Грците гневни поради стиховите од македонската песна за Евровизија

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
„Јас Македонец а она Русинка“- ова е делот од песната со која Влатко Илиевски ќе настапи на Евровизија,а кој ја разгневи Грција.

Зошто Влатко пее дека е Македонец? Со текстот, Скопје шири пропаганда и ја фалсификува грчката историја, смета Кирјакос Велопулос од ЛАОС.

Изминатиот период тој бурно следи што се случува кај нас и не престанува со своите писма до грчките министерства. Денеска прашува дали министерството за култура е запознаено со стиховите од македонскиот претставник што според него очигледно е дека шират пропаганда.

За Велопулос, Евровизија не е само еден обичен фестивал, туку европски натпревар што го следат десетици милиони луѓе од различни возрасти, но пред се млади и бара грчкото министерство за култура да преземе мерки за да се спречи, како што вели, скопската пропаганда.

А грчките блогери лути на Википедија, зошто на официјалната страница на интернет енциклопедијата стои Македонија, и македонски јазик, а не ФИРОМ.

Се чини дека Грција секоја година наоѓа мана на македонските претставници, лани реагираа за евровизискиот спот на Ѓоко Таневски, годинава за текстот на Влатко Илиевски.

извор www.kanal5.com.mk

Извинете ако има ваква тема или ако не може да се отвори ваква тема !!!

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
„Јас Македонец а она Русинка“- ова е делот од песната со која Влатко Илиевски ќе настапи на Евровизија,а кој ја разгневи Грција.

Зошто Влатко пее дека е Македонец? Со текстот, Скопје шири пропаганда и ја фалсификува грчката историја, смета Кирјакос Велопулос од ЛАОС.

Изминатиот период тој бурно следи што се случува кај нас и не престанува со своите писма до грчките министерства. Денеска прашува дали министерството за култура е запознаено со стиховите од македонскиот претставник што според него очигледно е дека шират пропаганда.

За Велопулос, Евровизија не е само еден обичен фестивал, туку европски натпревар што го следат десетици милиони луѓе од различни возрасти, но пред се млади и бара грчкото министерство за култура да преземе мерки за да се спречи, како што вели, скопската пропаганда.

А грчките блогери лути на Википедија, зошто на официјалната страница на интернет енциклопедијата стои Македонија, и македонски јазик, а не ФИРОМ.

Се чини дека Грција секоја година наоѓа мана на македонските претставници, лани реагираа за евровизискиот спот на Ѓоко Таневски, годинава за текстот на Влатко Илиевски.

извор www.kanal5.com.mk

Извинете ако има ваква тема или ако не може да се отвори ваква тема !!!
епа тоа е... не заборавај дека нашите прифатија ние да се викаме БЈРОМ/FYROM...
Не заборавај дека го сменивме македонското знаме... сега имаме некој глуп вентилатор... така да ... грците нивната северна покраина ја именуваат македонија, знаме на таа покраина е македонскто знаме (сонцето од кутлеш/вергина)...

П

Паган-др

Гостин
Знаев дека ќе се побунат за тој дел, само незнаев кога ќе се избацат јавно.

Нека пукнат душмани!

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Искомплексирани педери...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
сега се гледа зашто влатко беше наместен да победи, и се гледа сета позадина на ова кај нас дека има политика бидејќи однапред се знаеше реакцијата на грците и сега со која цел го направи ова владејаќката партија акј нас не знам ама ќе видиме што ќе искочи од сево ова.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Овие па ако не се побунат за нешо, не се живи..
Аман веќе..

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Нас ни се досадни иако сме и ние засегнати.Замислете како ги доживуваат ваквите реакции во Европа.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
И мене ми смета тоа што Гејлада не се вика Хелада,и што таму се претежно хомосексуалци ама еве мене никој не ме прашува...Што народ ке беше ова?:tapp:

T

Tetro

Гостин
шо ги <тиит>
Ах, таа евро[висија(ти да си ја видиш)]

М

Мартин`

Гостин
сега се гледа зашто влатко беше наместен да победи, и се гледа сета позадина на ова кај нас дека има политика бидејќи однапред се знаеше реакцијата на грците и сега со која цел го направи ова владејаќката партија акј нас не знам ама ќе видиме што ќе искочи од сево ова.
Ако ова го кажуваш сериозно онда оди уби се, демек несмее Македонија или Македонец да спомнеме.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Абе им еем мамата они сварно се буљаши бе еееееј! На евровизија они мене ќе ми праеле проблеми! Па заинает немада учествувам сеа. Заинает!

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Што се однесува до мене нека праќаат песна секоја година ако не секоја барем не две години во која се спомнува Македонско Македонец Македонка Македонија и така праќаме безврска песни за Евровизија барем вака ќе извадиме полза од тоа !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom