Smoke_a_lot
НЕСОПИРЛИВ
- Член од
- 16 март 2008
- Мислења
- 707
- Поени од реакции
- 63
Родители му се Земјата и Небото....
Прв брачед му е потокот, вујна му е реката, чичко му е вулканот а со облаците се втори братучеди преку мајчина линија...Родители му се Земјата и Небото....
јеа рајт и господ кој е семоќен ќе дозволи да има свој противник,ќе биде победуван и надмудруван од ѓаволот,ќе дозволува ние да бидеме наведувани од истиот,ќе биде во вечна борба со него???за истово се расправав на друг тема,ај објасни ми зашто бог би го дозволил сето тоа?Има ѓавол бе! И во самата Библија ти вика дека има... ангелот кој заљубомори на Господа и падна доле на земјата и му се спротивстави на Господа, Библијата го нарекува Ѓавол... зашто тој те примамува на "добри работи" кои на крај се свртуваат во негова корист и за тебе е лошо...
Инаку да знаевме се од бебиња и за светов и за било што се наоѓа до сеа ние сите ќе бевме над магистри, т.е. на највисоката точка на образованието...
И јас имам пишано на повеќе постови оти сум протестант и оти татко ми е пастор на црква т.е. води црква, па ништо... И верувам ЦЕЛОСНО на Библијата зашто во ниеден момент не ме растажила и изневерила, него ја гледам како целина зашто се што е пишано во стариот завет во новиот гледам оти веќе се исполнува!
И кај Бога нема, му верувам делумно... кај него има или веруваш или не веруваш... т.е. во сите работи е така... или си за или не си за... нема нешто измеѓу... зашто и бтв не се карактеризираш дефинирано со тоа измеѓу во што и да правиш...
А меѓу другото Бог тебе ти дарил слободна волја, ти си одлучуваш што ќе правиш во животот... дали ќе го почитуваш и водиш според неговите принципи или ќе забегаш на друг правец, Тој ти дал живот и само Тој смее да ти го одземе... на крај краева кога секој од нас ќе умре ќе застанеме пред престолот Негов и тогаш ќе одлучи според нашите дела кај ќе сме, дали во пеколот да гориме вечно или верно му служевме и ќе уживаме во рајот!
И само на крај... тој не ни наредил ништо... тој ни дал принцип на живеење кој АКО сакаме и АКО одлучиме ние да го следиме ок е... тоа е пример не е наредба на живот!
Тој ти дал слободна волја ти да избираш што ќе правиш со животот свој, а како последица за него и ќе одговараш...:smir:
На крај краева маркус ако сака нек не брише... ама целава дискусија се врти околу тоа:smir:
A ова прв степен или втор?Прв брачед му е потокот, вујна му е реката, чичко му е вулканот а со облаците се втори братучеди преку мајчина линија...
Ako prekrsis eden od zapovedite se odelo vo pekolot za tie od stariot zavet, a nie koi sme od noviot zavet i da gresime ako poveruvame vo Isus ke ziveeme vecno odnosno ke odime vo rajot.Бог никогаш не бил и нема да биде победуван, deal with it! Тој секогаш е победник над се!
А зашто го оставил тој ѓаволот таму... тоа е само за наше добро, да не искушува за да се оградиме се повеќе и повеќе во верата во Бога!
На крај краева... сами сме си направиле грешни...
Ева и поверува на змијата... т.е. ѓаволот, кој ја натера да јаде од дрвото на доброто и злото, од кое Бог им забранил да јадат...
И не само ако не ги почитуваш тие 10 закони, еден ако си го утнал си отишла јабана верувај... Грев си е грев, нема мал голем... сите сме грешни и за тоа треба секојдневно да бараме прошка за нашите гревови...
А она за кој кај ќе иде... прочитај ја убаво библијата ќе ти стане јасно... ти пише и за тоа, оти ко ќе дојде судниот ден ти, јас како и сите други ќе одговараме пред него за нашите дела за тоа како ние сме го потрошиле нашиот живот!:smir:
Ватевер... билив ват ју вант... јас само кажувам она што го знам оти е правилното...
Енд аген... Ноу уан ноус натинг, антил деј лерн ит!:smir:
Ako prekrsis eden od zapovedite se odelo vo pekolot za tie od stariot zavet, a nie koi sme od noviot zavet i da gresime ako poveruvame vo Isus ke ziveeme vecno odnosno ke odime vo rajot.
Убиството на ќерката му ја зголемува вербата во Бога на таткото , така ?Бог никогаш не бил и нема да биде победуван, deal with it! Тој секогаш е победник над се!
А зашто го оставил тој ѓаволот таму... тоа е само за наше добро, да не искушува за да се оградиме се повеќе и повеќе во верата во Бога!
На крај краева... сами сме си направиле грешни...
Ева и поверува на змијата... т.е. ѓаволот, кој ја натера да јаде од дрвото на доброто и злото, од кое Бог им забранил да јадат...
И не само ако не ги почитуваш тие 10 закони, еден ако си го утнал си отишла јабана верувај... Грев си е грев, нема мал голем... сите сме грешни и за тоа треба секојдневно да бараме прошка за нашите гревови...
А она за кој кај ќе иде... прочитај ја убаво библијата ќе ти стане јасно... ти пише и за тоа, оти ко ќе дојде судниот ден ти, јас како и сите други ќе одговараме пред него за нашите дела за тоа како ние сме го потрошиле нашиот живот!:smir:
Ватевер... билив ват ју вант... јас само кажувам она што го знам оти е правилното...
Енд аген... Ноу уан ноус натинг, антил деј лерн ит!:smir:
ај не треси залени...пуканки јадел...како не...кажи чипс со палвака повкусно еУбиството на ќерката му ја зголемува вербата во Бога на таткото , така ?
Ѓаволот го лажи убиецот , овој ја убива , Господ си јаде пуканки за тоа време , а таткото како последица станува по религиозен ...:nesvest::kesa:
реков според еволуцијата не спомнав свет духАбе ти се читаш ли што пишеш...
А и да ти кажам оти е можно... Светиот Дух делува на различни начини...:smir: