Ај да ти појаснам некои работи.Детето се раѓа табула раса. Празно без ништо.
Јас прашувам која е потребата од горенаведеното, односно потребата да ја стекнеш душата у текот на животот, за да бидеш суден?
Допунско питање, ако сите го знаат ова, пази го знаат, а не нагаѓаат, тогаш нели е подобро да не ствараат потомство и продолжување на видот и на тој начин го ослободат од маката и течкотијата на здобивање душа, и на некој начин го заебат оној кој го барал тоа од нашиов вид?
СтрашноооооАј да ти појаснам некои работи.
Кога се роде детето, нема едно Его и нема свест.....душата е интегрален дел на Егата во нас и на свеста.
Во текот на животот, создава многу Ега и на моменти станува свесен за самиот себе. Со пракса, може да се стреми кон тоа да створи едно Его и моментите на свесност кај истиот да бидат што по долги.Со создавање на „едно“ Его, и на тотална свесност, може да создаде „кристализација“ на душата, која може да ја надмине физичката смрт. Ако не се постигне „кристализација“ душата ќе се претвори во пепел, а ако се постигне тоа зависно од кој тип на „кристализација“ има постигнато , ќе зависи каде ќе оди понатаму. Сега за сега нека остане тајна тоа.
Значи, никој не те „суди“ и осудува, самиот си го правиш тоа. Од тебе зависи дали ќе го направиш тоа или не.
А имаш само една шанса тоа да го направиш, само прво требе да ја откриеш таа можност дека постои, потоа да се трудиш да го постигнеш истото, затоа што животот е краток.
Тапа бил овој Тесла...Тесла:
Енергијата, која е различна, во секого е она што го чини човековото 'јас' или 'душа'. Кај другите суштества тоа е нивната суштина, 'душата' на растенијата не е исто што и 'душата' на минералите и животните
БрејАј да ти појаснам некои работи.
Кога се роде детето, нема едно Его и нема свест.....душата е интегрален дел на Егата во нас и на свеста.
Во текот на животот, создава многу Ега и на моменти станува свесен за самиот себе. Со пракса, може да се стреми кон тоа да створи едно Его и моментите на свесност кај истиот да бидат што по долги.Со создавање на „едно“ Его, и на тотална свесност, може да создаде „кристализација“ на душата, која може да ја надмине физичката смрт. Ако не се постигне „кристализација“ душата ќе се претвори во пепел, а ако се постигне тоа зависно од кој тип на „кристализација“ има постигнато , ќе зависи каде ќе оди понатаму. Сега за сега нека остане тајна тоа.
Значи, никој не те „суди“ и осудува, самиот си го правиш тоа. Од тебе зависи дали ќе го направиш тоа или не.
А имаш само една шанса тоа да го направиш, само прво требе да ја откриеш таа можност дека постои, потоа да се трудиш да го постигнеш истото, затоа што животот е краток.
Де да ги слушнам „твоите“ зборови за ова...ајде да го видиме твојот став.Бреј
Имаше ли толку мерак да го кажеш мојот став со свои зборови?
Значи тоа го расчистивме.
Одговорено ти е.Кој одлучува дали душата ти е искристализирана (ај со твој речник ќе одиме)?
Пак ќе повторам....за сега нека остане тајна, тоа не е за сите.Нека е така. Која е крајната цел на душата тогаш, откако ќе се икристализира де?
Врз основа на 5 000 годишно искуство.Врз основа на што е направена скалата на вредности кон кои би требало да се стреми душата?
Тесла:Тапа бил овој Тесла...
На прво прочитај го ова....
Проблем е допуната, според мене.
Кој бара од човекотда створи потомство? Еволуцијата ли? Бог? Рогатиот? Кој?
И уште поважно ЗОШТО се бара тоа, од едно ништожно суштество, од аспект на универзумот?
Се бара само во случај кога сакаш да полека создадеш совршен роб.
Ти што велиш?
Се додека е концептуално размислување можеме да се вртиме во круг сто и еден живот... како да се до-живее, поточно кажано како да се биде е работата...?Dusha(svest), koja ima telo ili telo koe ima dusha? Velime: imam telo. Koj ima telo? Odgovorot, osoznavanjeto e individualno. Koga se "gledash" kako telo, koe ima dusha , ti si vo svetot. Koga se "gledash" kako dusha, koja ima telo, svetot e vo tebe. Izborot e tvoj.
The goose is out... You see...Sekako deka na svesta ne i odgovara nitu eden koncept.Sekako deka nemozhe da se stavi vo nitu edna ramka. Kako inaku bi bila beskrajna i nezavisna od nishto?! I da, rabotata e vo dozhivuvanjeto, da se bide. Nie samo, sekoj na svoj nachin se obiduvame da ja dolovime so zborovi iako znaeme deka nitu eden zbor ne odgovara. Samo shto kje pochnesh da chitash ili pishuvash - vekje si "nadvor"
A nie lugjeto, ne sme "nadvor" ama kje prodolzhime da se identifikuvame so lazhni vrednosti i kje prodolzhime da stavame ushte dolgo vreme granici,etiketi i kje gradime sidovi. Ne za drugo tuku da se osigurame i zashtitime. Pusto ego, mora da prezhivuva!
Uvidot e individualen! Magareto mozhesh samo na poilo da go odnesesh, ne mozhesh so sila da go naterash da pie.