Дали знаете што значи вашето име?

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
Ангел :pipi: Дефинитивно не сум од оние на небото :pos: појма немам што би можело да значи.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Teмава (богами и една форумџика :helou:) ме натера да си побарам превод за моео име. Моето име е со германско потекло, а значи војник, борец. Иначе потекнува од латинските имиња Herman, и Arminius.

Член од
28 ноември 2008
Мислења
43
Поени од реакции
2
Јас моето не знам што знаци.Се викам Марија па видете ако мозете да најдете што знаци пишете ми:smir::helou:

Имењачки а? :helou:
Јас случајно дознав што значи,односно се запознав со еден професор по македонски на еден факултет,и ми кажа дека името ми е најубаво и дека значи-божја солза :pipi:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Драган-очигледно некој што им е драг на другите:)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.782
Поени од реакции
11.336
Михаило - (евр. מיכאל, Мијхаел) - машко библиско име. Постои и женска варијанта кај некои народи. Михаило значи "Кој е како Бог". Носителот на името не се изедначува со Бог, туку Бог поставува прашање : "Кој е како Бог"? со што следи адекватен одговор : "никој не е како Бог"..така да Михаило е носител на Божјата слава, Божји гласник, а најдобар пример за тоа дава архангел Михаило..

македонски, српски: Михаило, Михајло, грчки: Μιχάλης, белоруски: Міхал, германски: Michael, англиски: Michael, фински: Mikka, француски: Michel, италијански: Michele, унгарски: Mihály, украински: Михајло, шкотски: Micheal, шпански, португалски: Miguel, каталонски: Miquel, баскијски: Mikel, романски: Mihai, руски: Михаил, шведски: Mikael, норвешки: Mikkel, Mikael, полски: Michal, чешки: Mich(a)el

Јаковача

Б

БејбиГрл

Гостин
Sanja comes from the Serbian word which means, "dream"

Ова го најдов сеа, а предходно некаде имав прочитано дека е од германско потекло и означува мудрост

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Името Виктор има латинско потекло и означува освојувач. Имаш голема самодоверба и шармирачка личност која привлекува многу пријатели и обожаватели:wink:

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
офф топик : Кое е најдволично име у србија?...Ратимир :vozbud:
Он топик: Моето име го носи името на светиот апостол Тома. А што значи баш и не знам...ај ќе ѕирнам па ќе кажам ако има нешо

Kajgana Shop

На врв Bottom