Они имаат многу едноставна логика само кој да сфати кај нив логиката е се што не придонесува за уништување на оваа држава е антиалбанско , а све што придонесува кон оваа држава да се распадне , имаш изјави од типот дека било со духот на рамковниот договор , во согласност со европските вредности(демек европска вредност терористи што убиваа и малтретираа, денес да станат министри, пратеници и директори),во согласност со евроатланските интергарции( демек Американциве , ја земале ал ка еда во влада кај нив) и почитување на малцинствата(затоа во Франција и Германија со булдужер бркаа луѓе што не од нивна националност) и така
Што ни кажа денеска овој мисирот како педерче што изгледа овој Ромпуј, за Македонија било најважно спроведување на рамковниот договор, види мајката јас мислев дека е важно да се донесат европски закони и да се применуваат, јас мислев дека е важно да се применуваат европски стандарди, ама очигледно грешка сум бил треба да им дадеме се што на рамковните ќе им се дигна од тогаш ромпуј ќе рече браво бе сите европски стандарди ги исполнувате.
Како бе јас не сум новинар да му поставам некое прашање , како на тоа зошто ни солат памет за мултикултурализмот кога они сами кажаа дека пропаднал тој модел, зошто ни викаат права за малцинствата да даваме кога они со булдужер ги иселуваат, зошто кај нас ни викаат дека е убаво со терористи да си седиш во влада а уште поубаво а да се помириш со нив, а они апсат и ликвидираат терористи. Нешто стварно не ги разбирам овие евроатланскиве интеграции.