Дали може да сакаш две личности во исто време?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сексот, во таква игра не е на прво место. На прво место е да се освои наклонаста на противничкиот играч, односно тој да за саведе и да се заљуби, а со тоа да ја изгуби играта. Анализирај ги сопствените љубовни искуства. Често се случува, кога некој ќе не разочара или остави, во следната љубовна врска да влеземе само за да сами себе се докажеме, а при тоа однапред знаеме дека таа особа, всушност не ни одговара. Во слична ситуација се тие што љубовта ја сваќаат како игра, тие однапред не сакаат никаква трајна врска.
Погледни го постот погоре од Let 3. Тој секако дека немал намера да се ожени со „ 5 женски истовремено “
Сега те разбрав, значи губи оној кој се заљубува. Во овој случај би требало играчот многу да се намачи за останатите фигури да се заљубат во него. Особено во почеток на игра би требало 24 часа да посветува внимание на сите играчи со цел да ја освои наградата. Тоа сигурно би била тешка игра:)
Но како што кажа за играчи како Лет 3 со 5 истовремено е мачкина кашлица.

едит: Иста тема споена со претходната.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Може, може и ако со двете ти иде супер и они не се утепаат меѓу себе ќе си живеете среќно и весело :icon_lol:.
(на теорија а во пракса живот со две девојки истовремено е многу комплициран :D)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Гледајте ја серијата Big Love, ја обработува токму оваа тема, и е многу интересна! (y)

HBO, нема утка.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Да сакаш двајца НЕ.Ј можеш да имаш симпатии кон повеќе луѓе во исто време....или да имаш секс со двајца во истовреме.....но само еден се сака вистински

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Зависи за каква љубов зборуваме.Сега ако се обични симпатии кон повеке девојки и не само две мислам може и повеке онака да ме привлекуват, али ако говориме за вистинска љубов , за кој си спремен да се жртвуваш мислам секогаш ке ти е една во мислите и срцето .

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
When you love two persons, then you have a problem. You don't know what love is.
Значи дека незнаеш да сакаш.
It's simple.
Но, ова е 21 век. значи теоријава пропаѓа.
Одиме понатаму.
Дали можеш да сакаш 3 личности во исто време ??
Земајќи пропорционално од претходниов пример, одговорот е да.
Можиме и да ја прошириме реченицата/равенката.
Можеш ли да го сакаш целиот свет ?
Се разбира дека да.
Одлучи си сам.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Да сакаш во вистинска смисла на збор НЕ, ама да сакаш две и повеќе за нешто друго е тоа може.

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
Да ти се допаѓаат може многу, ама да сакаш вистински може само ЕДНА.

Член од
20 август 2010
Мислења
149
Поени од реакции
16
Да сакаш две личности истовремено според мене не може.
Може да ти се допаѓаат, и тоа не две туку повеќе. Пошто нели, никој не е совршен, така и онај кој го сакаме (и ако имаме среќа сме со него) не е совршен (остај те ги поговорките на страна). Ќе има недостаток на некои карактеристики кои би го оформиле совршенството, па истите многу лесно се приметуваат кај други личности, и тие личности ќе ни се допаѓаат, што не значи дека сме ги засакале.

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Симпатии кон една, две, три или повеке личности можеш да имаш слободно, но вистински да сакаш, т.е. да не ги гледаш останатите околу тебе, туку само тој за кој чувствуваш дека е дел од тебе, тоа е онаа искрена љубов, сакаш да си постојано со саканиот, не да ти лета паметот кај некој друг или друга, да бидеш со него постојано, да не ви биде досадно или да ужувата во вашата тишина коа сте вие двајца заедно.....симпатии и љубов се две различни нешта.....

К

Кики.

Гостин
Ако љубовта е вистинска, не може да се сакаат две личности истовремено, барем јас не можам, за друг не знам.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
None of you all loves their mother !!! xD

Член од
2 август 2011
Мислења
139
Поени од реакции
44
moe mislenje e deka moze. procitav pogore deka vo edniot da si zaljubena a drugiot da go sakas e tocno.kaj mene momentalnose slucuva mislam i koga jadam, koga gledam televizija pametot mi e kaj nego a likot negov mi e pred oci, koga slusam muzika na mp3, neznam sto da kazam prosto kazano zaljubena sum do usi mnogu go sakam .:love:

Член од
22 јануари 2012
Мислења
76
Поени од реакции
23
Kako prvo zdravo :D odamna ne sum bil forum mi nedostigase i eve me pak..:D.. inaku za temava.. spored mene e cista glupost... zato sto kako sto rece Angela ne mozis da sakas dve licnosti isto vremeno... mozis da imas simpatii kon poveke, no da sakas mozis samo EDNA licnost.. a pak od druga strana ako si so nekogo i ako vistinski sakas nema da imas nikakvi drugi simpatii osven TAA licnost... pozdrav :)

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Ако земеме во предвид дека љубовта е емоција, тогаш да. Не зборуваме за интензитет.

Kajgana Shop

На врв Bottom