- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.334
- Поени од реакции
- 26.291
Што сакаш да кажеш со ова?изигравање сосем друга националност пред северен сосед со кој можеме комотно да се разбереме во јазична смисла
Што сакаш да кажеш со ова?изигравање сосем друга националност пред северен сосед со кој можеме комотно да се разбереме во јазична смисла
Према мене, отфрлувањето од словенизмот е како одрекување од самиот себе си, со тоа сакав да кажам дека сме по потекло од исти народ, што значи тука има повеќе варијации, може тие да се по потекло наши, македонци со друг дијалект, може ние сме со словенско потекло, може било како. Но глумење друга нација,раса е идиотизам. Ме сфати барем?Што сакаш да кажеш со ова?
Не. Дека со Србите сме различна нација е факт не глумење. Дека сме од иста раса исто така е очигледен факт. Исто како и со Шпанците. Дека ние сме Словени е факт. Дека Србите се Словени е факт. Дека Словените што ги населиле овие простори се измешале со старите Македонци исто така е факт. Тоа е причина зошто го прифатиле името Македонија и не ја преименувале територијата.Према мене, отфрлувањето од словенизмот е како одрекување од самиот себе си, со тоа сакав да кажам дека сме по потекло од исти народ, што значи тука има повеќе варијации, може тие да се по потекло наши, македонци со друг дијалект, може ние сме со словенско потекло, може било како. Но глумење друга нација,раса е идиотизам. Ме сфати барем?
Значи истото ти го кажа шо ја го кажав претходно, само што излезе од твој јузер.Не. Дека со Србите сме различна нација е факт не глумење. Дека сме од иста раса исто така е очигледен факт. Исто како и со Шпанците. Дека ние сме Словени е факт. Дека Србите се Словени е факт. Дека Словените што ги населиле овие простори се измешале со старите Македонци исто така е факт. Тоа е причина зошто го прифатиле името Македонија и не ја преименувале територијата.
Инаку разликите помеѓу македонскиот и српскиот јазик не се на ниво на варијации. Има суштински разлики помеѓу двата јазика.
Не го кажа истото. Ти рече дека ние изиграваме односно глумиме различна нација од српската. Огромна е разликата. Ова твоево е великосрпски шовинизам.Значи истото ти го кажа шо ја го кажав претходно, само што излезе од твој јузер.
Еј, каде бе српски шовинизам! Сериозно, најмалце од се шо сум е србоман.Или поточно ич не сум. Само, без да се потпираме на историските факти, кога два народи зборуваат исти, или сличен јазик значи имаат некое заедничко претходно потекло.Не го кажа истото. Ти рече дека ние изиграваме односно глумиме различна нација од српската. Огромна е разликата. Ова твоево е великосрпски шовинизам.
Овде си на иста бранова должина со великосрпскиот шовинизам.Еј, каде бе српски шовинизам! Сериозно, најмалце од се шо сум е србоман.Или поточно ич не сум. Само, без да се потпираме на историските факти, кога два народи зборуваат исти, или сличен јазик значи имаат некое заедничко претходно потекло.
изигравање сосем друга националност пред северен сосед со кој можеме комотно да се разбереме во јазична смисла
Особено болдираните зборчиња. Истите ги употребуваат лицата кои никогаш не излегле од Шумадија за Македонците.Но глумење друга нација,раса е идиотизам.
Овде си на иста бранова должина со великосрпскиот шовинизам.
Особено болдираните зборчиња. Истите ги употребуваат лицата кои никогаш не излегле од Шумадија за Македонците.
Заедничкиот корен никој не го негира, тој е историски факт. Кога сме веќе на тема заеднички словенски корени, маршалот систематски пробувал да покаже дека сме многу далеку од една друга гранка на дрвото.
Нормално дека можам да се определам и чувствувам како што сакам. Твојот став беше дека сме глумеле различни пред (зошто побогу нив би требало нешто да им објаснуваме?) нашите северни соседи. Инаку како тоа го отфрламе словенизмот? Со поставувањето на споменици на Кирил и Методиј, Климент и Наум, Делчев, Груев, цар Самоил на нашиот централен плоштад?Ти ако се осеќаш антички македонец, осеќај се. Ако се осеќаш црнец- осеќај се. Никој нема да го оспори тоа. Ако се осеќаш како мајмун, и тоа можеш. Денес можеш како сакаш да се чуствуваш. Мојот став на темава беше конкретен кон отфрлањето на словенизмот, и оттуѓувањето од сите останати “родниниски“ народи со нагласување на античко-македонизмот.Тоа е глумење и изигравање.
Кога зборувам реторички, никој не е лично напоменат туку луѓе кои ќе се пронајдат тука. Значи ти се пронајде во муабето?Нормално дека можам да се определам и чувствувам како што сакам. Твојот став беше дека сме глумеле различни пред (зошто побогу нив би требало нешто да им објаснуваме?) нашите северни соседи. Инаку како тоа го отфрламе словенизмот? Со поставувањето на споменици на Кирил и Методиј, Климент и Наум, Делчев, Груев, цар Самоил на нашиот централен плоштад?
Ја знаеш онаа неонката за муви по месарниците?Дај бе луѓе преименувајте ја темава "Кај Гиго у шупа" или "На пивце пред кооперација" и префрлете им ја на друг подфорум, зашто е очигледно дека овде се има потреба за чашка-муабет и дрочење до бесвест за се и сешто а не за ИСТОРИЈА.
А ти демек приложи многу јака и со историски факти (тв-пролив од Васето ЕфтовПолош е проблемот коа ќе ти се запни некој ко мува на лајно, и мораш на секое да објаснуваш дека тоа и тоа го реков заради тоа и тоа, па тој ќе ти пиши “ А зошто ја пиша оваа точка тука можеше по напред и ти пак објаснуваш...“
Да.А ти демек приложи многу јака и со историски факти (тв-пролив од Васето Ефтов) поткрепена дискусија тука па сега се буниш зошто другите решиле малку да те распрашаат што си кажал..?