Да бе така е тоа дрн дрн јарина .... не се дели така лесно држава бе посебно не во 21 век па и во крајот на 20 век ....пробаа да ја поделат Босна ама тешко пошто пред тоа беше целовита а Косово е друга приказна ...тоа си беше веќе покраина е тоа што србите го изгубија го изгубија ......а додека во Македонија нема никаква федерација,конфедерација,округ или покраина за да било како се дели а и крај краева имаме и ние наши искрени пријатели бе не сме сами (ако сакаат сами шќиптарите да се делат ќе биде стварно смешно ќе спечалат немерен ќотек ...е сеа ако им помогнат Американците тогаш може ќе ни треба странска помош иначе сами на сами ќе ги решиме многу брзо) !
--- надополнето: Oct 26, 2011 5:46 PM ---
Абе ок братче македонче ....али не заебавај у толкав голем формат си ја ставил !!?
Држава многу лесно се дели, охо, на пример ете ти го Израел. Го измислија пред 50тина години за евреите, оти некогаш пред наша ера постоел. Фер или нефер према Палестинци - никој не праша. Затоа се колат до ден денес.
Босна е поделена, Република Српска си има се свое, не го ферма Сараево. Така се нагодуваа (не знам дали знаеш) Караџиќ Милошевиќ Изетбеговиќ... 51 со 49 проценти. И ја поделија Босна.
Исто и Босна не беше поделена, но ја поделија. Ако Американците решат да ја делат Македонија, одма ќе смислат начин да го направат тоа. Автономноста на Косово и Војводина, не е ,,олеснителна околност,,. Ако реши Америка Скопје на пола да го дели, ќе го подели.
И ако Американците застанат против нас, ниту едни пријатели нема да се пријават за помош. Одма ќе не кантонизираат, поделат, распределат итн.
Да се прашуваше ЕУ, одамна ќе ни речеа дирекно - нема за вас ЕУ, ако се викате Македонија. Ама зошто Америка, заедно со Русија, најмоќни светски сили не признаваат, затоа уште се влечкаме и лигавиме, решаваме спор што природно е решен.
Тоа што им одговара на Американците, тоа го прават.
И кај што нема, ќе измислат, и држава, и народ.
--- надополнето: Oct 26, 2011 6:29 PM ---
@Пума:Доста работи се сменети во Србија.Тоа знам од лично искуство.Пред две години бев во Белград,никој не ме ословуваше како србин или бугар,за нив сум само македонец.Отпор најдов од едно чиче кое иако ме поштуваше беше убеден за припадноста на нашата црква кон нивната,но неговите деца го замолкнаа со аргументи.Патем тие кои ги опишуваш се маргинализирани,имаат сосем мала поддршка за разлика од 90тите.
ПС:Македонците во Србија имаат свои права.Во нивните заедници имаат право да учат на македонски јазик,мислам дека имаат и свои весници ама не сум многу сигурен во тоа.Единствено што немаат е своја црква.
Инаку за албанците-долг е патот на нивна култивација(за муслиманските зборам).Христијанските и атеистичките се светлосни години пред нив.Oh Mohhamed,you silly you.
Никој не ја оспорува денешната ситуација. Членот со кој се објаснував не можеше да си направи разлика меѓу Балисти навивачка група и Балисти организација, меѓу Србите денес и Србите пред 100 години. Во Кралство СХС Македонците беа декларирани (насилно) како Срби.
Денес никој не оспорува дека не признаваат (иако лижат малце кај Грците, си го изјавија тоа официјално - но тоа е политика, а не мислење на народот), Иначе, Србите учат дека Аце е грк. Сега вие видете.... колку српската политика нам ни е наклонета.