Дали го почитувате животот и делото на Јосип Броз-Тито

Дали го почитувате животот и делото на Јосип Броз-Тито

• Вкупно гласачи
    153
Статус
Затворена за нови мислења.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Во право си!Се согласувам дека некогаш и тие 200,300 или xxx eвра ќе ги изгубат.Но треба да се размисли и за последците.Тие на еден начин се и предавници бидејќи сакаат за 200,300 евра да ни ја сменат историјата.Историјата,барем онаа од времето на Тито на сите ни е добро позната.Ние во моментов имаме проблеми со историјата од времето на Гоце Делчев или поточно времето од почетоците на 20-тиот век.Ние низ овие години учевме(кој учел знае,кој не не) дека Гоце Делчев бил убиен од турската војска т.е дека го убиле платеници на турците.
Денес благодарение на внуката на Гоце(чинам баба Нада се викаше)дознаваме дека всушност Гоце бил убиен од македонец,но реалноста да биде посурова тоа бил некој човек кој низ годините бил прикажан како херој и голем востаник за Македонија.Значи ова не е доказ дека историјата ни е лажна.Зашто додека сега сеуште е на овој свет внуката на Гоце Делчев,не го отвориме и не се занимаваме со ова прашање.Дали можеби тоа на некој му пречи.Јасно е дека Гоце е убиен од вакви македонци(денес кои земаат по 200-300 евра)Тие се всушност истите.Еве за колку малку пари си ја продавале неколку македонци својата историја и иднина на нивните потомци.Истото тоа сега го прават и овие партиски војници на форумов.За 200-300 евра ејјјјј!
кекси сестро дај преиспитај се o_O значи внуката на гоце делчев ми ја спомнуваш она знае за гоце колку што знам и јас од кај ќе знае повеке значи децата негови имале по 2,3 години кога го убиле како па внуката ќе знае за нешто зашо тропкаш глупости ??

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
Naprotiv, tokmu na tie sto ne im mrda opaskata deneska, bas tie go jadat stapot, najdugacok !!!
Deneska za da uspee covek ne mu treba mnogu pamet/rabota/trud, tuku samo trci-l'zi, shush-bush, daj-mi-go-na-ti-go i sl. Ama za zal sekoj ja nema taa sposobnost, nekoj znae i umee so rabota, a nekoj znae so drugo !!!
Inaku politicki partii voopsto ne mesam, nitu pak obvinuvam, po temive na forumov, bidejkji site se isti !!!
Не ти зборам за политички партии. Системот како таков, ги казнува тие што не го сакаат. Тоа дека не се успева е илузија на неуспешните. Си бараат оправданија за својата неспособност.
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 22:49 ---
кекси сестро дај преиспитај се o_O значи внуката на гоце делчев ми ја спомнуваш она знае за гоце колку што знам и јас од кај ќе знае повеке значи децата негови имале по 2,3 години кога го убиле како па внуката ќе знае за нешто зашо тропкаш глупости ??
Внука од братучед. Му била лична секретарка на Ченто. Откако Ченто е осуден таа е протерана во Бугарија од страна на истите тие што Кекси ги величи. Ама тоа е кога пробуваш да манипулираш со факти. На крај се заплеткуваш во своите манипулации.

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Не ти зборам за политички партии. Системот како таков, ги казнува тие што не го сакаат. Тоа дека не се успева е илузија на неуспешните. Си бараат оправданија за својата неспособност.
[/quote]

Tokmu taka i jas istoto go zboram !!!
Nemoze sekoj da go biva t.e. da e uspesen za ku*opu*enje i ligavenje, nemoze sekoj da znae da pravi spletki, od koi posle kje se ofajdi, nemoze sekoj da znae da pravi shush-bush, trci-l'zi i sl. se slozuvam so tebe, samo uspesnite odat napred, a ostanatite samiot sistem kako sistem gi diskvalifikuva t.e. gi isfrla od igra !!!
Ako si nemas vujko vladika, kje si uspeel !!!

Kako kje uspees so sopstveniot trud/rabota, koga platite se samo za leb i sol !
Da se platite povisoki togas OK, da se dvojno ili trojno pogolemi, a troskovite da si ostanat isti, e togas da moze da ima nekakov uspeh, no so segasnive plati uspehot e cista utopija !!!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
Tokmu taka i jas istoto go zboram !!!
Nemoze sekoj da go biva t.e. da e uspesen za ku*opu*enje i ligavenje, nemoze sekoj da znae da pravi spletki, od koi posle kje se ofajdi, nemoze sekoj da znae da pravi shush-bush, trci-l'zi i sl. se slozuvam so tebe, samo uspesnite odat napred, a ostanatite samiot sistem kako sistem gi diskvalifikuva t.e. gi isfrla od igra !!!
Ako si nemas vujko vladika, kje si uspeel !!!

Kako kje uspees so sopstveniot trud/rabota, koga platite se samo za leb i sol !
Da se platite povisoki togas OK, da se dvojno ili trojno pogolemi, a troskovite da si ostanat isti, e togas da moze da ima nekakov uspeh, no so segasnive plati uspehot e cista utopija !!!
Баш тоа е проблемот. Во капитализам ако сакаш да успееш не размислуваш за плата. Платата е за неспособните. :D

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 22:49 ---

Внука од братучед. Му била лична секретарка на Ченто. Откако Ченто е осуден таа е протерана во Бугарија од страна на истите тие што Кекси ги величи. Ама тоа е кога пробуваш да манипулираш со факти. На крај се заплеткуваш во своите манипулации.
ја си претпоставив дека имал деца ама немал баш сеа прочачкав не најдов нишо значи од братучед била охоооо таа па таа па -.-

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Баш тоа е проблемот. Во капитализам ако сакаш да успееш не размислуваш за плата. Платата е за неспособните. :D
Epa togas odi ti raboti bez plata, dovolni ti se samo vozduhot i soncevata svetlina !!! Sto kje ti se pari/plata !!!
Ti ako si sposoben kako partiski vojnik, bidi si, no ne mu baraj pari/plata na shtabskiot shef !!! :D:D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
Epa togas odi ti raboti bez plata, dovolni ti se samo vozduhot i soncevata svetlina !!! Sto kje ti se pari/plata !!!
Ti ako si sposoben kako partiski vojnik, bidi si, no ne mu baraj pari/plata na shtabskiot shef !!! :D:D
Не работам јас за плата, од одамна. Работам за профит. Тоа е разликата, во комунизмот не си можел да го правиш тоа. :D И немам штабски шеф. :D

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Не работам јас за плата, од одамна. Работам за профит. Тоа е разликата, во комунизмот не си можел да го правиш тоа. :D И немам штабски шеф. :D
Epa taka kazi si de, se razbravme !!!
Cim ne rabotis za plata, znaci ne si rabotnik, bidejkji samo rabotnicite rabotat za plata !!!
No stom rabotis za profit, znaci si kapitalista/biznismen ili whatever... ama OK sekoj so svoja srekja !!!
Nekoi rabotat za profit kako tebe, no povekjeto rabotat za plata, bez taa plata nemozat da go preziveat ednostavno mesecot i voopsto ne e smesno, tuku zalno !!!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
Nekoi rabotat za profit kako tebe, no povekjeto rabotat za plata, bez taa plata nemozat da go preziveat ednostavno mesecot i voopsto ne e smesno, tuku zalno !!!
Супер, исто толку жално било и за семејствата и за тие што починале на Голи Оток, ама ти почна да се измеваш со нив. Гледаш како е?

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Супер, исто толку жално било и за семејствата и за тие што починале на Голи Оток, ама ти почна да се измеваш со нив. Гледаш како е?
Ajdeeeeeeee, pak za Golo-Otocarite !!!
Ma koj gi je*e, nacionalistite sekogas treba da se ....... znaes !!!
Ednostavno bile nacionalisti i secesionisti i zatoa drzavata(togasna) ednostavno bila primorana taka da reagira !!!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
Ednostavno bile nacionalisti i secesionisti i zatoa drzavata(togasna) ednostavno bila primorana taka da reagira !!!
Епа тогаш зошто ми викаш дека е жално да се исмевам со тие што денес работат за плата.

Можам и јас ко тебе.

Ma koj gi je*e, rabotnicite sekogas treba da se ....... znaes !!!
Ednostavno se nesposobni i legaci i zatoa gazdite(segasni) ednostavno se primorani taka da reagiraat !!!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Следен испад и ќе те банираме на добри 3 месеци.

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Епа тогаш зошто ми викаш дека е жално да се исмевам со тие што денес работат за плата.

Можам и јас ко тебе.

Ma koj gi je*e, rabotnicite sekogas treba da se ....... znaes !!!
Ednostavno bile nesposobni i legaci i zatoa gazdite(segasni) ednostavno se primorani taka da reagiraat !!!
Mesas babi i zabi !!!
Kako prvo ne se site rabotnici legaci, a kako vtoro rabotnikot nisto loso ne i misli na drzavata, toj samo saka da raboti, da zeme plata i da prezivee t.e. da go istera denot, nedelata, mesecot, godinata ........ zivotot, THAT'S ALL !!!
Za razlika od nacionalistite i secesionistite , koi barale preku leb i pogaca, mesto da si rabotat, ziveat i kjutat, tie resile da ja cepkaat i unistat drzavata, bez nikakva potreba za toa !!!
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 23:42 ---
Следен испад и ќе те банираме на добри 3 месеци.
OK !!! SORRY !!!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
Mesas babi i zabi !!!
Kako prvo ne se site rabotnici legaci, a kako vtoro rabotnikot nisto loso ne i misli na drzavata, toj samo saka da raboti, da zeme plata i da prezivee t.e. da go istera denot, nedelata, mesecot, godinata ........ zivotot, THAT'S ALL !!!
Za razlika od nacionalistite i secesionistite , koi barale preku leb i pogaca, mesto da si rabotat, ziveat i kjutat, tie resile da ja cepkaat i unistat drzavata, bez nikakva potreba za toa !!!
Kako prvo ne se site na Goli otok nacionalisti, a kako vtoro nacionalistite nisto loso ne i mislele na drzavata, tie samo sakale da se obedinat site teritorii na koi zivee nivniot narod vo taa drzava t.e. da ziveat zaedno vo ista drzava so nivnite braka po krv ........ , THAT'S ALL !!!
Za razlika od rabotnicite , koi baraat preku leb i pogaca (povisoki plati), mesto da si rabotat, ziveat i kjutat, tie resile da ja cepkaat i unistat firmata, bez nikakva potreba za toa !!!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.278
Поени од реакции
26.154
Ajdeeeeeeeee ! Prvpat slusam deka rabotnicite sakale da cepkaat i unistat firma !!! Fala sto mi kaza !!!

Aj ciao, odam da spijam !!!
Можат, можат. Ако земаат нереално високи плати, можат да уништат и цела држава. Имавме таков пример пред 20-тина години. :D

Пријатни сништа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom