- Член од
- 10 септември 2009
- Мислења
- 149
- Поени од реакции
- 65
па амц сами си го кажуваат тоа... мотото им е “секогаш наjдобри цени“Апсолутно си прав, и јас се мислев на 500 ватно ама планирам да му го земам на брат ми напајањето, а он да земе 700-800 ватно. Ја гледав таа ватажа на "12v rail", 480W е кај 600 а помалку кај 500тката, па си викам ајде. Ќе послужи во иднина на наекој или друг начин, ако не оди во Купувам-Продавам
Иначе Војвода во право си за цената во Мебиус, ама имам братучед кој работи во Анхоч па ја земав пониско. Вортекс има добри цени а и добри производи се наоѓаат. Мебиус исто. Искрено се радувам кога ќе видам квалитетен производ на ценовник на некои од фирмиве. Ептен тиња проиводи почнаа да продаваат. Од барем 5-6 фирми имам слушнато дека за ова го посочуваат прстот кон АМЦ, наводно носи срање за евтини пари, народов наш неук и вечно сиромав купува кинески ствари.
а квалитетот каде е ? :/
мојот прв пц од амц беше и канта беше... го купив во 2004, ни NFS underground не ја тераше како што треба... али ми траеше 5 години.
И новиов монитор од таму исто го земав... незнам како се излажав :S
А за тоа со покажувањето на прст... хммм.... сите делови што ги носат кај нас се од Кина.... која е разликата од некој дел кој што го има во анхоч и сет и истиот кој го има во амц? нема разлика... ниту амц, ниту сет ниту анхоч не ги произведуваат деловите... туку тоа го прават фабриките у кина... тие саму ги увезуваат ( или други го прават тоа за нив).
поентата е во тоа што амц, има полош сервис....и мислам дека прават ујдурми таму...
значи ИТ фирмиве кај нас ти се како различни обични продавници... сите носат ист леб, исто млеко, исти месни производи и слично...само со различна цена и од различни производители... али некои можат да ти дадат производ со поминат рок, без око да им трепне, и кога ќе го увидиш тоа и ќе сакаш да го вратиш, нема да можеш... додека други ќе си го запазат угледот и ќе го вратат производот или нема да ти го продадат ако е со поминат рок....
Во глобала таа е разликата...некои се почесни...некои не... а амц ги бие муабет дека се ујдурмаџии...така да... то е то.
За џабе не се кажало како што викаш, сиромашниот во обид да заштеди ќе си купи нешто поефтино...па нема да го бива... и ќе му дојде памет и ќе си го купи истото, повторно но за поскапо. со други зборови плаќа повеќе од богатиот :/
PCI-E 1.1 има двојно помала бендвит од PCI-E 2.0, и точно е тоа дека може да ја успори графичката, но само доколку станува збор за некоја ептен ѕверотиња картица, од типот на gtx580 и тако даље... за се подоле нема гајле, може ко локумче да ги тера mainstream/performance па и некои од high end картите.Споредба меѓу мојата и твојата карта...
Мојата треба да биде послаба од твојата, ама бројките зборат сами за себе.
Али интересниот дел е заокруженото со црно (изгледа другите не го приметивте). Бидејќи веќе пиша дека имаш тиња процесор, моја претпоставка е дека имаш уште по-тиња матична. Затоа и картата ти работи на PCI-E 1.1, или со други зборови - не го постигнува својот максимум. И нема ни да го постигне дур не смениш матична.
Поткрепа на ова-> http://www.tomshardware.co.uk/forum/341221-15-slower-supposed
9800GX2 почнува да губи и тоа минимално од перфоманси само на PCI-E 2.0 4x Кој би имал слична брзина со PCI-E 1.1 8x
http://www.tomshardware.com/reviews/pci-express-2.0,1915-10.html
PCI-E 1.1 16x = PCI-E 2.0 8x во брзина споредено
Проблемот кај VPassasin e од друг тип....
5.490 мкд?? не би требало репарирана картица по таа цена да даваат.... и ме чуди гаранцијата од само една година...Значи останав без зборови и јако сум заебан... бтв. графичката е зедов за жал 5.490 мкд.
БТВ. old_School не е тоа тоа... 17 GB Bandwidth... omG Исто ко ќор да сум :S 9400 GT ми беше 13 GB... навистина страшно...
Мора да ти ја заменат! скоро 90 евра да ги фрлиш у вода не се малце....