Гробот на Александар Македонски?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Стварно? А, твоево заверено е на нотар и е оригинал??? башка тоа гледам дека многу добро пишувал (сигурно и говореп) англиски тој што го пишувал тестаментот :eek: ...Си нашол ти исто што и јас (нешто напишано од НЕКОЈ)
Оригинал, заверено и на нотар и со печатот на Александар и преведено на англиски јазик за да не можеш ти да прочиташ.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Гробот на Александар Македонски се наоѓа на македонска територија На македонската и европска премиера на филмот кој зборува за проблемот со името и Грција не се појави грчката амбасадорка во земјава, иако беше поканета

Гробот на Александар Македонски се наоѓа на македонска територија, но не смееме да го откопаме за да не избие Трета светска војна, па се чека на подобри времиња. Ова го изјави Паско Кузман во филмот "Името е име" од режисерот Сигурјон Еинарсон. Кузман, директор на Управата за културно наследство, ова го кажа преку насмевка, можеби и метафорично, но дали навистина го мислел тоа не успеавме да дознаеме, бидејќи во телефонскиот разговор ни кажа дека не сака да дава изјава околу тоа прашање.
Инаку, на завчерашната премиера на документарецот пред полна сала во кино "Милениум" присуствуваа и премиерот Никола Груевски, претседателот Ѓорге Иванов, министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска и голем број на амбасадори, филмаџии... На македонската и европска премиера на документарецот кој зборува за проблемот со името и Грција не се појави грчката амбасадорка во земјава, иако беше поканета.
Поради голема заинтересираност, во кино "Милениум" беше најавена и вонредна проекција од 23 часот, покрај редовната од 21 ч. Од денеска документарецот се прикажува во кино "Фросина".

http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=73231F5C3E1DFC4FA20B21DE3CC4B837

Дали мисли на територија на РМ?И што па трета светска војна?Кој против кого ќе војува?Можда ако знаат нешто (каде е) страв им и да го одкопаат не се кадарни да го представат на светот.И пак грциве цела работа ќе ја свртат во нивна корист.
можеш ли да виодиш колку шизофреничен прашање прашуваш? За таков одговор политичари и историчари заслужуваат да бидат убиени со камења. Нели толку сакате вистината? Да не сте го нашле гробот на ѓаволот, да ви е страв? Нај обичен човек со големи успеси бил Александар. Верзијата е двојна. За Европејците е зафркавам, а за вас е некаква луда шизофренија со некакви нешта кои мирисаат на библиски, но не се измешани со манијата ви завеличие. Ништо чудно да си мислите дека не го отвораат за да не стане навистина трета светска војна. Пак те прашам гледаш ли каков прашање прашуваш? Дали не отвораат гробот наисториска личност за да не стане трета светска војна во 21 век. Ало плакнењемозок??

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
можеш ли да виодиш колку шизофреничен прашање прашуваш? За таков одговор политичари и историчари заслужуваат да бидат убиени со камења. Нели толку сакате вистината? Да не сте го нашле гробот на ѓаволот, да ви е страв? Нај обичен човек со големи успеси бил Александар. Верзијата е двојна. За Европејците е зафркавам, а за вас е некаква луда шизофренија со некакви нешта кои мирисаат на библиски, но не се измешани со манијата ви завеличие. Ништо чудно да си мислите дека не го отвораат за да не стане навистина трета светска војна. Пак те прашам гледаш ли каков прашање прашуваш? Дали не отвораат гробот наисториска личност за да не стане трета светска војна во 21 век. Ало плакнењемозок??
А да заебеш ти тоа твое Google Translate - ништо не те разбирам.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
А да заебеш ти тоа твое Google Translate - ништо не те разбирам.
Това е шизофренична изјава. Да го отворјат. Зашто се плашат и какво кријат. Нјама никакво логическо објаснение зашто ако са го открили не го отварјат.
--- надополнето: Jul 25, 2011 9:57 PM ---
А тоа за реката што е? Новата теорија на македонистите ли? Ништо ново и официјална верзија да стане утре.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Това е шизофренична изјава. Да го отворјат. Зашто се плашат и какво кријат. Нјама никакво логическо објаснение зашто ако са го открили не го отварјат.
--- надополнето: Jul 25, 2011 9:57 PM ---
А тоа за реката што е? Новата теорија на македонистите ли? Ништо ново и официјална верзија да стане утре.
Би ти одговорил,ама стварно не те разбирам.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Мое размислување е дека се знае нешто конкретно. Онолкав музеј у сред Скопје издигнат не е за џабе. Плус Александар веќе го направија обележје на Скопје со споменикот исто у центарот на Скопје. Доколку немаат подкрепа за такво нешто верувајте дека не би го правеле. А нешто и Европејците затајиа со посочуванје дека насила сме се навраќале на историјата...Порано за сенешто не млатеа по глава зошто сме направиле така а не овака во однос на античката историја. Дај боже да се обелодени нешто спектакуларно. Трета светска нема да има туку сите ке дојдат да се извинат и да се поклонат во Македонија!

