Дали е етички да живеете удобен и луксузен живот, додека добар дел од човештвото живее во огромна сиромаштија?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.955
Поени од реакции
8.599
...за да ги затвораат парите имаат многу подобри алтернативи од недвижностите
...во прашање се финансиските трендови,со нив флуктуира и капиталот
На пример?

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.403
Поени од реакции
4.777
...не сум финансиски експерт,но во услови на тотално нестабилен финансиски пазар недвижностите се сигурен извор на профит без преголеми ризици
...не значи дека тој тренд ,е трае долго,но во услови на војна на Европскиот континент е предвидлив потег

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Германија и Македонија се две различни држави со различни системи и закони. Ова слика не одговара со Германското општество. Во Германија од кирија на стан немаш да имаш добивка поради многу регулативи за кои треба 5 дена да пишувам. Купувањето на недвижен имот има за цел да ги "затвори" парите во Германија а не да биде извор на добивка.
Не ми ја сфаќаш поентата, небитно е дали ќе носи пари од кирија налик "дивиденда", или ќе си ја задржи и зголеми вредноста. Автомобил каде и да си, губи на вредност и бара постојано вложување, а џип од 80к не е потреба туку курчење.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.955
Поени од реакции
8.599
Не ми ја сфаќаш поентата, небитно е дали ќе носи пари од кирија налик "дивиденда", или ќе си ја задржи и зголеми вредноста. Автомобил каде и да си, губи на вредност и бара постојано вложување, а џип од 80к не е потреба туку курчење.
Тоа за автомобилите е точно. Сепак треба да се има автомобил и тој да е квалитетен и да биде во состојба да врши работа. Овие последниве два критериуми и не се баш ефтини.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Тоа за автомобилите е точно. Сепак треба да се има автомобил и тој да е квалитетен и да биде во состојба да врши работа. Овие последниве два критериуми и не се баш ефтини.
Не зборувам за обични возила кои ќе бркаат работа, туку за луксузни.
Сигурно до работа не ги носи само range rover од 80к евра, туку и било кое возило до 30к евра.

Kajgana Shop

На врв Bottom