Не муабетот не си продолжува природно на темата туку секогаш кога ќе се соочите со тоа што е вистина и не ви се бендисува вие го форсирате муабетот на темава и од зошто го јади русија немиен се префрламе на 2001 и калето пошто единствен начин на дискутирање што ви остана од 11те години немање подфорум политика на форумов е ти не си Македонец само сме ние Македонци, пошто на никој друг начин нема да се оспори напишаното, и покрај тоа што и да сум јас клингонец не го менува фактот дека го јадат немиен. Класичен ад хоминем ако неможе да се оспори поентата оспори го соговорникот и неговиот кредибилитет, ако не е Македонец, предавник е или било што тогаш можете да се фатите за тоа и само да пцуете за да немора да ги дискутирате муабетите
Не знам како прекројување на европа одново и тектонски поместувања во силите би биле добри за Македонските национални интереси. Како распаѓање на нато за кое сме дале рака и нога да влеземе би било од било каква корист за Македонија. Да не зборуваме дека Македонија е веќе непријаелска држава за русија и секогаш ќе биде, и да бидат алфа и омега во светов тоа сигурно нема да биде од никаква корист за Македонија, може место Албанците само да ќарат други. Вие сте во чамец гумен покрај танкер и го молите бога да фатела голема бура да го потопела танкерот, оти вас толку ви пишува во главата. Класичен Македонски деструктивен квази патриотизам, море нека цркнат тие па ако треба и ние да испоцркаме. Нема тука никаква геополитика туку само огорченост која резултира со думерство. Али пак јас не треба да заборавам со кого правам муабет и колкав ти е тебе и на мешетариве капацитетот за геополитика. И не непријателот на мојот непријател не е секогаш мој пријател. Во Балканските војни Бугарите им беа на Србите и Грците непријатели ама тоа не ги направи никој од нив наши пријатели
али ова е веќе светлосни години вон дометите ваши за резонирање
Јас се надевам дека еден ден Македонецот ќе научи да игра малку игри наместо цел век да води инает и како да се прекрои светот ние секогаш крлач да паѓаме
Ова се работи кои ќе ги покажува само временска дистанца не си ти судијата што може ова да го процени а и никој друг овде
Ти за ова можеш буквално да држиш предавања на факултет, кога има нешто што ви е во корист на наративот се држите за него и ко папагали го повторувате а анџак ќе почнат да паѓаат села се претворате во сигмунд фројд или во комисија за мерење Македонштина
Не е повлекување едноставно ми си досаден
главната одлика во вакви дискусии на сендвичарите беше тоа што можат да се фатат за нешто и да го верглаат до повраќање
ти гледам си си ја задржал
јас од друга страна гледам да водам некоја дискусија што ми е забавна и предизвик а не да се џвакам до недоглед