Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.
С

Сатори

Гостин
Јас обожавам хомосексуалци, неверојатно се забавни, ги прават најдобрите журки на светот, имаат стил за мода и најчесто се луѓе со голем број на интереси.
To have them around is a delight.И кога во било кој момент би имала геј бар во близина, ќе биде најбезбедното место на светот за мене да се опијам и да знам дека ќе стигнам дома.
Убаво е тоа што сакате да ги палите на клада и да ги бесите и навистина конечно разбирам зошто, не ги познавате.А сите се плашат од она што не им е познато ...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
неверојатно се забавни, ги прават најдобрите журки на светот, имаат стил за мода и најчесто се луѓе со голем број на интереси.
Се дури не почнат јавно љубов да си покажуваат...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Се дури не почнат јавно љубов да си покажуваат...
Мозок!!! Геј БАР не постои на отворено за да можеш ти случајно да ги видиш. Освен ако не си способен низ ѕидови да гледаш, во тој случај пожали се на шалтер број 1 во канцелариите во село Бардовци, одделот за заштита на луѓе со визии и способност за гледање низ цврсти непровидни предмети.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Би ми сметало и тоа како ...не би можела секој ден да ги гледам :sick:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Мозок!!! Геј БАР не постои на отворено за да можеш ти случајно да ги видиш. Освен ако не си способен низ ѕидови да гледаш, во тој случај пожали се на шалтер број 1 во канцелариите во село Бардовци, одделот за заштита на луѓе со визии и способност за гледање низ цврсти непровидни предмети.
АЉО!!! Не вади реченици од контекст. Таа спомна дека би сакала да ги има околу себе и да се опие во геј бар, да не го цитирам пак цело мислење, писмен си, прочитај...

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Јас обожавам хомосексуалци, неверојатно се забавни, ги прават најдобрите журки на светот, имаат стил за мода и најчесто се луѓе со голем број на интереси.
To have them around is a delight.И кога во било кој момент би имала геј бар во близина, ќе биде најбезбедното место на светот за мене да се опијам и да знам дека ќе стигнам дома.
Убаво е тоа што сакате да ги палите на клада и да ги бесите и навистина конечно разбирам зошто, не ги познавате.А сите се плашат од она што не им е познато ...
Само објасни ми ова.

Кога ќе имаш дете или веќе имаш и шеташ покрај "баров" и пред него се лапаат и што ќе му кажеш, така треба така господ ги створил така и он кога ке порасне треба ШТО??

С

Сатори

Гостин
Само објасни ми ова.

Кога ќе имаш дете или веќе имаш и шеташ покрај "баров" и пред него се лапаат и што ќе му кажеш, така треба така господ ги створил така и он кога ке порасне треба ШТО??
Сеуште немам дете, но во план ми се три и кога ќе ги имам, ќе се потрудам да разберат дека да се биде геј е нормална ствар, дека не треба да ги осудува луѓето според тоа со кого го делат креветот туку според карактерот кој го поседуваат и односот кој ќе го имаат кон него.
Затоа што не сакам да пораснам хејтер што ќе биде полн со предрасуди, туку човек кој што ќе ја знае границата на либералните ставови и традиционалните вредности.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Сеуште немам дете, но во план ми се три и кога ќе ги имам, ќе се потрудам да разберат дека да се биде геј е нормална ствар, дека не треба да ги осудува луѓето според тоа со кого го делат креветот туку според карактерот кој го поседуваат и односот кој ќе го имаат кон него.
Затоа што не сакам да пораснам хејтер што ќе биде полн со предрасуди, туку човек кој што ќе ја знае границата на либералните ставови и традиционалните вредности.
Абе за тоа со кој спие и неме не ме интересира ама несакам да ги гледам и да слушам геј сум ме дискриминираат па кој К*р сакаш геј клуб нели е и тоа дисриминација.

С

Сатори

Гостин
Абе за тоа со кој спие и неме не ме интересира ама несакам да ги гледам и да слушам геј сум ме дискриминираат па кој К*р сакаш геј клуб нели е и тоа дисриминација.
Комплетно си во право е дискриминација, но мислиш дека ќе биде поедноставно да излезат во „нормален“ бар и да се гушкаат.Барем овде и сега, тоа е како да си препишеш смртна пресуда во општествена смисла.
Секогаш е поудобно онаму каде нема да те осудуваат.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Комплетно си во право е дискриминација, но мислиш дека ќе биде поедноставно да излезат во „нормален“ бар и да се гушкаат.Барем овде и сега, тоа е како да си препишеш смртна пресуда во општествена смисла.
Секогаш е поудобно онаму каде нема да те осудуваат.
Многу им се дава на значење се збори за тоа дискриминирани вакви такви, има многу по болни дискриминации и по загрозени од нив па никој не ги ни спомнува. Треба да се игнорираат тотално сакам ова сакаме она кој ги ... ако тие незаат да се вклопат со систем во кој функционираат 99% а зошто неможат - зошто сакале да се лапаат кај сакаат абе ајде.

С

Сатори

Гостин
Многу им се дава на значење се збори за тоа дискриминирани вакви такви, има многу по болни дискриминации и по загрозени од нив па никој не ги ни спомнува. Треба да се игнорираат тотално сакам ова сакаме она кој ги ... ако тие незаат да се вклопат со систем во кој функционираат 99% а зошто неможат - зошто сакале да се лапаат кај сакаат абе ајде.
Суштината е во тоа дека секој има право да се бакнува каде сака, зошто не би било нормално и за нив? Кога веќе се фураме дека живееме во демократија, тогаш би било добро тоа да биде така и де факто.И да, има многу повеќе дискриминации, ама не се кршат сите наеднаш, туку една по една ... зошто да не се почне од онаа за која според тебе најмногу се збори.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Суштината е во тоа дека секој има право да се бакнува каде сака, зошто не би било нормално и за нив? Кога веќе се фураме дека живееме во демократија, тогаш би било добро тоа да биде така и де факто.И да, има многу повеќе дискриминации, ама не се кршат сите наеднаш, туку една по една ... зошто да не се почне од онаа за која според тебе најмногу се збори.
Затоа што да си педер не е хендикеп. ;)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Само објасни ми ова.

Господ не ги створил, па нема потреба да си го индоктринираш детето со глупости уште од мало.

Понатаму, зарем стварно мислиш дека некој треба своите лични избори да ги штелува според работите кои тебе ти се проблем да ги искомуницираш со своето дете?

Мислиш ли дека хомосексуалците ќе исчезнат? Мислиш дека ќе се преобратат, па никогаш нема да мора со детето свое да зборуваш за педери?

Светот е таков каков што е. Луѓето имаат различни сексуални ориентации. Тоа нема да се смени. Ако нешто оне ти се допаѓа - не го прави. Во исто време, немој да им го порекнуваш правото на другите да живеат онакака како што сметаат дека е најдобро за нив.

Што те боли тебе уво ако некои двајца стапови се лапаат? Шо те е гајле уопште?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
posle vaka plodni i zhestoki diskusii., moj predlog e ., na ovie pederive ., da im se napravat super lukzusni centri ., ko hitler shto pravel ., i tamu da gi smestime., ., a tie shto gi opravduvaat neka im se pridruzhat i tamu neka se ligavat ., baknuvaat ., neka si razmenuvaat telesni technosti ., .....>?:coffee:
Абе и ја исто викам за приучените неинвентивни добацувачи, ама ете, не е фер и нема смисла. Сите сме луѓе. Големината е во тоа да се прилагодиш на диверзитетот - не да го стигматизираш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom