Гркинка сака да стане сенатор со програма против Македонија

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување
S

Sheldon Cooper

Гостин
Сузан Бајзовиц, кандидатка за сенатор од американската сојузна држава Конектикат, во рамките на својата кампања подготвила документ за тоа како, доколку биде избрана, ќе ги застапува грчките интереси во Сенатот.
Бајзовиц, која е Гркинка, во овој документ посветува голем простор на Македонија, велејќи дека како сенатор ќе работи за блокирање на македонското членство во НАТО.
„Силно верувам дека САД треба да ја поддржат Грција во преговорите со Скопје за да се изнајде прифатливо име за поранешната југословенска Република Македонија. Како американски сенатор, ќе работам со Стејт департментот да обезбедам американските дипломати да вршат притисок врз дипломатите во Скопје да преговараат со добра волја. Лично ќе се сретнам со раководството на ПЈРМ да пренесам дека американскиот Сенат смета оти е важно да преговараат со Грција со добра волја. Ќе обезбедам извршната власт да продолжи со позицијата дека ПЈРМ не може да влезе во НАТО додека овој спор не се разреши“, пишува во документот што го промовира кандидатката Бајзовиц.
Таа пветука дека ќе бара прекинување на американската помош за Македонија се додека земјата не докаже дека преговара со Грција со добра волја.
Бајзовиц се натпреварува да стане кандидат на Демократската партија на местото на истакнатиот сенатор Џозеф Либерман, кој се повлекува од политиката. Нејзин противкандидат ќе биде Кристофер Марфи.

Кучкава ме изреволтира до бескраj па и напишав еден пост на Феjсбук страната.
Еве ви тролаjте jа малку но гледаjте да имате добар англиски и одбрани зборови за да не испаднете смешни:
Susan Bysiewicz

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Your radical position on the Macedonia - Greece issue is devastating and it's a shame that you're so biased to the Greek nationalistic program which constantly blocks Macedonia's accession to EU and NATO for 10 years now.
You're refereing to Macedonia as "FYROM" but USA recognized "FYROM" as Macedonia long time ago, you don't have the right to go against that.
I really hope that you won't get elected because the American citizens deserve a fair and democratic person that would be supportive for all Balkan countries including Macedonia.
Where is the democracy in your program?

Regards,

like:)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Dat fucking nose.

Подобро би било конзерви да отвора со чудово, ќе се наполни пари.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Кучкава ме изреволтира до бескраj па и напишав еден пост на Феjсбук страната.
Еве ви тролаjте jа малку но гледаjте да имате добар англиски и одбрани зборови за да не испаднете смешни:
Susan Bysiewicz
затоа и закачив на Македонски,па нека уклучи гугл транслејт.....чавка

B

Black Guard

Гостин
И јас како детуле под 10 годинио на атласот шарав битки и тоа од средоземно море со кипар,додека сауди арабија и Ријад беа избришани,Кореите се обединија а Јапонските Имоеријални сили ја зазедоа Австралија сосе 180 милиони овци под тотална контрола,

Деца:coffee:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
И повторно... отварање на секоја можна тема во Општи муабети...
Зошто мислите дека секоја тема треба да биде отворена во Општи муабети?
Знам дека е прв подфорум на листата, ама дај бе луѓе, малку “чувство за осет“ каде ги отварате темиве.
Преместено.
Ќе почнам да ви ги бришам темиве од сега па натаму, наместо да ги преместувам, се додека не ги отворите во правилниот подфорум.

А што се однесува до темава...

Шта да ти причам кад све знаш...
Ништо ново на Запад.
Па демек не сме до сега блокирани, па таа ќе не блокирала...:pos:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Сузан Булшитевиц сака да придобие грчки гласови.Ништо ново...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
И повторно... отварање на секоја можна тема во Општи муабети...
Зошто мислите дека секоја тема треба да биде отворена во Општи муабети?
Знам дека е прв подфорум на листата, ама дај бе луѓе, малку “чувство за осет“ каде ги отварате темиве.
Преместено.
Ќе почнам да ви ги бришам темиве од сега па натаму, наместо да ги преместувам, се додека не ги отворите во правилниот подфорум.
Можам да замислам колку се напињаш, над 100 пати е кажано ова :D

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Ко полско да е презимево а не грчко али небитно, нема да биде избрана тешко со вакви ставови да се пробие. Браво за тој што ја извади на виделина госпожава и нејзината програма.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Можам да замислам колку се напињаш, над 100 пати е кажано ова :D
Затоа од сега директно ќе ги бришам, па ако не ги мрзи луѓево, слободно нека ги отвараат по 10 пати темите. Вака, опомени, премести, никој не сфаќа сериозно.
Се угуши подфорумон од тоа што ги мрзи луѓево да размислат, гледаат прв подфорум и си викаат “Ај шо, ќе ја отворам у Општи, има кој да ја премести“...
Нема више така.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Поарно бурек да сече, знаете на што мислам :D

Kajgana Shop

На врв Bottom