Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
SItuacijata moze da se sporedi so Hrvatska 91-95 koga Srbite sakaa da odcepat Teretorija (Srpska Krajna) od Republika Hrvatska. Oficialno SRJ ne gi podrzuvase Srbite vo Hrvatska ali neoficialno gi naroruzuvase. Hrvatite togas Napravile edno etnicko cistenje (Oluja) i ja porazile sekoja srpska namera tamo da se odcepat teretorii. Odtogas super im ode.
кој ќе оди да војува??
дали виде шо се случи со бранители со ранетите со семејства н азагинатите? па државата ги заборави, дури и ги тужеше и им ги зеде парите со се камата.
Во 2001 јас 3 пати го гледав комшијата како бега од дома низ негов двор па кај мене зад куќа да се скрие кога го бараа за мобилизација (воена полиција беше и се перчеше со тоа) а сега како верен член на вмро е вработен во рек.
Во 91 хрвати од дијаспора идеа во хрватска да ја бранат од српските четници, ние овде ќе заглавиме на граница бегајќи од воена обврска

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
толку од фамозните сдсмовски заевско радини промени
Не си интересен..Затруен си од тие што те потплаќаат да пишуваш глупости..10 години ВМРО на власт,и исти биле со СДСМ..Е куров мој исти..Само батали,немам што да се докажувам со тебе..Ај чао.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
баш денес решив да одмарам да не се шетам низ град ке ме напрајте да свртам
нит Заев ,нит ВМРО, нит СДСМ ја даде Струга, нит ке ја дајт си ја продадоја самите Стружани шо ги продадоја сите дукани,куќи,станој и се иселија кој Охрид кој подалеку е така низ чаршија ко дете ко ке поминев немаше ништо нивно сеа све е нивно.
А ова е само политика денес ништо друго ја да ви кажам овде ги заболе на Албанциве шо знаме имат закачено
Па да дојде Албанец да ти испружи торба со 100.000 евра,а твојата куќа вреди 30.000 евра,сигурно ли нема да прифатиш?Тие пари им ги даваат Арапите,за да може да се населуваат насекаде,исламот да биде главна религија..Истото е и со бегалците,мислиш на Саудиска Арабија им сметаат?Па уште во ќар ќе бидат,за корка леб ќе работат на тоа платформите за нафта,и мирна глава..Само нивната пропаганда е да им ги наполнат џебовите,и овие "бегалциве" со по 100,200.000 евра во џеб ден по ден,куќа по куќа да се прошират низ секаде по светот,и исламот да биде главна религија..Само кој да сфати.[DOUBLEPOST=1480359243][/DOUBLEPOST]
Да ти го клам :pos: (мала шала)

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Па да дојде Албанец да ти испружи торба со 100.000 евра,а твојата куќа вреди 30.000 евра,сигурно ли нема да прифатиш?Тие пари им ги даваат Арапите,за да може да се населуваат насекаде,исламот да биде главна религија..Истото е и со бегалците,мислиш на Саудиска Арабија им сметаат?Па уште во ќар ќе бидат,за корка леб ќе работат на тоа платформите за нафта,и мирна глава..Само нивната пропаганда е да им ги наполнат џебовите,и овие "бегалциве" со по 100,200.000 евра во џеб ден по ден,куќа по куќа да се прошират низ секаде по светот,и исламот да биде главна религија..Само кој да сфати.[DOUBLEPOST=1480359243][/DOUBLEPOST]

