Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Господ додека го создавал градот Охрид, му испаднало ептен убаво со цркви и манастири, ама сакал перефктно да го направи. Се мислел, се мислел, и им го создал Охридско Езеро.
Ѓаволот го видел тоа каква убавина направил Господ, и за да го заебе, му ги создал Охриѓани.

Шчо сакате појќе?
скопјани..:pos::pos::pos::pos:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Господ додека го создавал градот Охрид, му испаднало ептен убаво со цркви и манастири, ама сакал перефктно да го направи. Се мислел, се мислел, и им го создал Охридско Езеро.
Ѓаволот го видел тоа каква убавина направил Господ, и за да го заебе, му ги создал Охриѓани.

Шчо сакате појќе?
Боље услуга.:pos2::pos2::pos2::pos2:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812

Шчо сакате појќе?

Кој те излажал така, барај си ги парите назад.

Вака било внучко:

Го викнал Господ Св.Петар, и му вика, јелај Петре да видиш каква планета сум напраил. Се’ шо напрајф е во совршена рамнотежа. Направив планини, за рамнотежа направив долини. Направив оган, за рамнотежа направив вода. Направив камен, за рамнотежа направив дрво. Еее а да видиш на Балканот, во една земја Македонија, во еден бисерен град по име Охрид, направив прекрасно езеро, убава природа, прекрасни луѓе и се е во најдобар ред. Тука владее совршена хармонија.
На тоа, Св.Петар рекол: Па каде е тука рамнотежата?
Господ му возвратил: Ееее, да видиш само какви домашни туристи ќе им доаѓаат во сезона...

И така, ко ќе незнајш како било, не кажви. Киска, лавја. :back:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Вака било внучко:

Го викнал Господ Св.Петар, и му вика, јелај Петре да видиш каква планета сум напраил. Се’ шо напрајф е во совршена рамнотежа. Направив планини, за рамнотежа направив долини. Направив оган, за рамнотежа направив вода. Направив камен, за рамнотежа направив дрво. Еее а да видиш на Балканот, во една земја Македонија, во еден бисерен град по име Охрид, направив прекрасно езеро, убава природа, прекрасни луѓе и се е во најдобар ред. Тука владее совршена хармонија.
Господ му возвратил: Ееее, да видиш само какви домашни туристи ќе им доаѓаат во сезона...

Истата приказна, различна гледна точка. Се поштува. :)

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52

Вака било внучко:

Ова сеа го смислуваше набрзинка? :pos:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265

Вака било внучко:

Ова сеа го смислуваше набрзинка? :pos:
му фаќат кликерон:tv:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Мрно, ти да не се пронајде во туристите шо ќе им доаѓаат на охриѓани во сезона, па шо коментираш? :smir:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Не не...Јас Струга ќе одам летово:)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Па доообро, знаш како иде у граду... Има женски има све! :back: Че изаџем на телевизор а? Мајке ми?! Па доообро. :tv:

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Охрид преполн за викендите

Од претоплото време и силното сонце, спас во Охридското Езеро последниот јунски викенд побараа повеќе од 5.000 гости што го раздвижија Охрид.
Зголемената посетеност ја потврдуваат и угостителите и закупувачите на плажите, што лани државата за прв пат ги издаде под кирија.
„Секој ден бројката на посетители се зголемува, така што и по прометот се осеќа дека е веќе зголемена потрошувачката на освежителните пијалаци. Од први и понатаму имаме резервации и од Бугарија, Србија, а и многу домашни гости“, изјави Сашо Блажевски, плажа Лагадин.
„Ова е прв викенд каде што има премногу гужва и луѓе има од различни страни, од Србија, од Франција, од Скопје има домашни гости и од другите делови на државава. Времето денес е супер, па очекуваме уште повеќе луѓе“, додаде Сашо Блажевски.
Гостите од земјава и странство велат дека на охридското крајбрежје е многу пријатно.
„Овде е многу убаво. Трет пат сме во Охрид и постојано ќе доаѓаме. Супер е овде, се капиме во езерото, како море е“, велат туристи од Србија.
„Јас сум од Прилеп, почесто доаѓам, секоја година сум во Охрид и супер е овде, а во Прилеп треба тутун да се бере. Овде е милина“, рече Диме Кебакоски, турист од Прилеп.
„Колектив сме од основно училиште од Штип. Наставници сме дојдени по завршувањето на школската година“, вели Пале Кавракова, турист од Штип.
„Чисто е се и тоа е најбитно, што градот е чист и што нема ѓубре“, изјави Игор Ѓеорѓиевски, турист од Скопје.
Вистински хит ова лето во Охрид се плажите коишто се близу до градот и со своите содржини нудат деноноќна забава.
На ривиерата поголем бран со гости се очекува на први јули кога почнуваат годишните летни одмори, а од познатите политички причини се очекува голем број домашни гости оваа туристичка сезона, Грција да ја заменат со Охрид.

Извор: A1

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom