Девет шлаканици од ЕУ

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
ink напиша:
Nima v makedonia ne se plashta?Az li4no sam plashtal v Ohrid!Taka che ne samo tuka e taka!Q vij sarbia,Hrvatska,Slovenia! Sashto sam plashtal za WC.Tova naistina ne e hubavo no za sega e taka!Sorry tva e politika na sobstvenicite!
Се дискутира на темата или се преориентиравме за wc?

Инк, кажи ми каде тоа си плаќал за употреба на тоалет во Словенија? Како што знам убаво, во Словенија на одморалиштата на автопатите постојат и туш кабини каде што можеш да се истушираш free of charge. Ако си платил, тогаш гадно те зае*ал некој азилант и слободно можеш да го тужиш :D

Инаку една случка од Бугарија за тоа колку келнерите се поштени, вечно ќе ми остане во спомен...
Седиме на шанк во еден клуб и до мене седи една девојка од Норвешка. Нарачувам пиво, давам (да речеме еден лев) и добивам пиво. Нарачува девојката пиво, дава 2 лева и добива пиво. Два три пати така и на крај и реков на девојката: Ај ако сакаш дај ми ги парите за јас да ти купам пиво! Ме гледа чудно и ми ги дава нејзините пари, му давам на келнерот два лева и добивам две пива и и ги давам на девојката. Девојката се изненади. И објаснив дека келнерите ја вртат пошто не знае колку е пивото, зошто нема ценовник. Таа ми кажа дека сите нејзини пријатели и познаници плаќале во 2 лева за пиво. Келнерот ме пцуеше како да сум му ја украл жената :)
Такви случаеви има колку сакате.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нешто темава ми забега како за во сеир или општи, никако за политика. А да ја преместиме. Или да се вратите на 9-те нови прашања од ЕУ?!!!

Тенкју море претенкју!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Abe pokraj 9te shlakanici treba i barem edna "kloca" da ni bide "udrena" onaka kolku za um.:):)

ink

Член од
19 август 2005
Мислења
144
Поени од реакции
0
Ami moje az ne sam kazal che tuka vsichko e super,no mnogo po dobre e ot naprimer kurortite na Romania na Turcia,dori i nqkoi na Garcia!
Kolkoto do servitjrite,ami ima ora vsqkakvi i alchni i skromni i bogati i bedni!Tova e pazarnata ikonomika!
A otnosno za WC v Slovenia mi se sluchi minalata godina na edno kraipatno zavedenie na pat za Avstria!Ima vsichko na toq svqt,badete sigurni!
Neznam kade si bil tuk v Balgaria no ti preporachvam Nesebar,Slanchev brqg,Zlatni pqsaci.Tova a perlite na Cherno more!Verno e che ima mnogo oshte da se pravi i da se promenq,no za tova razvitie na darjavata ,malko saznanieto i mislite na horata sa po nazad vav vremeto!Nie sega se podgotvqme da izpalnqvame mnogo stogite EU iziskvania i tova ne e leka rabota uverqvam vi!Ne e lesno da imash naprimerno inflacia okolo 2-3% za godina i da namalqsh vanshniat dalg na stranata rqzko ot 10.5$ miliarda sega do kam 7.5$miliarda i tova samo v ramkite na 3 godini!Neznam kakvo e finansovoto sastoqnie na Makedonia no sam sigurno che ne e mnogo po rozovo ot tova na Balgaria!Ima da se davat pari za patishta i kakvo li oshte ne.Sega v Balgaria ima mnogo postradali ot navodneniq predi 2 sedmici!Normalno e da se vidi vsichko c edna strana dori tq da e v EU ili kandidat ili ne zapochnala pregovorite za EU!Ima vreme vsicko na Balkanite shte se opravi badete sigurni

katia

makedonka, pirinka
Член од
22 март 2005
Мислења
254
Поени од реакции
2
humanoid напиша:
ink напиша:
Nima v makedonia ne se plashta?Az li4no sam plashtal v Ohrid!Taka che ne samo tuka e taka!Q vij sarbia,Hrvatska,Slovenia! Sashto sam plashtal za WC.Tova naistina ne e hubavo no za sega e taka!Sorry tva e politika na sobstvenicite!
Се дискутира на темата или се преориентиравме за wc?

Инк, кажи ми каде тоа си плаќал за употреба на тоалет во Словенија? Како што знам убаво, во Словенија на одморалиштата на автопатите постојат и туш кабини каде што можеш да се истушираш free of charge. Ако си платил, тогаш гадно те зае*ал некој азилант и слободно можеш да го тужиш :D

Инаку една случка од Бугарија за тоа колку келнерите се поштени, вечно ќе ми остане во спомен...
Седиме на шанк во еден клуб и до мене седи една девојка од Норвешка. Нарачувам пиво, давам (да речеме еден лев) и добивам пиво. Нарачува девојката пиво, дава 2 лева и добива пиво. Два три пати така и на крај и реков на девојката: Ај ако сакаш дај ми ги парите за јас да ти купам пиво! Ме гледа чудно и ми ги дава нејзините пари, му давам на келнерот два лева и добивам две пива и и ги давам на девојката. Девојката се изненади. И објаснив дека келнерите ја вртат пошто не знае колку е пивото, зошто нема ценовник. Таа ми кажа дека сите нејзини пријатели и познаници плаќале во 2 лева за пиво. Келнерот ме пцуеше како да сум му ја украл жената :)
Такви случаеви има колку сакате.
такива случки има колко искаш, ама това е ала-бала работа. Та в Македонија, кандидат член за НАТО и ЕС, има улици, училишта и какво ли оште не с имена на Тито :D :D :D
Демек, от една страна, почитат комуниста-сталинист-коминтерновец Тито, от друга искат в НАТО и ЕС. Истински парадокс

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Исто како и Бугарија друшке. Од една страна им го бришите газот на русите а од друга плачете по царот Симеон за да дојде и да ви помогне да влезете во Европска Унија и нато (што е факт!!!!). Бај д веј - во Македонија на изборите не победија поранешните комунисти туку тоа се случи во Бугарија пред неполни два месеци така што не си кредибилна за да збориш тоа што не држи. Со еден збор : збори за себе и исчисти си ги твоите гомца пред да покажуваш во куќата на другиот. :wink:

Член од
15 мај 2005
Мислења
134
Поени од реакции
0
Macedalien напиша:
Исто како и Бугарија друшке. Од една страна им го бришите газот на русите а од друга плачете по царот Симеон за да дојде и да ви помогне да влезете во Европска Унија и нато (што е факт!!!!). Бај д веј - во Македонија на изборите не победија поранешните комунисти туку тоа се случи во Бугарија пред неполни два месеци така што не си кредибилна за да збориш тоа што не држи. Со еден збор : збори за себе и исчисти си ги твоите гомца пред да покажуваш во куќата на другиот. :wink:
:

:D :D :D
Ako SDSM ne sa bivshi komunisti, tova znachi che BSP e nay-antikomunisticheskata partia
Brankoto ne e li bish titovi omladinac ? :D :D :D

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
И јас сум бивш титов пионер“ но не праќам такви коишто не ми одговараат на голи оток и во Шпанија :wink:

katia

makedonka, pirinka
Член од
22 март 2005
Мислења
254
Поени од реакции
2
Macedalien напиша:
И јас сум бивш титов пионер“ но не праќам такви коишто не ми одговараат на голи оток и во Шпанија :wink:
Maседалиен, ама СДСМ в Македонија не са ли това, което в Б'лгарија е БСП - бившите комунисти, сега социалисти ?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Macedalien напиша:
Одговорив на прашањето друшке. АКо не знаеш да читаш тоа не е мој проблем :wink:

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Машала, машала... зарем е овој трет пакет дополнителни прашања кои ни ги испратија? Знам дека еднаш ни пратија дополнително, ама дека не сум во тек со настаните скоро месец дена и сега се изненадив кога прочитав дека нови девет прашања стигнале..

Ако ако.. како ни викаа во школо - за 5ка мора се да знаеме :D :D

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Па така е кога се трескаат глупости во одговорите. Се добива единица па потоа се оди на поправен испит а ако се утне и поправниот се губи година :wink:

ink

Член од
19 август 2005
Мислења
144
Поени од реакции
0
Dragi macedalien,na vlast ne sa samo BSP!Tam e Car Simeon i Dogan.Tka che ne samo BSP upravlqva Balgaria :) Ne ti sa dosoverni iztochnicite!

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Која власт бре несреќнику. Два месеца не можете влада да направите и за власт ми збориш... :lol: :lol: :lol: :lol:

Член од
15 мај 2005
Мислења
134
Поени од реакции
0
Macedalien напиша:
Која власт бре несреќнику. Два месеца не можете влада да направите и за власт ми збориш... :lol: :lol: :lol: :lol:
Какво се пенјавиш, бре, та ние в сравнение с вас сме в'рзали и ц'фнали. И нема стигане :D :D :D

Kajgana Shop

На врв Bottom