Груевски: Политичарите да престанат да го делат народот!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Да престанат делбите во Македонија на антички или словенски Македонци, побара денеска премиерот Груевски.

На граѓаните им е премногу што се делат и партиски, премиерот пораката ја насочи кон опозицијата.

„Македонија има само Македонци и мислам дека е крајно време политичарите да престанат да го делат народот на антички, на словенски или на не знам какви“, рече премиерот Груевски.

„Сите ние сме Македонци и сите ние треба заеднички да продолжиме да ја градиме Македонија без такви поделби. Малку му е на народот што длабоко е поделен партиски и уште како ли не, па сега уште да ги делиме на антички или на словенски Македонци“, додаде Никола Груевски.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
И после Груевски одма го имаш Емилијан на прес каде обвинува дека многу западни дипломати му се јавиле и му забележале зошто Македонија ги преименува имињата со антички личности.
И свршува будалата, мрсул му тече.
Убаво рекоа од ДПМНЕ, опозицијата е иста како Дора Бакојани.
Затоа таа ќути во последно време.

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Се согласувам со премиерот комплетно околу последната изјава, не смее народот да се дели помеѓу македонци и словени, помеѓу комуњари и патриоти, се надевам дека Груевски конечно се свести што правеше неговата гарнитура во последни 3 години и успеа длабоко да не подели нас Македонците на различни структури и групи наместо да бидеме по обединети, посилни и по одлучни.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Не постои опшсество кое не е поделенио.
Поентата е при делбата, тоа трулото, скапаното, да одпадне.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
pa toj,Branko i site premieri i predsedateli dosega se direktno vinovni za momentalno dlabokata podelenost po partiska linija

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.547
Поени од реакции
22.239
Мислам дека секој Македонец без оглед на партичка припадност или симпатии кон некоја партија би ја прифатила изјавата на Груевски. Секоја чест за изјавата, да се надеваме дека во иднина ќе се подобрит состојбата.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Предвидувачки беше дека изјавата за дел ќе биде несфатлива...

Значи, Груевски апелира да престанат политичарите со делење на народот на „антички“ и „словенски“, затоа што со тоа си поигруваат со идентитетот на Македонецот. Политичка поделеност, односно идеолошка, е сосема нормално бидејќи секаде во светот е така. Но не и поделеност по националните интереси!

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
гујо збори у трето лице,како демек он не е политичар, он е фудбалер :nenene:.треба да каже НИЕ политичарите,доколку сака да потенцира.

M

MKEUpatriot

Гостин
Грујчо со изјавава им ја уништи изборната програма на СДСМ за 2009.Па што сега ке зборуваат за избориве.Инаку сега се надевам сите го чуја неговиот став и нема да да го извртуваат и да бараатвлакно у јајцето.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Предвидувачки беше дека изјавата за дел ќе биде несфатлива...

Значи, Груевски апелира да престанат политичарите со делење на народот на „антички“ и „словенски“, затоа што со тоа си поигруваат со идентитетот на Македонецот. Политичка поделеност, односно идеолошка, е сосема нормално бидејќи секаде во светот е така. Но не и поделеност по националните интереси!

Не се само политичарите криви, еве и на форумов овде сеуште ги делите луѓето, та дури и предавници се нарекуваат тие што се сметаат за Словени.

Ах бе, ко ви велев да престаните со теми Антички Македонци или Словени во Политика, тогаш рецка не ми мававте. Сега кога кажа премиерот ок, ај ќе престаниме.

Која глупост, значи не ми се верува, кога почнавте да ги правите луѓето што сметаат дека потекнуваме од Словените, за ПРЕДАВНИЦИ.

Сега откако се пресметавте во партија дека има многу такви што го поддржуваат ВМРО-ДПМНЕ, кои се сметаат за Словени, чек да престаниме.

Ама џабе Вас не ви иде умот и понатаму си терате по старо. Штетата е направена.

Тамата Антички Македонци или Словени е за во ИСТОРИЈА, не и е местото во ПОЛИТИКА.

