spaso
Search Pretty Girls from your city for night
Ајде кој бил нека сподели дешавки , прекрасно место BTW 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Ајде кој бил нека сподели дешавки , прекрасно место BTW![]()

Ајде кој бил нека сподели дешавки , прекрасно место BTW![]()

прав правцат македонец-дедо Пене(дедо Петре):smir:
читајте на таблата ДЕДО
во бугарскиот се пишува Дјадо
значи.....![]()
Да те поправам дѣдо е напишано.прав правцат македонец-дедо Пене(дедо Петре):smir:
читајте на таблата ДЕДО
во бугарскиот се пишува Дјадо
значи.....![]()
Да те поправам дѣдо е напишано.
Само во литературниja jaзик e дјадо. На многу места ке чуеш дЕдо(Монтана,Враца,Видин,софиjско,Смолjaн,Ловеч,Ихтиман,почти до Пазарджик...).
Бих препорачал да уживаш во механата,без да мислиш што пишува отпреш.
А пошто више нема Пиринска македонија , пиши во пирин или бугарија![]()

Aj i da te razocaram sega tatarce ja na tebe ... Licno so Dedo Pene sedev . . .
Апчинjата . . !!!
Добро јадење, пријатно за седење, ама имам лошо искуство тука. Се закачив со еден пијан бугарин, не праша од каде сме, викам од Македонија, вика ааа од Источна (or sth like that) Македонија, викам не... од Македонија, и тука почна закачката![]()
Go znaes gazdata ??? Si bil nekogas tamu ?? Ili moze ne ti odgovara toa sto go kazav , ama sakalo toa da ti odgovara ili ne , VISTINA e se i znam deka ne ti se dopadna toa so SAN STEFANSKA Bolvarija ama so da praam toa e , kade teklo pak ke si tece go znaes toa i samiot ama znam deka si glup i nema da svatis !!
--- надополнето ---
Ne si znael kako da postapis bratu , treba so ubavo da im kazes deka tie se makedonci i da vidis kako ke te prifata , inaku ako si prael muabet so nekoj od Sliven ili Silistra ili nekoj bukluk od Sofija jasno deka ke ima zakacka , ne se sekiraj uste malku tamu nema da ima bolvari povekje !
Малкиот, таа тема изгледа е требало да jа пуштиш во "Свет, случуванjа, македонска диаспора" а не во "Туризам и патуванjа". Види се те интересува повеке политиката, не туризмот.
Моjата фамилиjа има апартман во Банско. Прашаj ме колко пати сум бил тамо, колко пати сум бил во тамошните механи! Немаш идеjа малкиот! Затоа си траj!
Тоа што сбориш е твоjа фантазиjа, но е далеко от реалността. Во Дедо Пеневата механа сум бил много пати. Лично на мен не ми е омилената механа во Банско. Омилена ми бе "Молеровата кашта" /"Молеровата кука"/, но тоа е минато. От неколко години механата се премести и сега се вика "При Молерите", но веке не е истото. Во последно време одех во "Jаница", но веке импровизирам и имам искуство со повекето механи /и ресторанти/ во Банско.
За човек, коj живее во Бугариjа и знае одлично Банско и банскалии, тоа што си го написал буди само смех и повод за зезанjе. Смири се малко со твоите глупости!
Инако ето го и "Дедо Пене":