А за бугарите кои тролаат наоколу нека погледаат резултатите од истражувањата на Аристотел Тентов и јазикот кој го говорат е уствари Македонски така да у шах мат позиција се сите наши "добри" соседи.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Има нешто вистина во ова што го вели Павлов? Демек градот на медот...Кочани нешто као....o_O

Член од
12 мај 2012
Мислења
9
Поени од реакции
1
Луѓе од толкава територија шо ја освоил Александар мислам дека не би било можно да е на наша територија закопан..може да е било каде.ама дај боже да е кај нас! шо ќе биде да го откопаат на границата Македонија-Грција АХАХАХАХАХАХАХАХ дури тогаш ќе биде..кај нас поголемиот дел беше хаХАХАХА
Mislis kaj freeshopot ke go najdat?nema sansi :)

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Паско Кузман: Во моментот сум зад петиците на гробот на Александар Македонски

Македонија | 6. октомври 2012 - 13:21
Паско Кузман при посетата на античкиот локалитет Хераклеја кај Битола изјави дека е зад петиците на гробот на Александар Македонски, пренесува „Вест“.

New
-Јас сум тргнат по неговиот пат. Одам, и го барам. Секогаш сум зад него, и во моментот сум зад петиците на гробот на Александар Македонски, изјави директорот на Управата за заштита на културното наследство.
На прашањето дали според него гробот на великанот Александар Македонски е на македонска територија или надвор од границите, Паско одговори: "А јас каде сум сега? Не сакам ништо друго да коментирам".
Кузман најави нови значајни откритија, пренесува весникот Вест.

Извор: http://press24.mk/story/grobot-na-aleksandar-makedonski/pasko-kuzman-vo-mo%C2%ADmen%C2%ADtot-sum-zad-peticite-na-grobot-na-aleks
Ај што не мафтаат само, ако има претпоставка нека земат и нека одкопаат веќе.. Војна ќе избиелно, она ќе избиело -чисти глупости!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Паско Кузман: Во моментот сум зад петиците на гробот на Александар Македонски

Македонија | 6. октомври 2012 - 13:21
Паско Кузман при посетата на античкиот локалитет Хераклеја кај Битола изјави дека е зад петиците на гробот на Александар Македонски, пренесува „Вест“.

New

-Јас сум тргнат по неговиот пат. Одам, и го барам. Секогаш сум зад него, и во моментот сум зад петиците на гробот на Александар Македонски, изјави директорот на Управата за заштита на културното наследство.
На прашањето дали според него гробот на великанот Александар Македонски е на македонска територија или надвор од границите, Паско одговори: "А јас каде сум сега? Не сакам ништо друго да коментирам".
Кузман најави нови значајни откритија, пренесува весникот Вест.

Извор: http://press24.mk/story/grobot-na-aleksandar-makedonski/pasko-kuzman-vo-mo%C2%ADmen%C2%ADtot-sum-zad-peticite-na-grobot-na-aleks
Ај што не мафтаат само, ако има претпоставка нека земат и нека одкопаат веќе.. Војна ќе избиелно, она ќе избиело -чисти глупости!
Веста не е пренесена како што треба, јас бев вчера во Хераклеа кога беше и Паско и новинарите и го слушнав целиот разговор, имено на Паско му беше поставено прашањето до каде е со трагањето на гробот на Александар и дали тој може да е во Македонија, тоиј кажа дека му е зад петиците на гробот веќе некое време, на прашање а каде е тоа зад петиците, тој рече А каде сум јас сега? после рече јас каде и да сум сум зад петиците сум му, утре можеби ќе бидам во турција... и после рече дека нема коментар на конкретно прашање дали е гробот во Хераклеа.

Инаку лично сметам дека не е во Хераклеја. Донесување на тело и закоп на император кој за време на живот веќе беше легенда и мит сигурно ќе оставеше траги во литература, преданија. Со генерации гробот ќе беше споменуван посетуван одбележуван. Такво нешто за хераклеја - нема. Него му се восхитувале и Хелени и Македонци и Римјани и сигурно дека гробот ќе беше забележан ако беше во хераклеа, град кој постоеше и живееше и пред и за време на Александар, и во римско време.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Веста не е пренесена како што треба, јас бев вчера во Хераклеа кога беше и Паско и новинарите и го слушнав целиот разговор, имено на Паско му беше поставено прашањето до каде е со трагањето на гробот на Александар и дали тој може да е во Македонија, тоиј кажа дека му е зад петиците на гробот веќе некое време, на прашање а каде е тоа зад петиците, тој рече А каде сум јас сега? после рече јас каде и да сум сум зад петиците сум му, утре можеби ќе бидам во турција... и после рече дека нема коментар на конкретно прашање дали е гробот во Хераклеа.
Значи сепак пак се сведува на теории?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Значи сепак пак се сведува на теории?
дополнив погорниот мој коментар каде кажав што мислам јас лично.

Само да дополнам дека Паско беше во хераклеа ради промоција на откриениот и истражениот објект од римско време - гимназион кој е втор таков објект откриен во Р. Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom