Голем трик за манипулација

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Слушај Тодоре,не можеш ВМРО да го објасниш како УДБА-спин,иако имаше прилично многу инволвирани кодоши во самиот врв на партијата,како што е и ден-денес,со регрутирање на нови,без разлика дали се синови,ќерки или внуци на поранешните УДБА-кодоши,во ВМРО имало и ќе има членови со чист беграунд,луѓе кој воопшто никогаш не зуцнале ни збор во корист на УДБА,туку напротив само немо ги проголтале обвиненијата врз нив.Шиканирањата и деградацијата која сеуште ја трпат со тоа што не можат да се “дерегистрираат“ како што и сам велиш,само дополнително ја комплицираат целата состојба.Можеш ли да замислиш “ситуација“ кога ни денес не можеш да извадиш уверение дека не си осудуван кое ти го бараат за вработување во Шумска Полиција на пример,само затоа што 83та година како 18годишник си одлежал во Идризово (политичкиот дел) со пресуда за “Субверзивно организирање против државното уредување“,затоа што си напишал парола со црвени букви на платно,со следната содржина:-МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ- и си ја залепил на зградата од Прилепската Полиција?Денес изгледа смешно да бидеш политички затвореник за таква парола,ама сепак нема рехабилитација,нема барем морална сатисфакција,и на крај нема дури ни потврда од судот дека си рехабилитиран и не си криминалец или политички осуденик.Значи Македонија ги омаловажува Македонците кој од мали нозе работеле во интерес на самосталноста на сопствената држава.Знаеш ли колку боли тоа?Свесен си за таквата душевна болка која сеуште се предизвикува кај таквите “осуденици“?
И немој да ми мрчите овде дека некој имал досие,па бил следен од службите,кога ни оној што бил затвор чисто од Македонски причини сеуште не може слободно да си ги оствари сопствените права во Македонија за чие име и самостојност бил осудуван.:toe:

Neznam shto problem imash. No jas, a mislam deka i Pero ne zboruvame za chlenstvata na VMRO -ata, tuku za "FORMIRACHITE". Za tebe kako poznavach, PO VIJUGA i PO DIPLOMAT trebaa da ti kazat tochno za kogo i za shto se raboti.

Kajgana Shop

На врв Bottom