Да ти го клам :pos: (мала шала)
Aко не прифаќа никој ако народот е сложен и мисли еден на друг нема да можат да купуваат.Но сепак државата мора да реагира во такви ситуации.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
Државата е прва што се продаде..Па неможе бе Мијалков,Латас и оваа Јанкуловска да се заебаваат за смртта на тоа детето,Мартин Нешковски,па уште со кое лице излегуваат надвор во јавност,ееј,човек е убиен поради нив,а они мирно си се шетаат..Па оди скриј се некаде,не уште да се чаталиш во јавноста,каква совест имаат тие луѓе..Тоа според мене не е ИЧ НОРМАЛНО:.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Кое црно населување низ цела Македонија што к.р би тражеле пример они во истокот, ко ние бегаме од тука и масовно се иселуваме да им бидеме благодарни на бугарите за пасошите можеме само.
Кој права бре овде народот е се посиромашен Заев ке докарувал албанци, ми звучиш ко сител реално свака част за то како све можете да манипулирате со народот е сега кој го голтне то е тоа е др приказна, мада мислам дек такви приказни полека не поминуваат.
Не викај 2 пати летово на пракса еден пациент од некое неготинско село ми кажа дека двајца албанци барале да купат големо место за стока или слично ама селаните се побуниле па не купиле.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.000
Moментално ГДОМ маршира накај Струга , кај и да е ќе стигнат.
тоа си е работа на прОливер, не на цивили... кога на времето се обидоа Илирида да прават МВР со комбиња им ги урнаа оградите и им влегоа во дворовите, а Бранко го уапси сељоначалникот на Гостивар ( за знамето).
Ако Доста не ја интересираше подалеку од Групчин, прОливер и зајко ги интересираат само вилите на Халкидики.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.000
ова ви е само трејлер како ќе изгледа Македонија ако победи Заев.
ВМРО им даде само пола Македонија али ако дојде Заев, албански знамиња ќе се веат на цела територија
и секој до 40г старост су-нет ќе мора да праи, корисно било за простата...

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
тоа си е работа на прОливер, не на цивили... кога на времето се обидоа Илирида да прават МВР со комбиња им ги урнаа оградите и им влегоа во дворовите, а Бранко го уапси сељоначалникот на Гостивар ( за знамето).
Ако Доста не ја интересираше подалеку од Групчин, прОливер и зајко ги интересираат само вилите на Халкидики.
И Министерчето Спасов,што незнае сијалица дома да смени,а министер е..Незнам дали знаеш,но имал 5 службени коли на располагање,и тоа секоја вреди на 15.000-20.000 евра,грото од нив си ги возат за нивни матни послови,швалерај,курвање,и остали работи..

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Eh, toa bese pred 2001 i 2004. Posle Ramkoven i Teretorialnata Reorganizacija sekoja Vlada e prinudena da igra po novite pravila. Da bide uste posmesno Zadolzeno e Makedonskoto zname da bide 3 pati pogolemo od Albanskoto. Ali koj go ebe toj zakon, tie drzava ne ti priznavat a ne pa zname.

SIte Albanski Partii vo nivnite manifestii imat dolgorocna cel odcepuvanje delovi od Makedonija. Ne sakat oni sozivot tuku da se soedinat so kosovo i so maticnata zemja Albanija. Sekoj koj veruva vo nesto drugo se laze sebesi. A vojna so niv ke ima kad tad. Pitanje e samo dali Makedoncite i VMRO i SDS do togas ke se obedinat za edna cel a taa e da se odbranime od Albanskata Agresija i zacuvanje na Gradovite koj tie gi sakat.

Ako dojde do toa da pokusat Albancite nasilno da postavat Paradrzava vo Makedonija kako prv stepen pred odcepuvanje ne ke imame druga opcija osven istata vojno da ja srusime bidejki e direkten napad na suverenitetot.

SItuacijata moze da se sporedi so Hrvatska 91-95 koga Srbite sakaa da odcepat Teretorija (Srpska Krajna) od Republika Hrvatska. Oficialno SRJ ne gi podrzuvase Srbite vo Hrvatska ali neoficialno gi naroruzuvase. Hrvatite togas Napravile edno etnicko cistenje (Oluja) i ja porazile sekoja srpska namera tamo da se odcepat teretorii. Odtogas super im ode.
Тоа модерно се вика геноцид, но тогаш усташите искористија прилика на слаб источен блок и го извршија геноцидот неказнети, а Србите во Краина беа конститутивен народ, кој што со векови живее на тие простори, а се најдоа на територија на Хрватска 45` кога комунистите ги одредуваа границите, не е на одмет малку информираност.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom