Дали си спасен?!

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.479
Поени од реакции
10.386
Јас верувам дека после смртта има пекол и рај и не постои доказ кој го побил тоа верување ако имаш просветли ме.
Штом веруваш дека постојат пекол и рај, што мислиш, каде се наоѓаат!?
Да знаеме, да не пројдеме незнаејќи поред пеколот;)

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Јас верувам дека после смртта има пекол и рај и не постои доказ кој го побил тоа верување ако имаш просветли ме.
Stani malo burazeru? Baras dokaz za pobivanje veruvanje? A dokaz za veruvanjeto?
A u nesto veruvas toa podrazumeva deka nemas dokaz, zatoa i veruvas. Ako imas dokaz togas ZNAES.
Ama ti baras dokaz za pobivanje veruvanje! Veoma vrlo bistar momak si!
Mislam deka burazer @DaedaIus moze elokvetno da ti odogove na stil kakov so ocekuvas.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.440
Поени од реакции
84.809
точно.
а постои доказ кој го докажал нивното постоење?

Член од
1 мај 2021
Мислења
25
Поени од реакции
7
точно.
а постои доказ кој го докажал нивното постоење?
Да Исус, откако почнав да верувам во Исус поинаку размислувам и чувствувам Божји мир нешто што предтоа сум го немал, како вие би го објасниле тој мој однос со Бог кој што е реален и не е халуцинација туку чувство на хармонија и мир.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
@Beric Dondarrion, @Govinda и ја се сложуваме за нешто поврзано со религија... Побогу, кога влегов во Зоната на самракот, дома сум цел ден.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
@Beric Dondarrion, @Govinda и ја се сложуваме за нешто поврзано со религија... Побогу, кога влегов во Зоната на самракот, дома сум цел ден.
Vides deka ukaj sukaj pak doagjame do "mojto" spritualno - maya - ne iluzija tuku zabluda, pogresna percepcija. Niso ne e taka kako so izgleda na prv , a bogami i na naredni pogledi.
Pobogu izlezisetni malce. Sega pred zajdisonce cakrite automatski se podotvaraat kaj site.
Arno ke ti dojde.

Член од
1 мај 2021
Мислења
25
Поени од реакции
7
Mislam deka burazer @DaedaIus moze elokvetno da ti odogove na stil kakov so ocekuvas.
Би сакал да ми одговори зашто да не прифаќам се што може да ги побие моите верувања на крајот од денот сите ние трагаме кон вистината. @DaedaIus

Kajgana Shop

На врв Bottom