- Член од
- 18 јануари 2011
- Мислења
- 1.605
- Поени од реакции
- 748
Не ги чека веќе се исти а и бетер сега кој и да победи и Грујо и Зајко исто ќе е сега се на ред Ресен,Битола,Охрид и Велес.Тоа го чека и Тетово,Дебар,Гостивар,Кичево,Куманово..Станавме гости во нашата република.
Каде е твојот Грујо да превземе нешто ?[DOUBLEPOST=1480529910][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1480529980][/DOUBLEPOST]Eh, toa bese pred 2001 i 2004. Posle Ramkoven i Teretorialnata Reorganizacija sekoja Vlada e prinudena da igra po novite pravila. Da bide uste posmesno Zadolzeno e Makedonskoto zname da bide 3 pati pogolemo od Albanskoto. Ali koj go ebe toj zakon, tie drzava ne ti priznavat a ne pa zname.
SIte Albanski Partii vo nivnite manifestii imat dolgorocna cel odcepuvanje delovi od Makedonija. Ne sakat oni sozivot tuku da se soedinat so kosovo i so maticnata zemja Albanija. Sekoj koj veruva vo nesto drugo se laze sebesi. A vojna so niv ke ima kad tad. Pitanje e samo dali Makedoncite i VMRO i SDS do togas ke se obedinat za edna cel a taa e da se odbranime od Albanskata Agresija i zacuvanje na Gradovite koj tie gi sakat.
Ako dojde do toa da pokusat Albancite nasilno da postavat Paradrzava vo Makedonija kako prv stepen pred odcepuvanje ne ke imame druga opcija osven istata vojno da ja srusime bidejki e direkten napad na suverenitetot.
SItuacijata moze da se sporedi so Hrvatska 91-95 koga Srbite sakaa da odcepat Teretorija (Srpska Krajna) od Republika Hrvatska. Oficialno SRJ ne gi podrzuvase Srbite vo Hrvatska ali neoficialno gi naroruzuvase. Hrvatite togas Napravile edno etnicko cistenje (Oluja) i ja porazile sekoja srpska namera tamo da se odcepat teretorii. Odtogas super im ode.
Многу по без болно ќе беше да се најдеше компромис со Грција и да се влезеше во ЕУ и НАТО отколку цел живот да се живее со уцените и заканите на албанците. Овие албански знамиња во Струга е уште еден доказ дека државата нема никаква контрола во Западна Македонија.Eh, toa bese pred 2001 i 2004. Posle Ramkoven i Teretorialnata Reorganizacija sekoja Vlada e prinudena da igra po novite pravila. Da bide uste posmesno Zadolzeno e Makedonskoto zname da bide 3 pati pogolemo od Albanskoto. Ali koj go ebe toj zakon, tie drzava ne ti priznavat a ne pa zname.
SIte Albanski Partii vo nivnite manifestii imat dolgorocna cel odcepuvanje delovi od Makedonija. Ne sakat oni sozivot tuku da se soedinat so kosovo i so maticnata zemja Albanija. Sekoj koj veruva vo nesto drugo se laze sebesi. A vojna so niv ke ima kad tad. Pitanje e samo dali Makedoncite i VMRO i SDS do togas ke se obedinat za edna cel a taa e da se odbranime od Albanskata Agresija i zacuvanje na Gradovite koj tie gi sakat.
Ako dojde do toa da pokusat Albancite nasilno da postavat Paradrzava vo Makedonija kako prv stepen pred odcepuvanje ne ke imame druga opcija osven istata vojno da ja srusime bidejki e direkten napad na suverenitetot.
SItuacijata moze da se sporedi so Hrvatska 91-95 koga Srbite sakaa da odcepat Teretorija (Srpska Krajna) od Republika Hrvatska. Oficialno SRJ ne gi podrzuvase Srbite vo Hrvatska ali neoficialno gi naroruzuvase. Hrvatite togas Napravile edno etnicko cistenje (Oluja) i ja porazile sekoja srpska namera tamo da se odcepat teretorii. Odtogas super im ode.
