Години на рикање на Црвениот Змеј

R

RAYTHEON23

Гостин
Рецептот им пронајден на ВМРО ДПМНЕ нема стриктно десно-лево. Туку најдоброто од двете, за лево го купуваат социјалниот мир, а за десно го хранат патриотизмот :toe:.
епа тука играат опасно....особено ако го променат името...

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
ne postoi politika na vladeenje ,cie vladeenje se temeli samo na propaganda,daleku od realnosta da se pobedi so nesto drugo osven so propaganda.

sekoe vladeenje spored ovoj princip koj go praktikuva ovaa vlast,namoze da se kontrolira so nikakvi idei,nikakvi programi,ili nesto realno sto go zasega obicniot glasac.

ovoj vid na vladeenje so drzavata se bazira samo na virtuelni vistinski angaziranja od strana na vlasta,se nudi na obicniot glasac samo ona sto toj saka da go slusne,bez pritoa da se povede smetka na realnosta

vo vakva nebuloza ni samata vlast nemoze da se snajde,a kamoli da bide kontrolirana od opozicijata

pogore nekoj spomena da se raskrsti so udbasite,no ja samo ke spomenam dali moze sega nekoj da gi locira udbasite?dali se na desnata ili na levata strana?
povozrasnite forumdzii ke svatat zosto nemoze da se lociraat,a pomladite forumdzii ,so poln respekt kon site niv,najverojatno procenkata ke ja pravat spored kazuvanjeto na lugeto koi gi opkruzuvaat i se razbira spored propagandnata masinerija,pa zatoa se potesko ke moze da se ispravat greskite na udbasite.

koncite se tolku spletkani,sto ednostavno ne postoi opcija koja ke moze da gi raspletka.

zatoa ke povtoram,promeni moze da se slucat edinstveno samo ako se dejstvuva so isti merki na terenot,samo so propagandna politika,dodeka da se prezeme vlasta ,pa duri potoa da se pravat programi za idno vladeenje.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Пристапот е важен АБЦ, дневната политика по било која цена ти удира лесно од глава, не случајна беше „реинсталацијата на системот на портокаловите“ и морам да кажам многу успешна за разлика од другата страна.

Другата страна се покажа како импотентна без својот тестостерон Бане. Тролчињата се слика и прилика за состојбата во партијата, безизлез. Ни ја оставија државава без опозиција.
Точно,пристапот игра голема улога,само верувај дека државава не ни ја оставија без опозиција,повеќе ме радува фактот што полека почнува да се јавува стабилна опозиција во самата позиција.Се повеќе членови на ДПМНЕ согледуваат дека не се баш “коњи“,како досега.:toe:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Точно,пристапот игра голема улога,само верувај дека државава не ни ја оставија без опозиција,повеќе ме радува фактот што полека почнува да се јавува стабилна опозиција во самата позиција.Се повеќе членови на ДПМНЕ согледуваат дека не се баш “коњи“,како досега.:toe:
да, точна ти е констатацијата, но да те подсетам на времето леваци деснаци од пред 91вата.....Тоа не враќа назад во времето.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
292
Nema shto da se vrakjame nazad vo vremeto,fakt stanuva deka opozicijata se podobruva a ochigledno e deka pozicijata ostana so prstot vo usta,nivnite navodni tvrdenja za izliten sostav vo opozicijata padnaa vo voda shto po moe mislenje treba da ja vrazumi vlasta i konechno da trgnat rabotite kako shto treba.

R

RAYTHEON23

Гостин
Nema shto da se vrakjame nazad vo vremeto,fakt stanuva deka opozicijata se podobruva a ochigledno e deka pozicijata ostana so prstot vo usta,nivnite navodni tvrdenja za izliten sostav vo opozicijata padnaa vo voda shto po moe mislenje treba da ja vrazumi vlasta i konechno da trgnat rabotite kako shto treba.
нема потреба и онака народот од кампањите веке мисли дека.....

J

Johnny Stulic

Гостин
Kolumnava od Bukaro e sto na um toa na drum, ne znam samo kako uspeal da povrze komunisti/Tito/komunjari/Crveni kmeri/Chomsky/crkvi/Marks hedonizam i leva ideologija,antikonzumenti i konzervatizam i se toa nekoj da mu go objavi vo dneven vesnik

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Колумнава има неколку добри поенти эа наши услови... недораэработени, климави, ама сепак добри.

Е сега, "лева опција" во светски рамки, историски, теориски и во денешна пракса со ова кај нас ѓоамити олицетворено во СДС и тие околу нив ти е бог и шеширџија.
Затоа се иэлишни, поточно СМЕШНИ сите обиди (и од СДС, и од ВМРО, и од "неэависни") да се вклопат во некоја ГОЛЕМА светска шема на Лево и Десно.
Комедијата преоѓа во фарса кога од пустата желба на вклопување во светскиве текови на лево-десно, нашиве "неэависни опоэициски мислители" си доэволуваат во своите неделни писанија (эа кои добиваат надомест) да цитираат светски левичарски тешкаши како Жижек или ете дури и Чомски, беэ да имаат прочитано ниедна нивна книга. На што "десниве" како Букаро (эа нали, да не останат покусо) им воэвраќаат со "раэобличувањето" на Чомски во еден параграф..!?!

Ах деца, деца...
Читајте малку повеќе книги... целосно, од прва до последна страна...
Ај може вака ќе ме раэберете поарно: BOSS-от од крајот на "видео игрите", ниту се појавува, ниту може да го "нападнете" на првото или второ ниво од играта...

...samo ne mislam deka promena na ime e nuzno losa opcija...
A јас мислам дека не е нужно лоша опција да си го напикаш праэното главче таму кајшто (се надевам) сонце не ти свети.
"See if it fits..?" што би рекол Antonio Montana од Scarface.

Некаде кај 1:12 мин.

Kajgana Shop

На врв Bottom