С
сашенко
Гостин
..
Не сум јас тој кој што може да е Совршен, туку Совршената Тајна која ме (не’) создала во мајчина утроба, .
У современата медицина тоа се вика сперма дечко
..
Не сум јас тој кој што може да е Совршен, туку Совршената Тајна која ме (не’) создала во мајчина утроба, .
.Тоа кој те осветлувал и ти давал пулс не е моја работа.Ти доволно кажа на темава и со ова:
Што значи паѓаат како кула од карти вашите обвинувања против мене и против останатите атеисти.Ти најмалку како грешник можеш да ми судиш на мене зошто и ти самиот со ова потврди дека не си способен да го спроведуваш во целост она што ти го бара Библијата.Да беше, досега светот (христијанскиот) ќе беше поубав и ќе блескаше.Затоа поштедете ме од лицемерие.
А Вагнер инаку е музичар кој бил инспириран од филозофот Артур Шопенхауер, а Артур Шопенхауер како филозоф воопшто не бил оптимистички настроен како што е Библијата на пр. така да не знам каде ја најде поврзаноста на темава со Вагнер.
'.
Земи вратисе по темава и види кој кого обвинува постојано. Види кој самиот себе се наречува праведник, а другите ги наречува лицемери, грешници, ...
Земи изброј, запиши, пресметај и ќе видиш ... кој кому повеќе ја пројицира сопствената сенка!
Што се работи за Вагнер и der Reitt der Walküren , за ова дело - помеѓу другото - се зборува и во филмот кој што со линк (http://www.movie2k.to/Eine-dunkle-Begierde-online-film-1198695.html) ти го предложив во минатиот пост.
Земи погледај го филмот - бидејќи е во контекст на темата - и ќе видиш дека религијата, психологијата, теологијата, митологијата, профетијата ... се тесно повржани и имаат една единствена цел!
'
Психологијата е тесно поврзана со теологијата?!Згора на тоа, овие тврдења ги засноваш на еден филм??
.'И многу добро ја следам темата, знам кој-кого обвинува; да не беше како што тврдам јас немаше досега ни да пишам на темата.
Па сигурно дека ме иритира фактот што поголем грешник од мене, мене ме обвинува дека сум јас грешник.Тврдењата ги засновам на БОЖЈИОТ Логос, кој што е Изворот на секоја вистинска наука (логија)!
Па, еве да се преброиме кој кого обвинувал и да видиме кој (без да е свестен) е повеќе во темнина.
Секогаш кога човекот нешто го ириритира кај другите, причината за таа иритација (пред се’) е во него самиот (во неговата подсвест).
Ако - на пример - еден теист го иритираат атеистите (или обратно), тоа е само затоа што има атеизам (или обратно) во неговата подсвест, за кој тој воопшто не е свестен!
Тоа е таа пројекција на сенката, која пред илјадници години е запишана во самиот почеток на Светото Писмо (Библијата) .
Погледај како Адам (човекот) ја пројицира сенката врз жената и БОГА:
Адам, пак, рече: "Жената, која ми ја даде Ти, таа ми даде од дрвото, и јас јадев."
(Битие 3:12
.
Тврдењата ги засновам на БОЖЈИОТ Логос, кој што е Изворот на секоја вистинска наука (логија)!
.Па сигурно дека ме иритира фактот што поголем грешник од мене, мене ме обвинува дека сум јас грешник.
Ти пратил порака тој божји логос? Колку што знам основачот на психоанализата ја дистанцира религијата од психоанализата.Имаш некои книги прочитано од таа област?
.
.
Јас реков дека секој (повеќе или помалку) пред БОГА е грешник и неможе да се пофали со ништо добро а што не му е (од БОГА) дадено!
Се’ што во животов грешно сум направил: тоа е од мене и наследството на гревот во овој свет!
Доброто и праведното доаѓа само од БОГА (Отецот)!
Нему Слава и Фала во вечни векови
Амин
.
.
.
Ако човекот има барем една капка Дух Светол, тогаш тој знае дека се’ укажува и преку се’ зборува БОЖЈИОТ Логос!
Фројд - иако од многумина вљубени така наречуван - засигурно не е основач на психоанализата, бидејќи за неа има сведоштва дека таа постои од најстарите денови на човештвото, само што тие коишто ја практицирале не биле надувени атеисти кои се постурилале себеси за “отец“ (на психоанализата)!
Во надминување на едиповиот комплекс треба да се биде докрај консеквентен.
Сваќаш?
.
.
Засигурно и е' основач на психоанализата.Потврдено од безброј научници во таа област.Но гледам дека ти освен цитати од Библијата ништо друго.Те прашав дали ти како верен христијанин би се осмелил да му седиш на некој како крст додека те мава (зошто тоа е поентата на христијанството), и ти на ова прашање ништо не ми одоговори.бидејќи за неа има сведоштва дека таа постои од најстарите денови на човештвото
Без разлика, грешниците не можат да одат во рајот.Се’ што во животов грешно сум направил: тоа е од мене и наследството на гревот во овој свет!
.Засигурно и е' основач на психоанализата.Потврдено од безброј научници во таа област.Но гледам дека ти освен цитати од Библијата ништо друго.
.Те прашав дали ти како верен христијанин би се осмелил да му седиш на некој како крст додека те мава (зошто тоа е поентата на христијанството), и ти на ова прашање ништо не ми одоговори.
Без разлика, грешниците не можат да одат во рајот.
.
.
Фројд можете слободно да го наречувате како основач на атеистичката и антихристијанска психоанализа, но не и основач на психоанализата!
Сваќаш?
.
.
Моето ниско јас засигурно нема да му седи никому да го мава, но моето ниско јас спасение не дава!
Сваќаш?
.
.
Без Милоста (Мудроста) БОЖЈА никој неможе да влезе во рајот!
Сваќаш?
Исус е Мудрост БОЖЈА, Милост БОЖЈА во безгрешен човек отелотворена
Врата Небесна - за секој што вистински верува и љуби - ширум отворена!
.
.
Не сфаќам.Зошто ти по правило ако сакаш да одиш во рајот треба да бидеш жртва, маченик исто како што бил Христос.Дефиниција за христијанството ти е тоа.Врз основа на што јас не можам да го наречам Фројд, основач на психоанализата?.
Моето ниско јас засигурно нема да му седи никому да го мава, но моето ниско јас спасение не дава!
Сваќаш?
.Не сфаќам. Зошто ти по правило ако сакаш да одиш во рајот треба да бидеш жртва, маченик исто како што бил Христос. Дефиниција за христијанството ти е тоа.
.Врз основа на што јас не можам да го наречам Фројд, основач на психоанализата?
И Исус бил жртва на глупост па пак не возвратил, и ги учел и другите тоа да го прават.Или ако те удрат по едниот образ, сврти го и другиот.Но за чудо ти велиш дека тоа не би го направил доколку се најдеш во таква ситуација..
Секој (дали тој сакал или не) е жртва на нешто, а најчесто на глупоста. Додека вистинските чеда БОЖЈИ не се плашат да го жртвуваат (само) своето ниско јас (егото) поради Мудроста (Милоста) БОЖЈА, Која е нивниот Единствен Пастир !
Моето ниско јас (исто како твоето и секое друго) по природа се противи на нашето високо Јас, кое е нашиот единствен спас!
.
.И Исус бил жртва на глупост па пак не возвратил, и ги учел и другите тоа да го прават.Или ако те удрат по едниот образ, сврти го и другиот.Но за чудо ти велиш дека тоа не би го направил доколку се најдеш во таква ситуација.
Сакал ти или нејќел, Фројд е основач на психоанализата и како никој друг не дава толку темелна слика на внатрешната човекова состојба.Ниту еден во историјата не дал толку темелна состојба на човековата душа како Фројд.Дури и твојата Библија која се темели на ништо друго освен на работи кои не е возможно (како што велиш и ти самиот) да ги исполнуваш во целост.
Во секој случај ти како верник не смееш да го дозволиш тоа, поради моралните обврски кои ти ги налага Библијата..
Јас ти одговорив и ти кажав дека кога би ме удрил и во мене би царувало ниското јас, јас засигурно не би го дозволил тоа!
.
.