Дали верувате во теории на заговор?

Верувате ли во теории на заговор?

• Вкупно гласачи
    119
D

Daedalus

Гостин
Имаш очигледни докази потврдени од цели институции,инжинери,научници,професори итн.
Прашања на кои НИСТ и комисијата за 9/11 немаат одговор или избегаваат да образложат зашто и самите знаат дека треба да се направиш будала пред цел свет.
Да не постирам линкови од документарци кои јасно укажуваат дека е организирано од владата и надворешен фактор на пр. Зионистите од Израел и некои германски банки.
Ако си толку сигурен дека не е заговор тогаш одговори ми на неколку прашања.
1. Зашто не покажат снимка што удри во Пентагон..(немој да ми ја приложиш едната единствена)
2. Од која причина се урна зграда 7.
3. Flight 93 за кој викаат дека се урнал,каде се остатоците?Имаше само дупка.
4. Од каде се најде стопениот челик у подрумите на кулите дури 2 месеци по рушењето?
И уште еден куп прашања на кои нема одговор,на пример зашто Лери Силверстин кој е Еврејски зионист ги осигурал зградите од терористичи напад само 3 недели пред нападот,зашто дента пред 11,9 на берзата се кладеле дека на тие две авиокомпании акциите ке им паднат значително при што заработиле милијарди,преку 1000 очевидци кажуваат дека имало експлозии во кулите пред да се срушат.
Премногу смрди работата за да не е inside job.
По некоја случајност има одговор на сите тие прашања кои ги постави, очигледно не си ни го барал одговорот и не си сакал ни да го најдеш. Имаш запамтено 10 обивинувања, кои се побиени и сега откако ќе ти ги приложам одговорите на сите твои прашања, ќе ги прочиташ...ќе рипнеш да други прашања или ќе речеш дека тоа се глупости. Во следната твоја дебата за оваа тема, повторно ќе ги поставуваш истиве прашања како приказ на твојот аргумент, заборавајќи ги одговорите кои ти биле понудени затоа што си НЕотвороумен за да ги разгледаш двете страни на аргументот.

Има милион обвинувања, дека сето тоа е работа на таканаречените "зионисти", кои наводно треба да бидат моќни еврејски фамилии кои прават заговор против светот.
Цела евиденција за тоа дека еврејска работа е матна и не јасна.
На пример делот кадешто постои обвинување дека Одиго, која воедно е еврејска компанија, добила предупредување во Израел, да ги регрутира своите работници затоа што Америка ќе платела за своите гревови. Секако делот што не го спомнуваат твоите херои како Алекс Џонс е дека предупредувањата ги добиле во Израел и се однесувало за работниците кои биле во Израел а не во Америка. Која е поентата да предупредуваш луѓе во Израел за инцидент во Америка. Другите обвинувања се дека 4000 евреи кои работеле во центарот не дошле на работа тој ден. Нема ниту еден документиран приказ за бројката од 4000 евреи а исто така никој не го зима во предвид тоа дека Ани Татлок нејзините многубројни партнери како и цели тимови не биле на работа тој ден од различни причини што е секојдневие за работниците во центрите кои биле срушени. Сите обивинувања дека ова е масло на евреите се анегдотални и не евидентирани.

1. Снимките од ударот во Пентагон кои биле рекордирани се тие...не може да измислат нови снимки само за тебе. И каква врска има сето тоа со заговор. Дури и да е заговор зашто мислиш дека тоа ќе ги спречи да ти ги дадат снимките.... Ako сакаш повеќе специфични примери и објаснувања за Пентагон повели
http://www.911myths.com/html/pentagon.html

2.За зградата 7 постојат претпоставки дека имало дизел мотори и други запаливи материјали. Фактот дека истата се наоѓала во близина на големи кули ги зголемува шансите истата да била оштетена и запалена. Плус не ја гледам поврзаноста на заговор со специфична зграда која постои можност да се срушила од мал милион фактори.
http://www.skepdic.com/911conspiracy.html#building7

3.Како тоа каде се остатоците? Најдени се и остатоците и све.
http://en.wikipedia.org/wiki/United_Airlines_Flight_93
http://www.911myths.com/html/there_was_no_plane.html
Најдени се сите остатоци со фото и со све...Ова е најглупавиот аргумент што сум го слушнал до сега.

4. Сцената на злостор се истражува долго време. Стопениот челик е нормална работа со оглед на темепратурата која се постигнува при удар и плус зголемувањето на истата поради материјалите кои биле запаливи.
http://www.debunking911.com/moltensteel.htm
повеќе околу темата(ако има нешто што не ти е јасно прашај)...

