Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Aj vaka..ne mi pomagaj na mene, nego si pomogni na tebe.(ne vo religiozen smisol, ne mislam na toa deka ke gorish vo pekolot, nego vo smisol da se zapoznaesh samiot sebe)да де подфорум религија во ред. ама прашања за атеистите. капиш.
и наместо да поставиш прашање нормално ти ме прашуваш како тоа треба да знам што ти подразбираш под душа.
затоа и беше споредбата со нуклеарна физика, како повозрасен мислев ете ке сватиш.
и ајде вака да ти поможам.
дали сметаш под душа дали верувам како тоа божем кога ке умрам каде ке ми оди душата или така нешто или ??
ако ти беше тоа прашањето да не ја тупиме ке ти речам дека кога ке умрам ама ништо посебно нема да се случи. ке ме јадат црвчињата и толку.
затоа ако сакаш да правиме возрасен муабет а не како колегата твој што е влезен во филм некој , прашај убаво формулирано прашање.
се обидувам да ти објаснам дека ако на пример тебе како духовен човек ти е битно и важно што рекол исус на пример и што сакал да каже со тоа што го рекол, се преокупираш со неговата мисла и значење на тоа што го рекол, каков одговор очекуваш од мене во врска со тоа кога јас ама воопшто не се ни замарам што рекол уште помалце што му била мислата и поентата. можеби ке ти одговорам А КОЈ БЕШЕ ИСУС УСТВАРИ??
така да постави прашање на кое ке те сватам што ме прашуваш и ке пробам да ти дадам адекватен одговор..
Vidi kade greshish.....ne go svakash prashanjeto kako shto e postaveno,ednostavo, nego se zamarash so toa kako na mene da mi pomognesh, i dali imam nekoja cel da te zaebam.
Dali imash dusha?.....ne koga ke umresh , nego sega, dodeka si ziv.
Aj vaka, ke ti go formuliram na drug nacin prashanjevo...Shto e toa shto go dvizi covekot?