Во Турција уништени гејските гробишта

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.436
Поени од реакции
5.129
Decko,kaj bea rusite 500 godini???? Odgovorimi ako znaes???

A da te potsetam i ova

Ne e vazno turcite so kogo bile,vazno e deka Rusija izgubi

Кримска војна

Пораз на Русија, победа за Отоманска империја

http://mk.wikipedia.org/wiki/Кримска_војна
Еве кај беа пред 500 години:
http://en.wikipedia.org/wiki/Russo-Turkish_War_(1568–1570)
Ги убиваа Турците.

Кримската војна не е победа за Турците, туку за Британците и Французите, бидејќи ако не беа тие Турција лесно ќе беше поразена.
Доволен факт за тоа се и изгубените војници на Турција во Кримската војна.
Русите во таа војна изгубиле 140 000 војници, а само Турците 180 000. Французите изгубиле 100 000, а Британците 20 000 - 25 000.
Значи од една страна Русите изгубиле 140 000, а алијансата од друга страна изгубила 350 000 или двојно повеќе.

Преходно имаш линкови дека во сите војни Турците биле поразувани и понижувани од Русите.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Еве кај беа пред 500 години:
http://en.wikipedia.org/wiki/Russo-Turkish_War_(1568%E2%80%931570)
Ги убиваа Турците.

Кримската војна не е победа за Турците, туку за Британците и Французите, бидејќи ако не беа тие Турција лесно ќе беше поразена.
Доволен факт за тоа се и изгубените војници на Турција во Кримската војна.
Русите во таа војна изгубиле 140 000 војници, а само Турците 180 000. Французите изгубиле 100 000, а Британците 20 000 - 25 000.
Значи од една страна Русите изгубиле 140 000, а алијансата од друга страна изгубила 350 000 или двојно повеќе.

Преходно имаш линкови дека во сите војни Турците биле поразувани и понижувани од Русите.

hahaha nemam namera da se prepukuvam pak so tebe,no pak ne mi odgovori, kaj bea rusite 500 godini,koga turcite vladeele ovdeka na balkanot i na bliskiot istok...??

500 godini bile ovdeka turcite, e za 5 veka kaj bea kutrite rusi...:tapp: ???

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.406
Сега каурски се или гејски се? Темата се отвори да дркаш ти, не да жалиш за гејски (како што ги нарекувате Грците) гробишта? Или пак ќе покажиш дека немаш секуларна свест (како што е со 90% од православните граѓани во светот)?
Па нели и они се Каури, значи може у исто време да бидеш Грк и Каур, или не ти е јасно?

Јас Албанците не ги нарекувам Албанци, а Грците не ги нарекувам Гејци, таквиот пристап покрај тоа што е инфантилен, добива и вкус на патетика.

А за секуларната свест, појма неам. Тоа е некој имплант што ви го ставаат?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Таj како темата е за гробиштата и поразите направени врз нив,Поларис е убаво да кажеш дали ги осодуваш или ги подкрепуваш тези акти.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Ти бре, ќе свфатиш ли некогаш дека не може да бидеш турски секуларист и патриот и да го сакаш Ердоган, во исто време. Всушност, можеш ти све, ама не е логично.

Види
На една страна го имаш турскиот патриотизам, секуларизам и Ататурк
а на другата страна го имаш исламизмот и Ердоган

Тие две групи се мнооогу далеку една од друга.
Нема патриотизам во исламистичките идеи, нацијата не постои, особено не силно утврдена нација како турската.
Jas ne go sakam Erdogan, ama go postovam zaotoa sto e premier na Turcija, a vo edno baraj za Erdogan da vidis kolku podrska m dava na Makedonija, a islamskiot radikalizam so Erdogan nema nikakva vrska,osven kaj tebe vo tvoja smrdena dusa,kade sto saka vo sekoja tema da se siri nacionalna i verska omraza...

Jas imam receno, na forumot ima nekolku dusi sto mozebi rabotat za toa,za da se siri nacionalna i verska omraza,

Evo naprimer, Human,Evil Betty,Hawk2401,knez, i uste trojca, ovie clenovi,imam primeteno vo site temi sirat verska i nacionalna omraza, duri i vo sportski temi bez veze ke se vmetnuvaat na nekoj nacin so verski paroli...

--- надополнето ---

Таj како темата е за гробиштата и поразите направени врз нив,Поларис е убаво да кажеш дали ги осодуваш или ги подкрепуваш тези акти.

Sekako deka gi osuduvam,evo imam napisano i po gore,, se nadevam deka ke se najdat storitelite i deka ke se kazanat so naj strogi merki..

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.436
Поени од реакции
5.129
Jas ne go sakam Erdogan, ama go postovam zaotoa sto e premier na Turcija, a vo edno baraj za Erdogan da vidis kolku podrska m dava na Makedonija, a islamskiot radikalizam so Erdogan nema nikakva vrska,osven kaj tebe vo tvoja smrdena dusa,kade sto saka vo sekoja tema da se siri nacionalna i verska omraza...

Jas imam receno, na forumot ima nekolku dusi sto mozebi rabotat za toa,za da se siri nacionalna i verska omraza,

Evo naprimer, Human,Evil Betyy,Hawk2401,kenez, i uste trojca, ovie clenovi,imam primeteno vo site temi sirat verska i nacionalna omraza, duri i vo sportski temi bez veze ke se vmetnuvaat so verski paroli...

--- надополнето ---

Sekako deka gi osuduvam,evo imam napisano i po gore,, se nadevam deka ke se najdat storitelite i deka ke se kazanat so naj strogi merki..
Од кога историјата и фактите се омраза?
Тоа што ти не можеш да ги поднесеш не значи омраза бе Поларис...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.406
J
Evo naprimer, Human,Evil Betty,Hawk2401,knez, i uste trojca, ovie clenovi,imam primeteno vo site temi sirat verska i nacionalna omraza, duri i vo sportski temi bez veze ke se vmetnuvaat na nekoj nacin so verski paroli....
Навреден сум....

...што си ме ставил на второ место.

а јас толку многу се трудам:(

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Pa nikoj ne veli nesto za crkvata, crkvite od sekogas postoele vo Turcija,a i ponataka ke postojat, a i za vreme na otomanskata imperija crkvite na balkanot ne bile ruseni site, a zamislete za 500 godini sto mozese turcinot da napravi ako sakase,naprimer da imaa 100% losi nameri, za 500 godini pepel ke pravea,nemase nitu edna kletka da postoi od drugite narodi...
A za incidentot,se nadevam deka ke se najdat storitelite, i deka ke se kaznat \so naj strogi merki.. Eden prav musliman,i eden prav hristijanin sigurno znae deka religiska tolerancija treba da ima,a vo edno daka treba da se postova site religii,,,ama za zal politicarite niz celiot svet pocnaa za sekoj dnevie da ja koristat religijata, za politcki poeni i drugi celi..

Ќе напраеле да не сме ги поебале у сред султан мурат.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
*се мисли на првиот

--- надополнето ---

Која е врската на Кримската војна со односите Турција - Грција на денешен левел?
Темата ја отвори авторот, за да вие уживате во тоа што Турците (најголемите балкански сојузници на Македонците) им го "сториле" на Грците.
Ама заборавил авторот дека медаљата национализам кај Македонците подразбира и Христијанство (покрај љубовта према ПЕШКОТО Александар и редица антички пешковци) и дека и двете се во една еквидистанца и не постои вектор што ќе пресече и подели.
То е.
Богами, и вие албанците земвате секаква политичка подршка од турците, а не само ние...

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Pa nikoj ne veli nesto za crkvata, crkvite od sekogas postoele vo Turcija,a i ponataka ke postojat, a i za vreme na otomanskata imperija crkvite na balkanot ne bile ruseni site, a zamislete za 500 godini sto mozese turcinot da napravi ako sakase,naprimer da imaa 100% losi nameri, za 500 godini pepel ke pravea,nemase nitu edna kletka da postoi od drugite narodi...
A za incidentot,se nadevam deka ke se najdat storitelite, i deka ke se kaznat \so naj strogi merki.. Eden prav musliman,i eden prav hristijanin sigurno znae deka religiska tolerancija treba da ima,a vo edno daka treba da se postova site religii,,,ama za zal politicarite niz celiot svet pocnaa za sekoj dnevie da ja koristat religijata, za politcki poeni i drugi celi..
Бла,бла,бла Турците немале никакви лоши намери,тие само сакале да го исламизираат целиот Балкан и сите земји кои подпаднале под нејзина власт.И да,Турците немале никакви лоши намери,рушеле цркви и граделе џамии над истите,жив пример ти е Бурмали џамија,исто така и данокот во крв или попрецизно кажано одземање на децата од своите родители потурчувајќи ги исламизирајќи ги.Заборавив да кажам за силувањето и земање на христијански жени за да си ја разубават нивната раса и да не личат на мајмуни како што личеле во минатото(немој да се осетиш навреден,бидејќи тоа е вистината).Јас мислам дека турчинот направил доволно зулуми во 500 години од своето владеење!

Член од
3 ноември 2010
Мислења
8
Поени од реакции
3
:pos2: ziva komedijasi:pos2:

Ти знаеш дека во моментов Русија е 40 пати поголема од Турција? Ако не знаеш отвори картичката. Не гледам што е смешно.

--- надополнето ---

Decko,kaj bea rusite 500 godini???? Odgovorimi ako znaes???

A da te potsetam i ova

Ne e vazno turcite so kogo bile,vazno e deka Rusija izgubi

Кримска војна

Пораз на Русија, победа за Отоманска империја

http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D1%98%D0%BD%D0%B0

Гледаме картичката за кој што е пораз ... Фактите зборуваат.

==============================================
04-11-10 16:47
Polaris

Тема: Во Турција уништени...
More kopile,ne jadi lajna za turcite,zs nekoj den ke te aknat

--- Батко оди си легне да спиеш дека е темно. Турците не се страшни. Само нозете им меришат. Откако Европа воспостави контакт со Турците во Европа се роди педерастијата. Вие сте првите педери. Ако ништо друго, барем во тоа сте прв.

Е БРЕ БУЛКА БУЛКО!!!:pos2:

http://www.istanbulgay.com/

----------------------------
Умрем да лјутим турците!

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
Evo naprimer, Human,Evil Betty,Hawk2401,knez, i uste trojca, ovie clenovi,imam primeteno vo site temi sirat verska i nacionalna omraza, duri i vo sportski temi bez veze ke se vmetnuvaat na nekoj nacin so verski paroli...

Те молам кажи ми дека од тие тројца еден сум јас! :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom