Во што веруваат атеистите?

С

Само Човек

Гостин
Абе смешки.....се било ветер и магла демек, слуајно настнале од "супата".
A дремат на религија......да се чудиш.
не бе пријател, ги нема у последно време ...
или пишиваат три пцовки и толку
порано имаше дискусии, али толку и вики се потроши...
сега ќе чекаме некоја подобра онлајн енциклопдија

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
На нашиот ум и разум,Ум робува разум царува.

А чекај малце вие после смртта ќе се претворите во амеби или можеби геј пингвини:sneaky:
:pos:Што е?!
Боли ли тоа што е реалност, или немаш ум да ја свариш оваа проста констатација.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
А за искористувањето...не се искористува туку се живее.....а тоа бара да си жив.;)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Чекај!
Демек може да испадне дека не е единствен?
Што атеист ќе беше ти што мислиш дека можеби има живот по смртта? :tapp:
Ебати лицемерието....
Јас не покажувам апсолутно знаење дека не постои задгробен живот (дали пекол/рај или реинкарнација, не е важно), но според мене нема доволно докази за задгробен живот за јас да трошам време да си осигурам вајлд карта во задгробната ложа, така да, не ми е гајле дали има задгробен живот, гајле ми е само за овој еден и единствен живот за кои сме сигурни.

И не, те молам немој да се осмелиш да го спомнеш Паскаловиот облог, не ми е до смеење во овие доцни часови.

С

Само Човек

Гостин
Да имаше три грама мозок пријателе, а со секој твој пост и нов акаунт докажуваш дека немаш, ќе сфатеше колку си грешка.
Атеистите најмногу од сите имаат цел во животот. Затоа што знаат дека овој живот е единствен за кој сме сигурни и се трудат најмногу што можат да го искористат.
А за бесењето би те прашал тебе, ако си толку уверен во вечен задгробен живот, што не се обесиш уште од сега, што се мачиш да живееш кога како и да е, после не чека бесконечен живот?
Зошто не се обесиш, да не се плашиш дека не си во право?
ќе земам за право да ти одговорам ....
ти мислиш така лесно се заработува бесмртност...
треба пот, ладна пот

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
ќе земам за право да ти одговорам ....
ти мислиш така лесно се заработува бесмртност...
треба пот, ладна пот
Јас ќе се испотам само за награда за која сум сигурен дека постои, за шпекулации не вреди да трошам пот.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
Јас не покажувам апсолутно знаење дека не постои задгробен живот (дали пекол/рај или реинкарнација, не е важно), но според мене нема доволно докази за задгробен живот за јас да трошам време да си осигурам вајлд карта во задгробната ложа, така да, не ми е гајле дали има задгробен живот, гајле ми е само за овој еден и единствен живот за кои сме сигурни.

И не, те молам немој да се осмелиш да го спомнеш Паскаловиот облог, не ми е до смеење во овие доцни часови.
Сакаш да кежеш дека ништо не знаеш(во ништо не си сигурен...ај да не бидам строг спрема твоето его :))?
Па што мрчиш дека си атеист?
Моите постови беа за закоравени атеисти, ти очигледно си "сакам да бидам" атеист :pos:...ќути си, не си ја бркај мувата која можеби и не е на капата.

С

Само Човек

Гостин

јас би прашал што прави човек како тебе на потфорум религија

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Го предизвикувам кој било атеист а може и верник на дебата на која и да е тема.
Ајде да ве видам

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
Ајде да ве видам
Што паметно можеш да чуеш?
Нема смисла ништо, случајно настанавме, нема иднина..
Како не им е срам не ми е јасно.....нема смисла ни срамот у оваа случајно настаната ситуација али јбг. Ако постои ароганција во докажувањето на бесмисленоста треба и срам да се има :pos:

С

Само Човек

Гостин
Дискутира, ти што правиш?
океј
чисто да знам..
мислев да не мериш мозок у грамови па да фанев гага:P
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 23:37 ---
Ајде да ве видам
исус?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Што паметно можеш да чуеш?
Нема смисла ништо, случајно настанавме, нема иднина..
Како не им е срам не ми е јасно.....нема смисла ни срамот у оваа случајно настаната ситуација али јбг. Ако постои ароганција во докажувањето на бесмисленоста треба и срам да се има :pos:
Епа сега сам си се фати на орото...
Животот само од себе е бесмислен, а и не му треба никаква смисла ниту пак цел, тоа е игра, вечна космичка игра, космичка шега, зарем виножитото има смисла, зарем пеперутката или цветовите имаат смисла и цел, планетите сонцата, галаксиите итн.. сето тоа е бесцелно постоење бидејки ако би имало нелкоја цел тогаш би било мртво кога ќе ја постигне целта, освен ако целта е апсурдна и реално неостварлива и вечна тогаш да вечно живото ќе ита кон таа цел но никогаш нема да ја достигне, но подобро е да се каже дека животот е доволен самиот по себе... игра вечна игра... во која сега сме ние само едно мало делче но многу битно делче бидејки самото тоа делче е способно да стане свесно дека и е самата целина манифестирана во моментов во ова тело и го сикусува светот на оваа планета и ептен во моментов се замишља демек е многу паметен и објавува дебати на цел форум:)

С

Само Човек

Гостин
или чекај бе исус ти е досаден , ај со нешто полесно
зошто птиците пеат

Kajgana Shop

На врв Bottom