Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
Член од
25 октомври 2008
Мислења
31
Поени од реакции
1
najveke se plasam od zabolekar,ne znam zosto toa.
A dali znaete nekoe efikasno stretstvo za beleenje na zabite?

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
najveke se plasam od zabolekar,ne znam zosto toa.
A dali znaete nekoe efikasno stretstvo za beleenje na zabite?
Полирање на забите...само немој да претеруваш оти тоа пастите се доста хемиски јаки и има случаи и да почнуваат да се ронат забите...така да најубо ти е секој ден по 2-3 пати четката в раце и рибај тоа забите:salut:

Член од
27 август 2007
Мислења
129
Поени од реакции
6
Јас на 5 години почнав да одам на заболекар и воопшто не се плашев како што гледам сега има деца што неможеш да ги допреш за уста пискаат... потоа.. во 6то одд многу ме фати страв незнам ни сама зошто.. потоа ми се роди жечба да си ги средам забите најубаво како што мошам иако ми беа ок... почнав редовно да одам на заболекар и сеуште си одам редовно и забите ми се во ред.. а што е најважно ми помина цел страв затоа што имав еден болен заб (не расипан) и ми правеа милион работи на него за да ми го “оздрават“ така да веќе немам страв од ништо...

Член од
6 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
605
Како мал имав многу страв од стоматолог од болка и сл.а сеа сум студент на стоматологија која иронија,сакам да кажам дека болката не е толкава колку што ние си ја замислуваме во главата и на психичка база нас уствари не боли,ако барем малку се потрудиме да се смириме и да размислиме дека денес инструментите(брмчалката)се вртат со траква брзина што нема време да се осети болка ке биде поарно,значи нема страв држиме се под контрола ;)

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Полирање на забите...само немој да претеруваш оти тоа пастите се доста хемиски јаки и има случаи и да почнуваат да се ронат забите...така да најубо ти е секој ден по 2-3 пати четката в раце и рибај тоа забите:salut:
Полирање може да се прави само еднаш месечно, во никој случај почесто.. сепак повеќе се сложувам со твојот совет= тоа е сепак покорисниот и најдобриот начин :helou:

FlOwEr gIrL

ҳҲҳlove my sunshineҳҲҳ
Член од
8 август 2008
Мислења
344
Поени од реакции
13
Воопшто не ми е страв, никогаш не ми ни било:icon_lol:

ATG

Член од
12 декември 2008
Мислења
56
Поени од реакции
4
Страв од заболекар имав но кога бев мал, сега само се ежам кога ми ги стружат забиве (неможам ни звукон да го „сварам“).
А што се однесува до стравот општо кон докторите мислам дека кај многу деца најчесто се јавува поради тоа што родителите (кога не можат да ги убедат за нешто) ги плашат баш со доктори и болници, па како после тоа да не се плаши кога ќе го носат на болница (па макар и на вакцина со лајче)...???

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Фетиш ми се убави заби! Другарка ми вика дека на подарен коњ не му се гледа во зуби(тука најчесто мисли на машкиот пол, кога ќе ми се засвиѓа некој тип со убави заби:vozbud:). Не ми е страв, меѓутоа ме нервира тоа звукот гнасен тоа зззззззззз... У мозок мава. Би правела све што треба на забиве за да ми се убави(кога веќе нема да ми се ). Би ги белеела, правела, пустела...Све! Обожавам убави заби! П.С.Се извинувам на хистеричниот пост, ама ОБОЖАВАМ УБАВИ ЗАБИ :icon_lol:

Член од
25 ноември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
0
Pa da ama problemot go reshavam so toa shto baram da mi se stavi anestezija i za plobiranje na zab :toe:

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Имаме, ама поише имаме страв од неподнослива забоболка и компликации. :)

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
nemam nikakov strav od zabolekar:je:,do sega nemam ni pocuvstvuvano kako boli zab-ama i ne sakam zatoa redovno odenje na zabolekar za da imate zrdavi i ubavi zabi kako moite hoho:vozbud: pozz do mojot zabolekar...:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom