatoci davaat eden kup zemji i do sega nema nikakva pozitivna korelacija, od svedska do kina. Natalitetot padna zaso se iselija eden kup mladi vo godini za raganje, i go krevaat natalitetot na germanija.