Дали вашиот бог има пол?

С

Само Човек

Гостин
Па вие викате дека гледа,слуша, расудува,кажува што е праведно што не. Кое суштество на планетава го прави тоа, а не е човек? И зошто само бог да биде изоставен од пол кога сите други имаат. Ти како си го замислуваш?
како знаеш дека тревата мо,ментално не те слуша ?
зошто бог ги созаде половите..
еве ти правиш тв и ја те прашам шо тв си, црн бел, плазма ...
мисли малку:sick:

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Јас мислам дека се сложуваме само некако слабо се разбираме.
Поентата во целиов муабет ми е разликата помеѓу неверување и тврдење двата термина си имаат своја дефиниција и неможеш вториов да го користиш како замена за првиот пошто не се ниту синоними ,а имаат фундаментално различно значење и толкување.
Толку од мене.
Добро тврдам и? Мое мислење е тоа, јас така сметам и така ќе сметам. Зошто да се обидувам да објаснувам нешто или да го дефинирам ако тоа не постои? Губење на време. Се дефинираат работи кои што постојат. Ако нема доказ нема јас што да се сомневам или да се мислам, го нема тоа.Ако се сомневам јас во се шо ќе биде тогаш со мене?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
А од каде знаеш ти дали јас имам свест? Викаш тврдиш дека имаш, извини кога сум потврдил? Тебе сум ти кажал дека имам?
Izvini bratce..pogrshno sum se izrazil...sega gledam deka nemash svest.
Jas sum religiozen i veruvam vo svesta, a ti izgleda si ateist i ne- veruvash deka taa postoi....koga ke znaes deka imash svest ke ti odgovoram koj pol e bog

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
како знаеш дека тревата мо,ментално не те слуша ?
зошто бог ги созаде половите..
еве ти правиш тв и ја те прашам шо тв си, црн бел, плазма ...
мисли малку:sick:
Од кај знаеш ти дека бог ги создал половите? Чудно... он ги создал, а он се оставил без ни еден или има ?
Izvini bratce..pogrshno sum se izrazil...sega gledam deka nemash svest.
Jas sum religiozen i veruvam vo svesta, a ti izgleda si ateist i ne- veruvash deka taa postoi....koga ke znaes deka imash svest ke ti odgovoram koj pol e bog
Можеби свеста ме има изневерено и сум престанал да верувам во неа. А ти ако знаеше шо пол е, ќе кажеше и немаше да се врзуваш тука.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Не можеш да докажуваш дека нешто не постои-апсурдно е, можеш да докажеш само дали нешто постои. Инаку со кислородот ви се глупости зошто неговото присуство може да се докаже со хемиска реакција. Погоре постави прашање дали може да допреме атом WTF? допираме атоми секојдневно .
Примери се тоа бе друже според неговата дефиниција за постоење.
Прочитај низ темата муабетот е за неверување vs тврдење.
Он тврди дека Бог не постои ,а за да тврдиш нешто мора да имаш доказ.

П.С Не неможеш да допреш атом иди прочитај во книга по физика за димензијата на атомот па после дискутирај.
The weird thing about an atom is that none of them ever come into physical contact with each other. That is because every atomic nucleus, which is the central part of an atom containing nearly all of the atom’s mass, is surrounded by negatively-charged electrons.

smihajlo

Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Добро тврдам и? Мое мислење е тоа, јас така сметам и така ќе сметам. Зошто да се обидувам да објаснувам нешто или да го дефинирам ако тоа не постои? Губење на време. Се дефинираат работи кои што постојат. Ако нема доказ нема јас што да се сомневам или да се мислам, го нема тоа.Ако се сомневам јас во се шо ќе биде тогаш со мене?
Скептик.
Се е во ред со мислењето секој има право на мислење муабетот е или лошо го употребуваш или не го сваќаш значењето на зборот „тврдам“.За да тврдиш ти треба доказ ,а доказ за Бог нема и поради природата на истиот можеби никогаш нема да се најде.

С

Само Човек

Гостин
во 9-ти век не беше дефинирана гравитацијата, постош ли?

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
па Бог го создал човекот,а не обратно, половите се од Бога
Грешка си. Човекот го создал бог и тоа простите маси на луѓе оние сиромашни кои што немале ништо и не можеле да најдат решение за своите проблеми па барале спас во нешто што не постои. И затоа претпоставувам дека треба да има пол

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Примери се тоа бе друже според неговата дефиниција за постоење.
Прочитај низ темата муабетот е за неверување vs тврдење.
Он тврди дека Бог не постои ,а за да тврдиш нешто мора да имаш доказ.

П.С Не неможеш да допреш атом иди прочитај во книга по физика за димензијата на атомот па после дискутирај.
The weird thing about an atom is that none of them ever come into physical contact with each other. That is because every atomic nucleus, which is the central part of an atom containing nearly all of the atom’s mass, is surrounded by negatively-charged electrons.
Не можеш да имаш доказ за нешто што не постои. Можеш да имаш доказ само за нешто што постои. Инаку под "допирање" се подразбира контактот меѓу атомите, општа култура е дека се одбиваат и има простор меѓу секој атом. И во секојдневието го користиме терминот "ме допре" а уствари само се пренесени сигнали до рецепторите, не дека буквално атомите се допреле.

С

Само Човек

Гостин
Грешка си. Човекот го создал бог и тоа простите маси на луѓе оние сиромашни кои што немале ништо и не можеле да најдат решение за своите проблеми па барале спас во нешто што не постои. И затоа претпоставувам дека треба да има пол
аха и каде го создал човекот, може да го видам, допрам...оти се шо содава човекот го создаа со сетилата
не може да направиш стол кој нема да го гледаш
кажи у мозеј ли се чува до мона лиза тоа човеково ремек дело

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
аха и каде го создал човекот, може да го видам, допрам...оти се шо содава човекот го создаа со сетилата
не може да направиш стол кој нема да го гледаш
кажи у мозеј ли се чува до мона лиза тоа човеково ремек дело
A кој те излажа дека бог го создал човекот?

Човекот го создал бог психички, фигуративно

И кажи ми вака, дали ти ќе се осеќаш исто ако бог има форма на женско тело?

С

Само Човек

Гостин
Не можеш да имаш доказ за нешто што не постои. Можеш да имаш доказ само за нешто што постои. Инаку под "допирање" се подразбира контактот меѓу атомите, општа култура е дека се одбиваат и има простор меѓу секој атом. И во секојдневието го користиме терминот "ме допре" а уствари само се пренесени сигнали до рецепторите, не дека буквално атомите се допреле.
од кај знаеш дека не постои,
прашање, свест постои ли

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
од кај знаеш дека не постои,
прашање, свест постои ли
По грешка ме цитираше или што? Јас само процедурално ги објаснив термините, не влегов во полемика за тоа дали нешто постои или не. Еве прочитај уште еднаш: "Не можеш да имаш доказ за нешто што не постои. Можеш да имаш доказ само за нешто што постои."

smihajlo

Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Епа тоа е муабетот бе друже он тврди дека не постои, а за тврдење ти е потребен доказ.
А ние не знаеме дали Бог постои или не и поради тоа не можеме да тврдиме дека постои или не постои и остануваме со тоа дека не веруваме.

П.С Оф топик се што чуствуваме ние е електрична репулсија или одбивање и физички никогаш не го допираме атомот туку милијарди атоми што се одбиваат еден од друг ги чуствуваме како допир.

Kajgana Shop

На врв Bottom