Го заборави и Тони Михајловски..Попродадена душа од него и од Јакимовски нема..Кога беше А1 во функција,кога глумеше "судија" на Идол,арно беше,и кога лапаше пари од Велија..Го затворија,одма менува плоча...И тој и Јакимовски..Ми се повраќа од такви гнаси..Ама директор на театарот го ставија,мора да пуши кур..Кај е Миленко со чеканот или ГДОМ, Пандо и компанија.
Тие од митинзите на дпмне што се претставуваат како вистински патриоти со беретките, крстовите и црните маички тргнаа ли накај Струга да ги бранат знамињата?
Зошто нели они беа патриоти и ќе ја бранеле Македонија а другите што го критикуваат Грујо се предавници и соросоиди, ете сега нека повелат нека го демонстрираат патриотизмот на дело на чело со лавот Тони.Го заборави и Тони Михајловски..Попродадена душа од него и од Јакимовски нема..Кога беше А1 во функција,кога глумеше "судија" на Идол,арно беше,и кога лапаше пари од Велија..Го затворија,одма менува плоча...И тој и Јакимовски..Ми се повраќа од такви гнаси..Ама директор на театарот го ставија,мора да пуши кур..
има и трета опција, Европа и соседите да се согласат да се подели МакедонијаАртан Груби вечерва за Телма изјави дека албанскиот јазик по секоја цена морало да стане втор службен јазик. И дека македонците ќе морале да го научат албанскиот. Интересно е фактот што овој пат сите албански партии бараат многу радикални барања. А некои од нив започнаа да зборат јавно за поделба. Како ќе се реши албанското прашање ? Значи има две опции. Првата опција е нова војна. А втората опција е сите македонци,срби,турци,власи и роми да се запишат на курс по албански и да го научат јазикот.
Друго нема, сем ако од албанскиот електорат се откажат од овие мегаломански барања.Мене сепак ми мириса на нов конфликт.
Албанија запад нека земе, грција југ, исток бугарија, север србија. А Скопје под ООН. Баш би сакал светло син пасош со глобус. Прав глобалиста. Може билдерберг и илуминати да го тестираат нсп во Балкан.има и трета опција, Европа и соседите да се согласат да се подели Македонија
Ко ќе видиш, нив тоа им е најдобро и најбезболно решение, европа ќе се куртули од хроничние проблеми со име, избори криминали афери блокади нестабилности, постојани кукања и жалења, соседите ќе си решат проблеми со истории територии знамиња јазици, ова шо остана македонци пола ќе добијат веднаш ЕУ пасоши и ќе станат жители на ЕУ земји, една третина ќе си се припои кон своите сонародници и некој мал процент ќе влезат во состав на земја која уште не е во ЕУ али веќе преговара и отвара поглавија.
Бугаристанчето Љубчо во 2003-2004 рече дека првото полувреме со Албанците завршило и дека ке имат второ полувреме,и мене ми мирисат дека тој со ДПМНЕ и Дуи ке направат некоја Ујдрма.Артан Груби вечерва за Телма изјави дека албанскиот јазик по секоја цена морало да стане втор службен јазик. И дека македонците ќе морале да го научат албанскиот. Интересно е фактот што овој пат сите албански партии бараат многу радикални барања. А некои од нив започнаа да зборат јавно за поделба. Како ќе се реши албанското прашање ? Значи има две опции. Првата опција е нова војна. А втората опција е сите македонци,срби,турци,власи и роми да се запишат на курс по албански и да го научат јазикот.
Друго нема, сем ако од албанскиот електорат се откажат од овие мегаломански барања.Мене сепак ми мириса на нов конфликт.
Локалната власт во Струга која поставува знамиња си е партнер со СДС, очекуваме тие меѓусебно да си го решат овој проблем и да донесат бенефит на сите граѓани. Така треба да се работи, заеднички, ене и си беа заедно Зају и Сеља во Швицарска кај нивната албанска дијаспора и даваа предлози за добрата иднина која што ја планираат на Република Македонија.Кај е Миленко со чеканот или ГДОМ, Пандо и компанија.
Тие од митинзите на дпмне што се претставуваат како вистински патриоти со беретките, крстовите и црните маички тргнаа ли накај Струга да ги бранат знамињата?