Дали некој знае кој му е на Исус Христос татко?

• Креатор на темата Креатор на темата Petar-Taz
  • Време на започнување Време на започнување
Продолжете со дискусијата..:wink:

spored evolucijata Marija majkata na Isus e kurva...
zatoa shto ne e mozno da zacne od nekoja nadprirodna sila

Таткото на Исус е Јосиф, мажот на Марија, има и некои други податоци дека татко му е некој војник од римските легии, али званично, татко му е Јосиф, Исус имаше и 4 -5 браќа и најмалку 2 сестри.

Таткото на Исус е Јосиф, мажот на Марија, има и некои други податоци дека татко му е некој војник од римските легии, али званично, татко му е Јосиф, Исус имаше и 4 -5 браќа и најмалку 2 сестри.
A ako Josif mu e tatko zosto togas Josif sakase da ne ja zima Marija za zena ???

A ako Josif mu e tatko zosto togas Josif sakase da ne ja zima Marija za zena ???

Важно ја зеде и заедно имаа 7-8 деца. Мислам дека поради годините неќеше да ја земи, тој беше постар од неа доста. Али таа го роди Исус додека беше во брак со Јосиф.

Важно ја зеде и заедно имаа 7-8 деца. Мислам дека поради годините неќеше да ја земи, тој беше постар од неа доста. Али таа го роди Исус додека беше во брак со Јосиф.
Citaj malce podobro vo Evangelie spored Luka i ke vidis deka Angel Gospodov go posetuva i mu kazuva za Marija.
Pa togas ke doznaes zosto ne sakal da ja zeme.

На кој дел кај Лука мислиш... јас ко што знам таму на Марија му се јавуа духот не на Јосиф, али можи грешам...

Плус таму Марија је веќе свршена за јосиф и пред да се јави духот, зачи немаше никаков проблем од Јосиф да ја земе за жена.

На кој дел кај Лука мислиш... јас ко што знам таму на Марија му се јавуа духот не на Јосиф, али можи грешам...
Siguren sum deka gresis i toa mnogu na Marija i se javuva Angelot Gavrilo mislam a istiot mu se javuva i na Josif

Еве сега листам Лука... нема за Јосиф ништо... само на марија му се јавува а таа е веќе вереница (свршена за јосиф, значи немало проблем од страната на Јосиф дал да ја земи за жена.

ЉоЉ сапунска серија.

Еве сега листам Лука... нема за Јосиф ништо... само на марија му се јавува а таа е веќе вереница (свршена за јосиф, значи немало проблем од страната на Јосиф дал да ја земи за жена.
Ти ја скинале страната бе.... :pos:

Инаку Јосиф бил свршен за Марија, ама откако дознал оти таа е бремена тој сакал да ја прекина свршувачката, тука му се јавува ангелот, кој што му кажува да ја земе за жена оти таа забременила од Светиот Дух...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom