Знамињата се веат од 1998 год така да Гвујо не е крив.А има ли некој од Струга на форумов да каже или некој што знае, дали знамињава се тргнати и повторно се поставени Македонските знамиња?
Знамињата се веат од 1998 год така да Гвујо не е крив.А има ли некој од Струга на форумов да каже или некој што знае, дали знамињава се тргнати и повторно се поставени Македонските знамиња?
а ле Баиро?Meне ме интересира само левата страна од драгорот во Битола
Што спаѓа под двојазичност, научи не о ти сезнајко и експерту македонски. Што спаѓа под двојазичност? Знаците на патот? Ова во Клиника не е информатично, онака некој си ставил налепница.Мислам дека не спаѓа се во двојазичност. Некои работи се од информативен карактер. На пример, некаде има и на англиски некои табли, натписи, патокази...
А извини вака, ти како ја разбираш двојазичноста?Мислам дека не спаѓа се во двојазичност. Некои работи се од информативен карактер. На пример, некаде има и на англиски некои табли, натписи, патокази...
Ок е за тебе да ги слушнеш разговорите, но размисли вака, што ако ти ги имаш разговорите и ги пуштиш, какви последици ќе има? Ќе можеш да живееш со хаос некој период? Да ти загине некој близок? Ти да загинеш? Инвалид да останеш во некои нереди?Ветер и магла е ова што го збориш, се додека не ни ги покажат тие разговори.
и јенимале е ллево[DOUBLEPOST=1480521692][/DOUBLEPOST]а ле Баиро?
ако е под ВМРО е информативно, ако е под СДСМ е предавство на татковината[DOUBLEPOST=1480521737][/DOUBLEPOST]Мислам дека не спаѓа се во двојазичност. Некои работи се од информативен карактер. На пример, некаде има и на англиски некои табли, натписи, патокази...
гвујо требаше да напраи да не се вејатЗнамињата се веат од 1998 год така да Гвујо не е крив.
Нема никакви објективни изговори вистината околу ова да не се дознае.Ок е за тебе да ги слушнеш разговорите, но размисли вака, што ако ти ги имаш разговорите и ги пуштиш, какви последици ќе има? Ќе можеш да живееш со хаос некој период? Да ти загине некој близок? Ти да загинеш? Инвалид да останеш во некои нереди?
Или сакаш да ги пуштиш и да се повлеќеш настрана, па што биде нека биде.
заев се испозанесе со важноста на снимените криминали на власта добиени од странските служби.Нема никакви објективни изговори вистината околу ова да не се дознае.
Ќе паднела атомска бомба ако Заев ги објавел разгворите, ќе се срушел светот...
Боље нека си признае дека нема ништо и дека само заради дневнополитички ќар збори дека има кујзнаер што на тие снимки - вака ќе си помислат повеќето.
Јас сум од Охрид и преска бев пак во Струга. Се уште само албански знамиња стојат. Нема ниту едно македонско знаме. Струга е исто ко во Албанија да си.А има ли некој од Струга на форумов да каже или некој што знае, дали знамињава се тргнати и повторно се поставени Македонските знамиња?
Тоа го чека и Тетово,Дебар,Гостивар,Кичево,Куманово..Станавме гости во нашата република.Јас сум од Охрид и преска бев пак во Струга. Се уште само албански знамиња стојат. Нема ниту едно македонско знаме. Струга е исто ко во Албанија да си.
Дали беше отворена тезгата во строг центар до Дримот тој шо продават знамиња ,маици,и разни други дрангулии со орли?Јас сум од Охрид и преска бев пак во Струга. Се уште само албански знамиња стојат. Нема ниту едно македонско знаме. Струга е исто ко во Албанија да си.
Имаш многу фактори тука, прво таа малата продавница плаќа исти данок на добивка како и маркет од калибар на КАМ, Тинекс, ако прекрши некој закон казните се исти и за него и за нив, а 4000 евра казна за овој со малата продавница значи катанец на врата, а за овие големите тоа е дневен промет во една населба. Државата ќе си одлучи, или ќе направи прогресивен данок и нема таквите да цутат, а малите да пропаѓаат, или пак ќе ги затвори тие малите и ќе останат само гигантите, па тогаш тие гигантите ќе можат да дадат повисока плата.Колку сум јас, толку си ти везир на владата. Не знам од каде испаднале 100 евра, може се на црно. Целта ми беше да ја кажам моќта на фирмите (голем дел од нив) да исплаќаат (по)високи плати. Има многу кои можат, но не го прават тоа. Но, има и такви како продавнички во мали места кои не се моќни.
Апсолутно е мизерна плата од 100 или 200 евра. Да те прашам, мислиш ли дека е „таман“ плата од 14,000 денари? Ни најмалку. Семејство за да го преживее месецот треба да има најмалку нето 25-30,000 денари. Но, лесно е да се рече, ама не е секаде можно да се исплаќаат такви плати.
Може да се изгласа минималец од 15000 или повеќе. Ама треба да се размислува и за последиците. Земи го примерот со Крушево, Демир Хисар, М. Брод... Колку жители има таму? И колку се моќни истите да трошат? Многу малку. Една продавница покрај сопственикот (кој зема плата) треба да има двајца продавачи. Ако не може да им обезбеди (минимална) плата која повлекува плус данок и придонеси, еден вработен ќе треба да отпушти. И дали ефектот ќе е поволен? За тој што ќе остане да, поголема плата, ама отпуштениот ќе ја изгуби и таа што ја имал, а ќе го изгуби и стажот.
Јас се залагам 20,000 денари да е минималецот, ако е до мене. Ама..[DOUBLEPOST=1480501869][/DOUBLEPOST]
Не. Со ДПА формираа влада. Па ДУИ се бунеше, протестираа на улици, бараа победничката македонска и победничката албанска партија да формираат влада. Па и СДСМ тоа го одобруваше, и од „надвор“ имавме такви сугестии. И, по изборите во 2008 г. ВМРО ДПМНЕ формира влада со ДУИ. Ќе биде интересно ако ВМРО ДПМНЕ освои најмногу пратеници на сегашниве избори (помалку од 63), а се спроведе акција да се формира влада без ВМРО ДПМНЕ, со сите други. Што ќе правиме тогаш? Ќе го прекршиме ли ова правило? Тогаш во иднина ќе може македонска партија да формира влада со албанска која има доволно пратеници да се изгласа истата.