Не сум јас леандраСе инатиш без веза.
Шофершајбна на нова кола ми отиде, Рибизлите се на 0 од реколта 10 000 килограми нема ни 5 кила сега, капини малини само прачки се останати.Ајде мене ми е споредна ама најмалку 15 000 евра сум во загуба само за садници,не го сметам трудот и она што требало да се обере. Лозјата партали се.,што праиме со оние кој што единствено им е годинашниов род.Катаострофа, баш прееска и јас се враќав кога фати градот... Коли испопаркирани по патот, нешто невидено... Треба да проверам да видам да не отиде стаклото...
Срамота, целосно те подржувам тебе и сите други земјоделци (т.е. луѓе кои имаат штета) кои плукате по владава за овој потег. СРАМОТА!
Најнапатена група на луѓе се у земјава, па уште вакви ср*ња им требаат...На сите временски прилики и неприлики работат на ниви, за на крај да те поебе времето.
Иди дај им ги рибизлите нека си ги насадат во газ.Шофершајбна на нова кола ми отиде, Рибизлите се на 0 од реколта 6000 килограми нема ни 5 кила сега, капини малини само прачки се останати.
Лозјата партали се.
Druze koj reon zivees?Добро бе пичка му материна од утре и јас блокирам собрание и барам субвенции.И оштета да ми се плати.
Што кој кур им е на овие све да им........ ја укинаа градобијната заштита, немало рачун немало пари, има пари за огради од 1 000 000 евра , има пари за врби пичкави материна, а нема 30 000 евра годишно за градобијни ракети племенцето да ви го заебам.
Штетите се непроценливи во Скопската котлина, иљадници тони жито ги нема, материјална штета на куќи автомобили,насади, овошки, Две фасади им еба матер бе Грујо да богда тоа носот дваметра да ти штрчи пинокио еден,градинарски насади, пластеници се е отидено у пичку матер.
Зашто ја укинавте бе пичкаливи лепа градобијната заштита не копилиња едни.
Лозјата уништени, пченицата уништена.......... абе се е уништено бе да ви го ебам племето ваше хоштаплерско непрокопсано бе пичкави смрдена засмрдена небањата.
Снимав и сликав, да го видите хаосот и штетите Ме остави без нова кола бе Грујане, и ЦИТРО јави му се на влиделот прашај зашто ја укина градобијната заштита.
Да ви ебам ИМБИЦИЛИТЕ МОРОНСКИ ВМБЛОВСКИ без мозок.
Мраз има 15 цм, градот беше со големина на орев, значи се е уништено.
напоменувам вечерва ке поставам фотографии и видеа.
А ПЛЕМЕТО АПАШКО
Абе што ке им дадеш само прачки се останати,заштитните мрежи никаде ги нема партали е се.Иди дај им ги рибизлите нека си ги насадат во газ.
Времето...не ќе да е до него туку се СТРАДА ОД НЕОДГОВОРНОСТ од немање РАЗУМ и СВЕСТ,ако имаше Активна градобијна заштита немаше ова да се случи немаше да има минимум десетици(ако не и 100ка) милиони евра.....сум видел град ама ова....ова се камења бре.за на крај да те поебе времето.
Имаш право... така е...Времето...не ќе да е до него туку се СТРАДА ОД НЕОДГОВОРНОСТ од немање РАЗУМ и СВЕСТ,ако имаше Активна градобијна заштита немаше ова да се случи немаше да има минимум десетици(ако не и 100ка) милиони евра.....сум видел град ама ова....ова се камења бре.
Колку бизарна одлука-па ракетите се ласт стенд против...против вакви катастрофи и они ги укинаа,секоја чест на експертизата на дотичните за донесената одлука-како бе не ја научија онаа "боље спречити него лечити"