Дали жените посакуваат секс со жени?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Крусер,одговор на твоето прашање е дека жените помислуваат на секс со жена,но многу ретко го остваруваат,ниту преземаат било какви дејства во реалноста.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485
Константно „разбивање на хомофобија“ (читај - тупење околу хомофобија) може да создаде негативен ефект и впечаток. Има луѓе кои знаат да разбијат хомофобија, а има и луѓе кои создаваат хомофобија со тоа што сакаат да ја наметнат хомосексуалноста како нормална појава. Јас не сум хомофоб, ама не ја сметам хомосексуалноста за нормална појава. Не ми пречат мажи кои ги привлекуваат мажи, или жени кои посакуваат секс со жени - но ми пречат оние кои повеќе од 10 пати (и на најразлични теми) се обидуваат да ги обидат останатите дека таквите нагони се најнормални.

Јас сум пушач, пушењето е штетно. Си пушам, ама никого и никогаш нема да се обидам да го убедам дека пушењето е нормално, добро и дека секој потсвесно сака да запали цигара. Инаку би бил нелогичен и напорен за околината, нели? Да бев хомосексуалец, најверојатно ќе знаевте дека сум таков. Но, никогаш не би ве убедувал дека мојата определба е најнормална.

Кажав што мислам уште во претходниот пост. Нема потреба да вергламе исти работи, зошто се се сведува на едно исто - нека посакуваат секс и нека практикуваат какви сакаат активности со кого и со што сакаат, но нека не го прават тоа пред мене.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Има во светот лезбејки и тие посакуваат секс со други жени а за во глобала жените не знам дали посакуваат секс со друга жена !!!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сепак веројатно се случува акција-реакција,во спротивно не би се тупело околу тоа.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485
Сепак веројатно се случува акција-реакција,во спротивно не би се тупело околу тоа.
Па и така е...
Кога се тепаат хомосексуалци? На паради. Кога не парадираат, се е во ред.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Идејата беше да се изјаснат форумџиките дали имале такви мисли, искуства и општо да ги изјаснат своите ставови околу тоа. Не е дека сега после ова ќе се донесе закон со кој им се забранува секс со мажи, а се форсира со жени или слино... :smir:

И што со таа идеја?
Што ќе правиш ти со изјавите на форумџиките кои ќе се изјаснат позитивно?
Зошто мора некој да се изјаснува за тоа какви фантазии има...замисли кога сите би си ги кажувале разноразните фетиши по форуми што ќе настане.
Интима сведена на сечија маса.

-Mr.Positive-

MKD gentlemen
Член од
12 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
47
абе хомо сите мрзат

ама лезбејки како што се гледа и машки и женски сакаат

така да ова тема за женски не за хомо :wink:

колку и да негираш тоа е посилно од тебе
било сеа било за 2 години ипак ке го направиш тоа :vozbud::vozbud:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
абе хомо сите мрзат

ама лезбејки како што се гледа и машки и женски сакаат

така да ова тема за женски не за хомо :wink:

колку и да негираш тоа е посилно од тебе
било сеа било за 2 години ипак ке го направиш тоа :vozbud::vozbud:
Паметно !! :tapp:
Хомо е кратенка од Хомосексуалец - Има интимни желби со својот пол. Лезбејките се хомосексуалци ! И сеа дома лупаш глава у ѕид и се дереш „Еурекааа“ !! :tapp:

И од кај знаеш ти дека ќе го направат ??Некој нити имале фантазии за жени нити сакаат да имаат ...

-Mr.Positive-

MKD gentlemen
Член од
12 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
47
Паметно !! :tapp:
Хомо е кратенка од Хомосексуалец - Има интимни желби со својот пол. Лезбејките се хомосексуалци ! И сеа дома лупаш глава у ѕид и се дереш „Еурекааа“ !! :tapp:

И од кај знаеш ти дека ќе го направат ??Некој нити имале фантазии за жени нити сакаат да имаат ...

1.ако не си приметила/приметил на TV ги кажуват како лезбејки исто и како на филмови и многу други програми

2. -II- na TV ги кажуват како хомо гејс и така натака ...

3. молим без затки да не почнам и јас и после ке треба да викаме водовод да отпуши

4 . thank you for listening

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
1.ако не си приметила/приметил на TV ги кажуват како лезбејки исто и како на филмови и многу други програми

2. -II- na TV ги кажуват како хомо гејс и така натака ...

3. молим без затки да не почнам и јас и после ке треба да викаме водовод да отпуши

4 . thank you for listening
1. Сум приметил ама ги генерализираше како различни од хомосексуалците а всушност тоа е подвид на хомосексуалец

2. Ги нарекуваат Геј, вториот вид на хомосексуалец , Хомо е општо

3. По ова се приметува дека си тинејџер , најверојатно измегу 13-16

4. Не слушав , читав

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Крусер,одговор на твоето прашање е дека жените помислуваат на секс со жена,но многу ретко го остваруваат,ниту преземаат било какви дејства во реалноста.
Благодарам многу. Ова е всушност одговорот што го барав.

И што со таа идеја?
Што ќе правиш ти со изјавите на форумџиките кои ќе се изјаснат позитивно?
Па... Развивам дискусија?

Мислам, што со информацијата „Драга Кајгана, ми раскина дечкото и сега сум тажна“ и слично? Дали тоа сметаш дека е потенцијална девојка за некого, кога би барал?
Ако така мислиш, во право си: секој кој своите ставови ги искажува јавно, сноси соодветен ризик за возвратен ефект (каков и да е).
Но, се покажало дека желбата човекот да си ги искаже своите ставови е посилна од желбата да се скрие, за да не го видат. Па затоа, оваа тема е шанса форумџиките, а и форумџиите (нели, не дискриминираме според полот), да ги изјаснат своите ставови по ова конкретно прашање (предизвикано поради статијата на овој ист сајт; види го првото мислење од темава).

Зошто мора некој да се изјаснува за тоа какви фантазии има...замисли кога сите би си ги кажувале разноразните фетиши по форуми што ќе настане.
Интима сведена на сечија маса.
Аман, кој вели дека некој *мора*??!?!?!?!?!? :icon_conf

Кој што *сака*, ќе си каже. Кој сака да реплицира, ќе реплицира. Никој нема никого да казни ако нешто каже, или ако не каже, ниту пак тоа што ќе се напише значи дека сега *сите* ќе мора да го почитуваат; не знам дури ни колку многу (т.е. малку) луѓе воопшто темава ја читаат, а да не зборуваме за размислување за истата.

Мислам, на крајот на краиштата, не знам што сакаше да добиеш со твоето мислење... Моите задни намери? Ги немам. Развив дискусија предизвикана од еден текст и ја поставив на форумов моментално, без многу „шлифување“ на она што го напишав.

И се извинувам ако некому сум му создал непријатности.

Kajgana Shop

На врв Bottom