Причините поради паѓањата на акциите на берзата се различни а евиденцијата дека тој се кладел поради 9/11 е уште поматна. http://www.911myths.com/html/put_options.html

И така викаш Лери Силверстин е зионист.
Ова е твој заклучок така? Oсигурањето на зградите ама нема НИКАКВА поврзаност со 9/11. Секоја година постои осигурување на зградите од различни причини. Актот на осигурање на зградите во претходните години исто така е поради 9/11?

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
По некоја случајност има одговор на сите тие прашања кои ги постави, очигледно не си ни го барал одговорот и не си сакал ни да го најдеш. Имаш запамтено 10 обивинувања, кои се побиени и сега откако ќе ти ги приложам одговорите на сите твои прашања, ќе ги прочиташ...ќе рипнеш да други прашања или ќе речеш дека тоа се глупости. Во следната твоја дебата за оваа тема, повторно ќе ги поставуваш истиве прашања како приказ на твојот аргумент, заборавајќи ги одговорите кои ти биле понудени затоа што си НЕотвороумен за да ги разгледаш двете страни на аргументот.

Има милион обвинувања, дека сето тоа е работа на таканаречените "зионисти", кои наводно треба да бидат моќни еврејски фамилии кои прават заговор против светот.
Цела евиденција за тоа дека еврејска работа е матна и не јасна.
На пример делот кадешто постои обвинување дека Одиго, која воедно е еврејска компанија, добила предупредување во Израел, да ги регрутира своите работници затоа што Америка ќе платела за своите гревови. Секако делот што не го спомнуваат твоите херои како Алекс Џонс е дека предупредувањата ги добиле во Израел и се однесувало за работниците кои биле во Израел а не во Америка. Која е поентата да предупредуваш луѓе во Израел за инцидент во Америка. Другите обвинувања се дека 4000 евреи кои работеле во центарот не дошле на работа тој ден. Нема ниту еден документиран приказ за бројката од 4000 евреи а исто така никој не го зима во предвид тоа дека Ани Татлок нејзините многубројни партнери како и цели тимови не биле на работа тој ден од различни причини што е секојдневие за работниците во центрите кои биле срушени. Сите обивинувања дека ова е масло на евреите се анегдотални и не евидентирани.

1. Снимките од ударот во Пентагон кои биле рекордирани се тие...не може да измислат нови снимки само за тебе. И каква врска има сето тоа со заговор. Дури и да е заговор зашто мислиш дека тоа ќе ги спречи да ти ги дадат снимките.... Ako сакаш повеќе специфични примери и објаснувања за Пентагон повели
http://www.911myths.com/html/pentagon.html

2.За зградата 7 постојат претпоставки дека имало дизел мотори и други запаливи материјали. Фактот дека истата се наоѓала во близина на големи кули ги зголемува шансите истата да била оштетена и запалена. Плус не ја гледам поврзаноста на заговор со специфична зграда која постои можност да се срушила од мал милион фактори.
http://www.skepdic.com/911conspiracy.html#building7

3.Како тоа каде се остатоците? Најдени се и остатоците и све.
http://en.wikipedia.org/wiki/United_Airlines_Flight_93
http://www.911myths.com/html/there_was_no_plane.html
Најдени се сите остатоци со фото и со све...Ова е најглупавиот аргумент што сум го слушнал до сега.

4. Сцената на злостор се истражува долго време. Стопениот челик е нормална работа со оглед на темепратурата која се постигнува при удар и плус зголемувањето на истата поради материјалите кои биле запаливи.
http://www.debunking911.com/moltensteel.htm
повеќе околу темата(ако има нешто што не ти е јасно прашај)...

Причините поради паѓањата на акциите на берзата се различни а евиденцијата дека тој се кладел поради 9/11 е уште поматна. http://www.911myths.com/html/put_options.html

