J
joe.b
Гостин
Eх, па не си станал одеднаш офицер, Сите сме биле прво војници, гуштери па после офицери,под-офицери, итн...ме бев ВОЈНИК во ЈНА
можеби бев офицер...
Eх, па не си станал одеднаш офицер, Сите сме биле прво војници, гуштери па после офицери,под-офицери, итн...ме бев ВОЈНИК во ЈНА
можеби бев офицер...
Не си ме разбрал, никој не рече дека ИСИС е семоќен,ете на кратко изјасни колку непознавања имаш , ниту јас,ниту ти,ниту лет и останатите сме свесни што можат да извршат едните или другите во директен судир,односно нивните ракети најверојатно само би ја однесле Земјата во длабок мрак и ништо друго...........туку се гледа и колку си во заблуда за семоќниот ИСИЛ кој наскоро ќе го окупираат САД чисто од занимација
не е така, војник е повикан (регрутиран) да служи воен рок по закон, старешина (офицер) се станува кога ќе се пријавиш и поминеш прием во воена школа и тогаш стануваш питомец а не војник,Eх, па не си станал одеднаш офицер, Си бил прво војник, сите биле прво гуштери па после станале офицери,под-офицери, итн...
си слушнал за воена академија ??Eх, па не си станал одеднаш офицер, Сите сме биле прво војници, гуштери па после офицери,под-офицери, итн...
што чин имаш?не е така, војник е повикан (регрутиран) да служи воен рок по закон, старешина (офицер) се станува кога ќе се пријавиш и поминеш прием во воена школа и тогаш стануваш питомец а не војник,
Во СФРЈ секој здрав и прав имаше обврска да служи воен рок, за офицер беше избор и лична желба
сега немам, помина то време во 1992што чин имаш?
епа за тогаш де, што беше?сега немам, помина то време во 1992
Не знаев дека си бил кадет, извини.не е така, војник е повикан (регрутиран) да служи воен рок по закон, старешина (офицер) се станува кога ќе се пријавиш и поминеш прием во воена школа и тогаш стануваш питомец а не војник,
Во СФРЈ секој здрав и прав имаше обврска да служи воен рок, за офицер беше избор и лична желба
питомец беше, не кадет, сега се воведени тие западни називи и чинови[DOUBLEPOST=1463728617][/DOUBLEPOST]Не знаев дека си бил кадет, извини.
поручникепа за тогаш де, што беше?
Dobri se ama ima i podobri od niv !mislenje za noviot ruski avion su- 35 i t- 50
Dobri se ama ima i podobri od niv !mislenje za noviot ruski avion su- 35 i t- 50
Јас сум помлад од тебе , јас 1999-2000 служев АРМ. Ти како што прочитав во претходните постови, 1992.. Чисто онака ме интересира, ја фати АРМ? иселувањето на ЈНА од Македонија и сите тие тензични и критични моменти од 90тите?питомец беше, не кадет, сега се воведени тие западни називи и чинови[DOUBLEPOST=1463728617][/DOUBLEPOST]
поручник
Не, не сум фатил тие работи, со АРМ никогаш не сум имал врскаЈас сум помлад од тебе , јас 1999-2000 служев АРМ. Ти како што прочитав во претходните постови, 1992.. Чисто онака ме интересира, ја фати АРМ? иселувањето на ЈНА од Македонија и сите тие тензични и критични моменти од 90тите?
Никој не бил војник па после офицер.Eх, па не си станал одеднаш офицер, Сите сме биле прво војници, гуштери па после офицери,под-офицери, итн...
ниту си служел АРМ ниту ништо по муабетот шо ти го гледамЈас сум помлад од тебе , јас 1999-2000 служев АРМ. Ти како што прочитав во претходните постови, 1992.. Чисто онака ме интересира, ја фати АРМ? иселувањето на ЈНА од Македонија и сите тие тензични и критични моменти од 90тите?