Џабе се подели народот, :uvo: ццццццццц

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Тебе те проверува ли некој што глупости пишуваш?

Познавајќи те форумски веќе доволно, можам во потполност да кажам дека оваа конфузност и бесцелно конфронтирање ти е константност.

Премногу добро се отцртани детерминантите во јавната свест за оние кои можат да се ословат со “предавници“, затоа поштеди не од празни гачки и демонстрирање на некаква си објективност.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Џабе се подели народот, :uvo: ццццццццц
Кај бе се поделил народот..??
Јас низ град сеуште не сум чул луѓе што се пречкаат....Јас сум антички...е не јас сум Словен.
Значи целта на овие "критичарите" и "експертите" според мене беше токму оваа да се прикаже непостоечка поделеност на антички и Словени.
Народот се труди да преживее и за среќа многу не се замара со колумните на самопрогласените експерти.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Тебе те проверува ли некој што глупости пишуваш?

Познавајќи те форумски веќе доволно, можам во потполност да кажам дека оваа конфузност и бесцелно конфронтирање ти е константност.

Премногу добро се отцртани детерминантите во јавната свест за оние кои можат да се ословат со “предавници“, затоа поштеди не од празни гачки и демонстрирање на некаква си објективност.

Ма немој, Мисирков ми закачи и опомена, кога го нареков ГоранМакедон за фашист, кој што почна да ги праќа на бесилка тие што се мислат Словени. Немаат сите интелегенција како тебе, побудалите одма за ножот се фаќаат.

Дека поделбата станува сериозна, се гледа и по изјававта на Груевски.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Кај бе се поделил народот..??
Јас низ град сеуште не сум чул луѓе што се пречкаат....Јас сум антички...е не јас сум Словен.
Значи целта на овие "критичарите" и "експертите" според мене беше токму ова да се прикаже непостоечка поделеност на антички и Словени.
Народот се труди да преживее и за среќа многу не се замара со колумните на самопрогласени експерти.
Па нормално, со цел да се создаде измислен противник и да се врши политичка агитација.

Самите текстови и напади во однос на историјата и поделбата на “античка“ и “словенска“ како аверзија на едната кон другата на взаем имаше за цел да прикаже вештачки измислени ставови на политичкиот противник и да му се претстави на народот како “објективизам“ со цел полесно да му се натури консумирање на одредена политичка агенда.

Која има токму една дадена цел - Поделба на историјата и селективно толкување, во овој случај се форсира осакатен Славизам за да се прекинат врските со антиката и полесно да се протне смена на името која ја посакуваат Грците.

Ма немој, Мисирков ми закачи и опомена, кога го нареков ГоранМакедон за фашист, кој што почна да ги праќа на бесилка тие што се мислат Словени. Немаат сите интелегенција како тебе, побудалите одма за ножот се фаќаат.

Дека поделбата станува сериозна, се гледа и по изјававта на Груевски.
Не се прави на луд освен ако не си навистина.

Сега откако се пресметавте во партија дека има многу такви што го поддржуваат ВМРО-ДПМНЕ, кои се сметаат за Словени, чек да престаниме.
Вакви плитки констатации очекувам да дојдат од СамоубиствениотМесија, но не и од тебе.

Со право и ти дал опомена Мисирков, бидејќи премногу си го раширил спектарот на етикетирање и селективно давање “оценки“.

Срамота е во ситуација кога ги имаме СОРОСоидните медиуми на врат, секојдневно да не трујат со “букефализам“ и други деградирачки поими, доаѓа уште некој да ги користи истите методи и фрази.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Која има токму една дадена цел - Поделба на историјата и селективно толкување, во овој случај се форсира осакатен Славизам за да се прекинат врските со антиката и полесно да се протне смена на името која ја посакуваат Грците.
...и "експертите" да си лапнат уште некој награден бонус денар од гејскиот буџет.
Напишано од teneke
Дека поделбата станува сериозна, се гледа и по изјававта на Груевски
изјавата на Груевски е само добра политичка финта со која и го зема од раце "најдобриот" адут на опозицијата.....

Kajgana Shop

На врв Bottom