И така викаш Лери Силверстин е зионист.
Ова е твој заклучок така? Oсигурањето на зградите ама нема НИКАКВА поврзаност со 9/11. Секоја година постои осигурување на зградите од различни причини. Актот на осигурање на зградите во претходните години исто така е поради 9/11?
По некоја случајност немаш никакви факти и докази туку имаш изнесено глупости на кои ни мало дете не верува веќе.
“моите“ херои? па тебе ако ти треба некој друг да ти објасни зашто не било заговор мене не ми требаат херои нити Ајк нити Џонс за да согледам некои работи со свои очи.
1.Снимка,не снимки. Една снимка од 7 фрејма на која не се гледа ништо. И не барам за мене да се снима туку за цела јавност која инсистира да се приложи доказ-снимка од било која камера.
Нормално на таквите кратковиди ко тебе не им одговара да се приложат докази зашто ке треба да се побиваат самите себеси у врска со заговорите.
Ако не е заговор зашто не ги даваат?
2. Има претпоставки? дизел мотори? хахахахах момак па ти си полош у лажење него ли цела бушова администрација.Кој дизел мотор може да сруши челична конструкција комбинирана со бетон за 6 секунди слободен пад притоа да нема никаква експлозија нити оган од подрумите?
Ако немаш сигурен доказ место претпоставки немој да ми обесуеш муда овде и не се брукај со такви одговори од типот дизел и хемикалии,тоа не беше хемиска лабораторија туку канцеларии и тоа не обични туку многу добро знаеш ти чиви.намерно те прашав за оваа зграда зашто само таа е доволен доказ дека целата работа е намештаљка.
3.Од сајтот што си го постирал пак не гледам остатоци од БОИНГ,освен дупка и по некој метал кој е сликан од близу а не во склоп на местото.и тој мотор што го сликале од што е?Кај се 6 тонските ТИТАНИУМСКИ мотори? кај се телата? нема ништо! ама затоа има кратковиди ко тебе кои тоа го гледаат ама ни они незнаат како.
4. За ова си дал најубедлив одговор до сега,ни НИСТ неможеше подобро да објасни.
хахаха смешен си момак со ова. Викаш нормална работа цели базени на стопен челик?
на која температура е топи челикот?Која температура се постигнува при УДАР? човече па ти се читаш ли што си пишал? при удар се постигнува температура од 1500 степени Целзиусови според тебе? и поради ударот на 80 спрат се стопиле челичните базни конструкции и така настанале базените од стопен челик кои траеле 3 месеци по падот.И како тоа се одржувал оган потрупан од ѓубре без кислород? Абе за гинис си ти момак слушај ме ти мене.
Силверстин е евреј и не е мој заклучок имаш документирано кој е и што е и на што е член.

Вистината ти е пред очи ама за жал слеп си или се правиш слеп па несакаш да видиш.
Т молам немој веќе да ми изнесуваш “факти“ за 9/11.Видов од приложеното колку ти е способноста да согледаш нешто што е толку очигледно.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Одамна не сум прочитал толку лаги и глупости у еден пост:facepalm:
за Rogerbacon мислам

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
RogerBacon - Најобезбедената дестинација во светот, одеднаш не ја брани никој, па авион/ракета може да прелета и да се урне во неа, и притоа ја обзервира само една камера? Па кај нас продавниците повеќе камери во еден агол пакуваат, дај не заебавај ...

I'm not buying it, sorry.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Исправка,
он не е компетентен нит е поставен од некој за да лаже,не претставува никој ,не брани никој.
затоа секоја пишана глупост му оди на сметка на интелегенција и можност разумно да ги гледаш работите со свои очи.
Само прочитај што ми реплицирал на прашањето за зграда 7 и ке ти е јасно колку фаќа црпката.
дизел мотори :facepalm:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Исправка,
он не е компетентен нит е поставен од некој за да лаже,не претставува никој ,не брани никој.
затоа секоја пишана глупост му оди на сметка на интелегенција и можност разумно да ги гледаш работите со свои очи.
Само прочитај што ми реплицирал на прашањето за зграда 7 и ке ти е јасно колку фаќа црпката.
дизел мотори :facepalm:
Го познавам лично човекот, доста интелигентен е, разумен, и добар за дискусија. Само тежок скептик е за вакви работи (теории на заговор, мистерии), и скептик од типот - I'm skeptical, just because :D. Мислам дека затоа доаѓа како да негира се чисто ради инает :).

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
RogerBacon - Најобезбедената дестинација во светот, одеднаш не ја брани никој, па авион/ракета може да прелета и да се урне во неа, и притоа ја обзервира само една камера? Па кај нас продавниците повеќе камери во еден агол пакуваат, дај не заебавај ...

Не бе сеа за мене ли ке снимале они доказни материјали,ете има видео не треба повеќе,таму се гледа се што треба светот да види (ништо)
А моторите од 6 тона ги нема,испариле,пошто од ударот се генерира температура од 2000 степени целзиусови.
моторот испарил
телата се карбонизирани
ама затоа пасошот на киднаперот е цел,непипнат. алал да им е на саудијциве од што ги прават пасошиве незнам.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 15:42 ---
Го познавам лично човекот, доста интелигентен е, разумен, и добар за дискусија. Само тежок скептик е за вакви работи (теории на заговор, мистерии), и скептик од типот - I'm skeptical, just because :D. Мислам дека затоа доаѓа како да негира се чисто ради инает :).
И мене прво ми заличи на мајтап ама толку образложенија да се даде поради мајтап не би рекол.
Неможам да го разберам зашто би одел спротивно од законите за физика,хемија па и биологија ако сака :)

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Масонските илуминати постојат,и дека имаат големо влијание во светот имаат тоа е факт и реалност..

D

Daedalus

Гостин

Не е точно дека не ја брани никој туку постои задоцнување на линиите што резултира со задоцнето следење на авионите. Од друга страна причината поради искривувањето од оригиналната линија можат да бидат повеќе работи и никој не може да знае дали е терористички напад за да реагира со соборување. Постојат многу пропусти во од страна на ФАА и НОРАД кои не се 9/11 како случајот со Чарлс Бишоп.
In January 2002 teenager Charles Bishop took off in a Cessna without his instructor, and flew dangerously low over a military airbase. So fighters obviously caught him, right? Nope.
"It is already clear that NORAD, which has responsibility for protecting the United States from air attack, did not know about the incident until 5:13 p.m., nearly 10 minutes after the crash. At 5:16, NORAD‘s southeast air defense sector branch alerted fighters at Homestead Air Reserve Base, about 270 miles away from Tampa. They took off at 5:21 and established a "combat air patrol" over Tampa by 5:45, Venable said".
Time to intercept would have been 55 minutes, if they hadn't been too late.

http://www.intelmessages.org/Messages/National_Security/Archives/Archive_03/wwwboard/messages/212.html
http://reports.tbo.com/reports/bishop/
Source
In June 2002 two Air National Guard F-16's failed to intercept a Cessna before it passed the White House. The timeline provided was as follows:

7:59 p.m. Cessna enters "restricted" air space
8:03 p.m. FAA notifies NORAD
8:04 p.m. Cessna enters "prohibited" air space
8:06 p.m. Two F-16s get orders to scramble
8:06 p.m. Cessna passes White House "within a few miles"
8:17 p.m. F-16s take off from Andrews AFB. Intercept occurs "a few minutes later."

Така што тоа не докажува никаков заговор. Исто така постојат два типа на радари и специфични зони кои не го опфаќаат примарниот сигнал кој се користи за авиони кои го исклучуваат радарот. Во такви зони доколку го исклучиш системот за лоцирање од самиот авион, практично авионот е невидлив. Од друга страна обезбедувањето од страна на авио компаниите е мн. подобрено од 9/11. Имаат подобар мониторинг систем и повеќе џет авиони спремни за напади.
--- надополнето: 19 септември 2012 во 20:35 ---
По некоја случајност немаш никакви факти и докази туку имаш изнесено глупости на кои ни мало дете не верува веќе.
“моите“ херои? па тебе ако ти треба некој друг да ти објасни зашто не било заговор мене не ми требаат херои нити Ајк нити Џонс за да согледам некои работи со свои очи.
1.Снимка,не снимки. Една снимка од 7 фрејма на која не се гледа ништо. И не барам за мене да се снима туку за цела јавност која инсистира да се приложи доказ-снимка од било која камера.
Нормално на таквите кратковиди ко тебе не им одговара да се приложат докази зашто ке треба да се побиваат самите себеси у врска со заговорите.
Ако не е заговор зашто не ги даваат?
2. Има претпоставки? дизел мотори? хахахахах момак па ти си полош у лажење него ли цела бушова администрација.Кој дизел мотор може да сруши челична конструкција комбинирана со бетон за 6 секунди слободен пад притоа да нема никаква експлозија нити оган од подрумите?
Ако немаш сигурен доказ место претпоставки немој да ми обесуеш муда овде и не се брукај со такви одговори од типот дизел и хемикалии,тоа не беше хемиска лабораторија туку канцеларии и тоа не обични туку многу добро знаеш ти чиви.намерно те прашав за оваа зграда зашто само таа е доволен доказ дека целата работа е намештаљка.
3.Од сајтот што си го постирал пак не гледам остатоци од БОИНГ,освен дупка и по некој метал кој е сликан од близу а не во склоп на местото.и тој мотор што го сликале од што е?Кај се 6 тонските ТИТАНИУМСКИ мотори? кај се телата? нема ништо! ама затоа има кратковиди ко тебе кои тоа го гледаат ама ни они незнаат како.
4. За ова си дал најубедлив одговор до сега,ни НИСТ неможеше подобро да објасни.
хахаха смешен си момак со ова. Викаш нормална работа цели базени на стопен челик?
на која температура е топи челикот?Која температура се постигнува при УДАР? човече па ти се читаш ли што си пишал? при удар се постигнува температура од 1500 степени Целзиусови според тебе? и поради ударот на 80 спрат се стопиле челичните базни конструкции и така настанале базените од стопен челик кои траеле 3 месеци по падот.И како тоа се одржувал оган потрупан од ѓубре без кислород? Абе за гинис си ти момак слушај ме ти мене.
Силверстин е евреј и не е мој заклучок имаш документирано кој е и што е и на што е член.

Вистината ти е пред очи ама за жал слеп си или се правиш слеп па несакаш да видиш.
Т молам немој веќе да ми изнесуваш “факти“ за 9/11.Видов од приложеното колку ти е способноста да согледаш нешто што е толку очигледно.
Знаеш зашто не ги даваат снимките? Затоа што НЕ ПОСТОЈАТ. Те молам отвори ми ги погледите кон светот. Кажи ми за измислените зионисти кои праат заговор да го освојат светот.
Вака. Сакам да ми дадеш видео од вчера додека си ручал. Ако немаш ниту едно видео(а немаш) причината поради тоа што немаш ниту едно видео е затоа што вчера не си ручал. Тоа е твојата логика со која резонираш. Евиденцијата дека цел авион е срушен во Пентагон е огромна. Ako моментално била присутна само една камера при снимањето на настанот не може да бараш имагинарни камери или имагинарни снимки кои никогаш не се случиле а ти веруваш дека ги кријат. И замисли, дека ги има тие снимки. Што си замислуваш дека ќе ти покажат таму. Вонземјани?
http://www.911myths.com/html/jamie_mcintyre_and_the_pentago.html

Претпоставките со дизел генераторите(не биле мотори моја грешка) не се моја измислица.
his is great reasoning. Silverstein says there was a decision late in the day on 9/11 to "pull" the building because it was unsafe. It seems reasonable that they weren't talking about demolishing the building right away. The dust hadn't even settled from the towers and chaos reigned. Then the building collapsed in its own footprint, as if it had been intentionally demolished. I don't know why it collapsed. But it was very near two huge buildings that had collapsed after being smashed into by large airplanes full of fuel. It's just possible that some of the debris from those events had a major debilitating effect on nearby Building 7, more debilitating than FEMA thought. There may well have been explosions in Building 7; after all, there were diesel generators located throughout the building that were fed by pressurized fuel lines from large tanks on the lower floors. Conspiracy theorists claim that there were a few small fires in the building, but this not true. They ignore the south side of the building.

Ако сакаш уште објаснувања за славната зграда 7 повели.
http://www.debunking911.com/pull.htm

Тука имаш и објаснувања за аглите под кои е срушена една од кулите на зградата 7 у други специфични механичко математички пресметки кои нема да ти е тешко да ги испроцесираш ако имаш основни познавања од математика и физика.

За понатамошната физичка евиденција од срушените мотори немам потреба да ти објаснувам, затоа што и 10000 и документации нема да бидат доволни да те разубедат со оглед на тоа дека веќе знам како завршуваат дебатите од ваков тип со параноидни фацки како тебе.

Ако сакаш да дознаеш на која температура се топи челикот тоа е околу 1500 степени целзиусови. Според некои пресметки се смета дека тоа е температурата која е потреба за челикот сосема да биде стопен. Но доволни се 1300 степени за да се предизвика специфично изветоперување и извиткување на челични легури кои може да се смеса од повеќе материјали а не само челик. Ако сакаш поконкретни и поспецифични пресметки прочитај, информирај се, па послем земи си за право да нарекуваш други луѓе кратковиди, со оглед на тоа дека твоите емотивни крици укажуваат на твојата отвороумност.
Јас не сум валиден авторитет ако не ме сметаш за добар извор на информации. Еве прочитај повеќе од валидни авторитети па основај си мислење. Тоа не е оган потрупан со челик кој се одржувал. Местото од останките од 9/11 е неколку месеци истражувано за што при тоа биле изложени сите работи кои биле пронајдени. Тоа не значи дека стопениот челик бил најден по 2 месеца. Те молам не изветоперувај факти. Времето на давање на еден извештај не е исто со времето кога се пронајдени останките.
http://911myths.com/html/wtc_molten_steel.html
http://education.jlab.org/qa/meltingpoint_01.html

Oд друга страна, очигледно секој што е евреин е "зионист"
според твоите изветоперени сфаќања за светот. Спремај се за 2012 медитирај почесто.
--- надополнето: 19 септември 2012 во 20:42 ---
Одамна не сум прочитал толку лаги и глупости у еден пост:facepalm:
за Rogerbacon мислам
Изнеси ги своите аргументи. Побиј ги лагите кои ги изнесов. До тогаш тоа што го кажувам јас држи повеќе вода. Ако сметаш дека тоа се лаги а дека теориите на заговор во кој веруваш ти се вистината, докажи ми. Докажи ми дека ЦИА имала било каков контакт на соработка со Осама Бин Ладен. Докажи ми дека го финансирале во 90 тите. Докажи ми дека сево ова е наместено од Џорџ Буш....До тогаш не изнесувај мислења кои се бескорисни и немој да мислиш дека ако најдеш луѓе кои ќе те поддржат тука и рецимо ќе пробуваат да ми реплицираат на се што пишувам со муабети у стилу "глуп си друже, не треси глупости, сите знаеме дека тоа е намештаљка" дека нивната условно кажано гласност ги прави да бидат у право. Додека не прикажеш достојна евиденција, вакви муабети ти се во најмала рака безобразни. Не се умешувај уопште у муабет ако немаш ништо корисно да пишеш, што ќе биде во полза на дебатата. Навреди и мрчење да не кажам што се бескорисни. Или пиши нешто или ќути си:)

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
[quote="RogerBacon, post: 5320454, member: 56141"

Знаеш зашто не ги даваат снимките? Затоа што НЕ ПОСТОЈАТ. Ako моментално била присутна само една камера при снимањето на настанот не може да бараш имагинарни камери или имагинарни снимки кои никогаш не се случиле а ти веруваш дека ги кријат. И замисли, дека ги има тие снимки. Што си замислуваш дека ќе ти покажат таму. Вонземјани?

.[/quote]

Ако пишуваш долги и навидум интелегентни постови не значи дека не тропаш глупости , само една камера присутна ?:facepalm:

D

Daedalus

Гостин
[quote="RogerBacon, post: 5320454, member: 56141"

Знаеш зашто не ги даваат снимките? Затоа што НЕ ПОСТОЈАТ. Ako моментално била присутна само една камера при снимањето на настанот не може да бараш имагинарни камери или имагинарни снимки кои никогаш не се случиле а ти веруваш дека ги кријат. И замисли, дека ги има тие снимки. Што си замислуваш дека ќе ти покажат таму. Вонземјани?

.
Ако пишуваш долги и навидум интелегентни постови не значи дека не тропаш глупости , само една камера присутна ?:facepalm:

[/quote]

Целта на моите постови не е да звучат интелигентно. Целта е да се дебатира а не да ти докажувам дека ми е поголем од твојот. Ако така си го сфатил муабетов, жал ми е.
Поентата не ми беше дека една камера снимала. Поентата ми беше дека доколку имаш една снимка или 100000 не е битно, видеата кои можеш да ги погледнеш се тие. Не може да имаш измислени видеа кои не биле снимани. Прочачкав сеа нешто околу видеата кои се достапни и се снимени, и го најдов ова...
A list of all the videotapes is available, which shows many of these videotapes do not have footage of the Pentagon at all. Instead, many have footage of the WTC, some are security video tapes taken from a Kinko's in Florida, etc. Some that show the Pentagon were taken days after the attacks, and some in the evening of 9/11/2001.
The security camera footage taken from around the Pentagon included the Citgo, the Doubletree, and the Pentagon parking lot. There was also video from cameras at Reagan National Airport parking garage. Both video files show smoke in the distance coming from direction of Pentagon. Another video came from a DEA HQ security camera atop 700 Army Navy Drive, Arlington, VA. The camera was repositioned after attack to show post-crash footage of Pentagon.
Footage taken after the attack included home video filmed by a tourist traveling past Pentagon and then by AP photographer who borrowed the camera, and video taken by a NBC4 Washington reporter...
The list of 85 videos
Five videotapes were recovered from the post-attack Pentagon crime scene and submitted to the FBI Laboratory in Quantico.
13 videos were obtained by the Defense Protective Services (DPS) - Pentagon Police - on 9/25/2001 from individual filming Pentagon site from Boundary Channel Drive. These included footage from the WTC site in the days after the attcks.
  • One (1) Beta video tape - interviews in NYC
  • One (1) DVCAM tape labeled "Twin Towers, World Trade Center" - NYC/WTC
  • One (1) DVCAM tape - suburban setting, unknown individuals, dated 9/12-13
  • One (1) DVCAM tape - NYC/WTC, 9/21-22
  • One (1) DVCAM tape - NYC/WTC, 9/22-23
  • One (1) DVCAM tape - NYC 9/23
  • One (1) DVCAM tape - interviews in NYC; 10 seconds of Pentagon footage, but not crash site
  • One (1) DVCAM tape - no recorded video or audio information
8 videos were received on 10/11/2001 at Quantico. These videos were collected during consent search of residence in Avanel, New Jersey. Pending case on subject.
  • One (1) damaged Sony MP-120 8mm video tape
  • One (1) Sony MP-120 8mm video tape
Videos received on 10/15/2001 at Quantico. These videos were collected from surveillance cameras at multiple Kinko's in South Florida.
  • One (1) TDK 1-160 VHS video tape
  • One (1) VHS video tape
  • One (1) SONY T-160 VHS video tape
Video received on 10/22/2001 at Quantico. This video was recovered from garbage at residenced in Neenah, Wisconsin by the Neenah Police Department. Investigation on suspect has been closed.
  • One (1) damaged VHS video tape and housing
Received at Washington Field Office Command Post
These two video tapes included footage of post-crash Pentagon crime scene taken by DOD media pool photographers, and were obtained from Navy Rear Admiral Craig Quigley.
  • One (1) Betacam BCT-30G video cassette, labeled "1 of 2" & "early 6pm 9/11/01"
  • One (1) Betacam BCT-30G video cassette, labeled "2 of 2" & "early pm 9/11/01"
Also received at the Washington Field Office Command Post:
  • One (1) VHS video cassette - witness interviews near Pentagon after the attack
  • One (1) VHS video cassette, labeled "9/11/2001" - footage of post Pentagon crime scene, obtained from Chief Mastin, Prince William County
  • One (1) TDK Hi8 MP 120 video casette, wrapped in Pentagon map and labeled on back "1/29/1952 Mohan Shresesa 8/2/2018 Todoroki Japan 9/17/01 3:00 hr Fern/So. Rotary" - Home video taken from car, dated 9/17/2001,showing post-crash Pentagon crime scene very briefly from road (~10 seconds)
  • One (1) FujiFilm DP121 video cassette, labeled "WJLA-TV" - miscellaneous footage from news reporter, dated 9/18/2001
  • One (1) Sony MP120 8mm video cassette - Home video, DC sightseeing
  • One (1) TDK HG Ultimate TC-30 video cassette - Home video, unknown date, showing brief footage of Pentagon (not crash site)
  • One (1) Maxell DVM60SE mini digital video cassette - Home video, dated 9/17/2001, showing brief footage of Pentagon (not crash site)
  • One (1) Sony Hi8 video cassette - Home video obtained by DPS on 9/11/2001 showing ~6 seconds of Pentagon footage (not crash site)
  • One (1) TDK Hi8 MP 120 video cassette - Home video obtained by DPS on 9/21/2001, showing post-crash Pentagon crime scene
  • One (1) JVC MP120 8mm video cassette - Home video obtained by DPS on 9/21/2001, showing brief footage of Pentagon (not crash site)
Videos filmed on 9/26/2001 by FBI Forensic Audio-Visual Analysis Unit (FAVIAU) of post-crash Pentagon crime scene.
  • One (1) original SONY 40 min. Digital Betacam video tape
  • One (1) original SONY 40 min. Digital Betacam video tape
Videos submitted to FBI Laboratory in Quantico, Virginia, under cover of communication dated 2/19/2002, all depicting WTC footage.
  • One (1) Betacam video tape
  • One (1) HDCAM video tape
  • One (1) Betacam SP video tape
  • One (1) Betacam SP video tape
  • One (1) Mini DV video tape maked in part Antonio M.
  • One (1) DVC PRO video tape
  • One VHS video tape marked in part "1B1056 COPY 5A of 5"
  • One VHS video tape marked in part "1B1056 COPY 5 of 5"
  • One VHS video tape marked in part "1B1471 COPY 5 of 5"
  • One VHS video tape marked in part "1B1788 COPY 5 of 5"
  • One VHS video tape marked in part "1B1729 COPY 5 of 5"
  • One VHS video tape marked in part "1B1808 COPY 5 of 5"
  • One VHS video tape marked in part "1B1813 COPY 5 of 5"
  • One VHS video tape marked in part "1B530 COPY 5 of 5"
  • One VHS video tape marked in part "1B729 COPY 5 of 5"
  • One VHS video tape marked in part "1B1563 COPY 5 of 5"
  • One VHS video tape marked in part "1B1051 COPY 5 of 5"
  • One VHS video tape marked in part "1B1787 COPY 5 of 5"
  • One VHS video tape marked in part "1B2406 COPY 5 of 5"
  • One VHS video tape marked in part "1B1276 COPY 5 of 5"
  • One VHS video tape marked in part "CNN RE: BURN VICTIM..."
  • One VHS video tape marked in part "NIGHTLINE 2/15/2002"
Videos submitted to FBI Laboratory, Quantico, under communication dated 5/13/2002.
  • One (1) Sony SDX1-25C video tape
  • One (1) Sony SDX1-25C video tape
  • One (1) TDK 8mm video tape
Video obtained by FBI on 9/28/2001 and submitted to FBI Laboratory, Quantico on 5/28/2002. Home video filmed on 9/11/2001 showing footage of WTC after attacks, obtained by Suffolk County, New York Police Department.
  • One Hi 8mm video cassette tape from Eileen McMahon
Video obtained by FBI on 9/13/2001 and submitted to FBI Laboratory, Quantico on 5/28/2002. Home video filmed on 9/11/2001 showing footage of second plane hitting WTC and aftermath.
  • One Mini DV 60 video cassette tape
Video submitted to FBI Laboratory, Quantico under cover of communication dated 9/22/2001. Obtained by FBI NK from Dime Savings Bank, Nutley, New Jersey
  • One TDK T-160 VHS video tape
Home video filmed on 9/11/2001 by NBC4 Washington reporter, with footage of post-crash Pentagon crime scene shortly after attack. Provided to FBI on 9/12/2001.
  • One (1) home Video of the terrorist attack on the Pentagon.
Video from DEA HQ security camera atop 700 Army Navy Drive, Arlington, VA. Camera repositioned after attack to show post-crash footage of Pentagon. Provided to FBI on 9/12/2001.
  • One (1) videotape
Home video filmed on 9/11/2001 by tourist traveling past Pentagon and then by AP photographer who borrowed the camera. Footage of post-crash Pentagon crime scene shortly after attack. Provided to FBI on 9/12/2001.
  • One (1) videotape
Copy of home video filmed on 9/11/2001 by AP photographer using camera borrowed from nearby motorist. Footage of post-crash Pentagon crime scene shortly after attack. Provided to FBI on 9/12/2001.
  • One (1) duplicate video cassette tape dated 9/11/01
Video from cameras at Reagan National Airport parking garage. Both video files show smoke in the distance coming from direction of Pentagon. Obtained by FBI on 9/13/2001.
  • One (1) CD containing 2 video files
Video from security camera at Citgo Gas Station, 801 S. Joyce Street, Arlington, Virginia. Submitted to FAVIAU to determine if video showed impact of plane into Pentagon. Determined not to show impact. Obtained by FBI on 9/11/2001.
  • One (1) JVC EHG Hi-Fi videocassette, labeled Day 11 Quarters K
Video from security camera at Doubletree Hotel, 300 Army Navy Drive, Arlington, Virginia. Security video showing rotating footage from different camera locations at hotel; no camera captures impact of plane into Pentagon.
  • One (1) TDK video tape marked "11C"
Images captured by two separate cameras at the entrance to the Pentagon Mall Terrace parkinng lot. Images capture the impact of the plane into the Pentagon from two different cameras. Obtained from the Pentagon Force Protection Agency via USA/EDVA.
Како и да е ме интересира. Како видеата кои се снимани докажуваат постоење на заговор? Најдени се и мртвите терористи почнувајќи од Ака до Јарах. Мислиш дека сите тие си ги одземале животите како резултат на намештаљка од Буш? Озбилно? Исламисти се самоубиваат како резултат на намештаљка? Back in 2003 9/11 researchers would often demand the release of videos showing what happened to the Pentagon. "Why aren't they available", they would ask: "surely that would clear everything up? What do they have to hide?"
The Pentagon security camera footage was then released at the Moussaoui trial, but of course cleared up nothing at all. The Citgo and Doubletree footage followed, but didn't show the impact site. End of the story? No, because some people have claimed there are far more videos that are still being suppressed:

Изглеа само една снимка имало. А тие камерите што се заокружени на сликата или се некоја монтажа или се оштетени...ќе барам повеќе....сеа за сеа ништо не праиме

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Интересна е потребата на оние форумџии кои се генерално нерелигиозни и поприлично рационални, да истапуваат против теориите на заговор. Како да имаат некој страв дека верувањето во овие теории е слично со верувањето во Бог...

:)

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Интересна е потребата на оние форумџии кои се генерално нерелигиозни и поприлично рационални, да истапуваат против теориите на заговор. Како да имаат некој страв дека верувањето во овие теории е слично со верувањето во Бог...

Не се работи за страв од верување. Се работи за поставување инквизиторен став во врска со пропагандите на лоши идеи.

D

Daedalus

Гостин

Повише е тоа што се базираат на сумњиви аргументи. Далеку од став. Порано и ја верував во некои од нив. Како на пример во таа со рептилите и кралицата на Англија. Не би ми било страв да ја прифатам како точна ако е навистина точна. И онака верував во нејзе порано :)

Kajgana Shop

На врв Bottom