Да го решиме проблемот со името (once for all!!!)

Дали го прифаќате предлогов :

• Вкупно гласачи
    44
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Па не баш... Работата не е уште решена и би сакал да ве потсетам дека огромни пари од буџетот се трошат за средбите помеѓу посредниците и ”спорните” страни а во меѓувреме ниту јас ниту ти не сме тие што плаќаме на македонската држава и не го полниме македонскиот буџет а ниту пак граѓаните на Македонија бидејќи, да те потсетам, ти си канадиан ситизен а ја френч резидант :wink:

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
јас плаќав долго време даноци на државата, се додека не пукна инаетот

ко ќе плаќаат „не-славо-македонците”, односно нашите сожители, тогаш ќе плаќам и јас пак...

мешутоа...

татко ми, мајка ми , брат ми, цел живот плаќаат данок...

секогаш редовно подмирени сметки, од порез за куќата, до струја, вода,телефон...

е сеа...

ако не се трошат нивните пари на глупости, тогаш можат моите родители да ми купат емне едно магаре, да си прајме друштво ко ќе сум таму...

или семки... или сончоглед

тони со сончоглед

знаеш колку многу сакам сончоглед?

ептен многу

а Б Црвенио и Вуќко ми ги јадат сеа семките и сончогледо, и ми го јават магарето

е, треба да им порачам на моите да не плаќаат повеќе данок?

тоа ли е излезот?

НЕ

треба да се престане со било какви преговори за името

зато, ако нема средби на „спорни страни”, нема ни парите да се трошат џабе, и некој ден и јас среќен шо имам семки, и магарето, шо сум вегетаријанец + нема да го даам на волци така лесно...

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Serdarot, не само шо вујко ми, тетин ми, чичо ми, брачедите р'мбат тамо и плаќат такса, ги пита некој нив како се чуствуват (слвјани или не) и како да ги викат по светот? У која фора се замислават тие "паметњаковци" кога "преговарат"?

btw, темата е за никаде и јас лично сум навреден и револтиран од неа како шо гледам и други...

Да : 7

Не: 28

Немам мислење: 3

Анкетата си кажува своето ама освен Macedalien нека објаснат другите 6 зошто го прифаќат?

Член од
25 јануари 2005
Мислења
165
Поени од реакции
3
NAkratko kazana a za koe Makedonskiot Narod ne e zapoznaen so faktite kako eden od poveke vazeckite e faktot deka:

The expiration of the Bucharest Treaty of 1913 will allow the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) to make territorial claims against Greece, including demands for towns as far south as Larissa.

So istekuvanje na Bukureskiot dogovor od 1913 ke i bide ovozmozeno na Poranesnata Jugoslovenska Republika Macedonia (FYROM) da ima teritorijalni BARANJA od Grcija za teritorija juzno do gradot Larisa .

Vo toa e celiot problem na Grcija koi kako poranesni "investitori" si zemaat za pravo da ja prisvojat ne samo Makedonskata Istorija,tuku i nejzinata poranesna teritorija.....no se poveke bezuspesno

Made in Macedonia

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
TrOtOaRka напиша:
The expiration of the Bucharest Treaty of 1913 will allow the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) to make territorial claims against Greece, including demands for towns as far south as Larissa.

So istekuvanje na Bukureskiot dogovor od 1913 ke i bide ovozmozeno na Poranesnata Jugoslovenska Republika Macedonia (FYROM) da ima teritorijalni BARANJA od Grcija za teritorija juzno do gradot Larisa.
Made in Macedonia
браво

токму во таа грмушка лежи зајакот

ако се откажеме од континуитетот, поголеми магариња од нас нема...

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
F.Y.R.O.M. = R.О.M.

уште не е избришан топиков??? Ма ајде ве молам не си играјте.

Kajgana Shop

На врв Bottom