Грците го нападнале германскиот конзул во Солун

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
За време на демострациите во Солун вчера, Грците се обиделе да го истепаат германскиот конзул, Волфганг Холшер-Обермаер.

Некако се изгуби оваа вест во мноштвото вести за протестите во неколку земји во ЕУ (милион луѓе во Шпанија) и повторниот ќотек што демократските власти им го удираат на демонстрантите.

Се надевам нашиве весници и дипломатски претставници водат евиденција за сите глупости што јужните ги прават и ќе ги истакнуваат истите во пригодни прилики.

Даваа анкета на една телевизија, три четвртини од јужниве мислат дека Ангела Меркел е крива за ситуацијата во која што се наоѓаат.:D:D

THESSALONIKI
Grækere giver tysk konsul hård medfart

Publiceret: 19:24, 15. november 2012

Tysklands konsul i Thessaloniki måtte have politieskorte. Vrede grækere prøvede at sparke og tæve ham.

Vand og kaffe blev kastet efter Wolfgang Hölscher-Obermaier, Tysklands konsul i den nordgræske by Thessaloniki.

Demonstranter, der er vrede over fyringer i den offentlige sektor, prøvede at sparke og slå tyskeren, da han torsdag deltog i en erhvervskonference for at fremme handlen mellem Grækenland og Tyskland.

- Stå sammen og spark nazisterne ud, råbte nogle af demonstranterne.
Arrangørerne af protesten havde opstillet højttalere, som afspillede marchsange fra det gamle Nazityskland.

Situationen blev så hed, at politiet måtte eskortere Hölscher-Obermaier ud af konferencen. Han blev ført bag uropolitets linjer, viste tv-billeder.

Senere sagde konsulen, at han havde tabt sine briller under tumulten.

Politiet siger, at der var omkring 300 demonstranter, der også var efter andre tyske deltagere i konferencen.

Tyskerne blev bombarderet med æg. ...

http://www.information.dk/telegram/317212

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Се прашувам кога на западниве земји ќе им се одмили Грција....
Овие ептен ја претераја работава....

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
никад а можда ни тогаш. еден куп гомнарии им направија и уште им даваат пари - не дека сакаат и самите се заглавени со нив па мора да играат на таа карта.. останува да видиме времето што ке покаже

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.499
За време на демострациите во Солун вчера, Грците се обиделе да го истепаат германскиот конзул, Волфганг Холшер-Обермаер.

Некако се изгуби оваа вест во мноштвото вести за протестите во неколку земји во ЕУ (милион луѓе во Шпанија) и повторниот ќотек што демократските власти им го удираат на демонстрантите.

Се надевам нашиве весници и дипломатски претставници водат евиденција за сите глупости што јужните ги прават и ќе ги истакнуваат истите во пригодни прилики.

Даваа анкета на една телевизија, три четвртини од јужниве мислат дека Ангела Меркел е крива за ситуацијата во која што се наоѓаат.:D:D

THESSALONIKI
Grækere giver tysk konsul hård medfart

Publiceret: 19:24, 15. november 2012

Tysklands konsul i Thessaloniki måtte have politieskorte. Vrede grækere prøvede at sparke og tæve ham.

Vand og kaffe blev kastet efter Wolfgang Hölscher-Obermaier, Tysklands konsul i den nordgræske by Thessaloniki.

Demonstranter, der er vrede over fyringer i den offentlige sektor, prøvede at sparke og slå tyskeren, da han torsdag deltog i en erhvervskonference for at fremme handlen mellem Grækenland og Tyskland.

- Stå sammen og spark nazisterne ud, råbte nogle af demonstranterne.
Arrangørerne af protesten havde opstillet højttalere, som afspillede marchsange fra det gamle Nazityskland.

Situationen blev så hed, at politiet måtte eskortere Hölscher-Obermaier ud af konferencen. Han blev ført bag uropolitets linjer, viste tv-billeder.

Senere sagde konsulen, at han havde tabt sine briller under tumulten.

Politiet siger, at der var omkring 300 demonstranter, der også var efter andre tyske deltagere i konferencen.

Tyskerne blev bombarderet med æg. ...

http://www.information.dk/telegram/317212
Зошто да го истепаат човекот?
Па ЕУ вклучувајќи ја и Германија постојано дава помош за Грција, а Грција е постојано во некоја криза, не џабе вели поговорката „дужен си ко грчка“. Да не беше ЕУ којзнае Грција досега можеби ќе беше распродадена.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
лапајте нога Грчишта гадни

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
никогаш нема да им одмили да ја ранат грција дека од сегде на море излегва и цел транспорт на продукти за европска унија од странство оди преку грција. ако ја изгубат грција, ЕУ ќе пропадни т.е. та и вака и така е пропадната ама то е(сите членки борчат пари и кредити ваму таму по светски банки).

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
три четвртини од јужниве мислат дека Ангела Меркел е крива за ситуацијата во која што се наоѓаат.:D:D
Женава им пружа рака да ги извлече од амбис, тие сакаат да ја повлечат надолу.
Ај сега јас да се задолжувам до даска, па да ми ја земат куќата, и се што имам, па Цацко ќе ми е крив, нели?!
Германија се крена од пепел по Втората светска војна и покрај огромните репарации кои мораше да им ги исплати на земјите победнички.
Овие имаат одлична географска местоположба, туризам, маслинки, бродска индустрија, и пак должни до гуша. Замислете си само каква суперсила ќе беше Германија да ја имаше местоположбата на Грција.

П.С. И различниот менталитет на народите придонесува за ова. Германците НИКОГАШ не земаат кредити, ниту пак работат со кредитни картички (да, кредитните компании мака мачат со нив). Го штедат секое евро, и потоа плаќаат во кеш. Ги пружаат нозете колку што им е долга чергата, за разлика од Грците.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Што им е крива Германија сега? :eek:
Сам себе го убио е работата.

F

FARANG

Гостин
Ма нека го линчуваат за памет на швабите да знаат за друг пат со кого тикви садат.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Грција е силна моќна и земја со гордост..(y)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.175
Поени од реакции
18.243
^ ^ ^ ^ ^
Вистина е моќна.Нешто како надприродна сила.После читање на твојот коментар ќе се задавев.

Kajgana Shop

На врв Bottom