Градежен факултет

Член од
24 август 2012
Мислења
19
Поени од реакции
1
Како што знам утре втора група физика сме на ПМФ во 9:00, а прва група математика во 9:00 на градежен..

Член од
11 јули 2012
Мислења
10
Поени од реакции
1
кога имаме ние што сме прва група нацртна геометрија предавања???

Член од
11 септември 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
ја колку што разбрав, треба да се употреба 5 листа А3 формат, на кои ќе има по 2 цртежа !!! значи секоја точка на посебен лист !!! и ја не бев на час па појма немам како треба !!! се бара цртеж PLS

Ivicamk

Count Grishnackh
Член од
25 ноември 2009
Мислења
61
Поени од реакции
28
Сите точки на еден лист, и 2та цртежа (ортогонална и просторна проекција) на еден лист. Ја го нацртав, и ми испаднаа сите точки како што треба.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Некој да ми прати линк од задачи со Решеткаст носач и греден носач?

Член од
18 јули 2009
Мислења
91
Поени од реакции
32
Доколку паднам на прв колоквиум по Нацртна геометрија, т.е. добијам само потпис за испит - што понатаму. Како оди полагањето испит по нацртна геометрија ? Кои задачи отприлика се паѓаат, дали имам право да полагам втор колоквиум ако паднам на прв, и дали воопшто треба да се појавам на втор ако не сум положил прв. Дали е воопшто возможно да се положи нацртна геометрија на испит или е научна фантастика и се останато поврзано со моево прашање. Благодарам однапред - очекувам исцрпен одговор - во спротивно - се самоубивам :S Поздрав

Член од
15 август 2011
Мислења
125
Поени од реакции
40
Доколку паднам на прв колоквиум по Нацртна геометрија, т.е. добијам само потпис за испит - што понатаму. Како оди полагањето испит по нацртна геометрија ? Кои задачи отприлика се паѓаат, дали имам право да полагам втор колоквиум ако паднам на прв, и дали воопшто треба да се појавам на втор ако не сум положил прв. Дали е воопшто возможно да се положи нацртна геометрија на испит или е научна фантастика и се останато поврзано со моево прашање. Благодарам однапред - очекувам исцрпен одговор - во спротивно - се самоубивам :S Поздрав
првиот колоквиум е страва..вториот е полесен,и нема паднат положен собираш поени од кол,вежби присуства домашни и на крај ти кажува си положил или не...лани даваше и поправен колоквум,ама го сменија тој професор..па сеа видете си за вас :D а за испит задачите се сите од втор колоквуим,од прв нема ништо пошо е срање

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Со колку поени влезе последниот примен државна квота оваа година? Знае некој?

Член од
23 јули 2012
Мислења
93
Поени од реакции
89
Со колку поени влезе последниот примен државна квота оваа година? Знае некој?
83 поени - конструктивна а за хидро и патишта мислам дека останаа слободни места во државна
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 15:10 ---
Некој постар колега има ли да каже искуство од прв колоквуим физика дали има раскажувања лекции или прашања ? :)

zxcv

tu ti tu rum tu
Член од
23 октомври 2010
Мислења
133
Поени од реакции
139
83 поени - конструктивна а за хидро и патишта мислам дека останаа слободни места во државна
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 15:10 ---
Некој постар колега има ли да каже искуство од прв колоквуим физика дали има раскажувања лекции или прашања ? :)
ima 1 lekcija, i 10tina prasanja. Isti su testovi od pred 2-3 godine, ako gi imas uci gi :)

Член од
14 април 2012
Мислења
9
Поени од реакции
0
ке може некој да ми објасни во врска со градежниот факултет кој предмети се во прва ???

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
ке може некој да ми објасни во врска со градежниот факултет кој предмети се во прва ???
ПРВ - семестар
- Математика I
- Физика
- Нацртна геометрија (цртање)
- Информатика
- Англиски/Германски
- Физичка култура

ВТОР - семестар
- Математика II
- Статика (физика)
- Градежни конструкции (цртање)
- Инжинерска геологија (easy mode)
- Auto CAD (компјутерска програма)
- Физичка култура

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Од колку саат имате предавање Физика во петок со Јулијана Велевска? (Геодезија)

Kajgana Shop

На врв Bottom