Во Саудиска Арабија наскоро закон за привлечни очи

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
A кај па пишува дека е муслиман од кај па ти знаеш ... ??? ... ја како што приметив не збореше лошо за христијанството, баш добри реченици пишал :facepalm: ...од кај знаеш ти шо е да не нагагаш ? :)
Еве прашај го него ако не ми веруваш дали е или не муслиман.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
:pos::pos::pos::pos:
Е поадекватен сојузник и да бараше немаше да најдеш! Дрва и камења за муслиманиве испофрла, и на крај на муслиман му велиш: "па фала богу и јас да имам сојузник овој,Ipsissimus ги има 3-4" :pos:
Да си ми жив, вака слатко само неколкумина успеваат да ме насмеат на форумов!:pos:
Kako god,Ipsissimus,vo se ima granici na zlo,ama vo satanizmot nema. Sekoj moze da misli sto saka i kako saka.... Vo Kur'anot Hristijanite se spomnati za moi prijateli.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Kako god,Ipsissimus,vo se ima granici na zlo,ama vo satanizmot nema. Sekoj moze da misli sto saka i kako saka.... Vo Kur'anot Hristijanite se spomnati za moi prijateli.
Сатанизмот е идеологија која ги форсира и фаворизира природните нагони и особини кај луѓето (особините кој ги има секој човек). Во оваа религија, многу јасно е напоменато, дека казна и награда се последиците од постапките на секој човек. Што значи нема рај, нема пекол и нема задгробен живот. Имаш една шанса, и ја користиш на начин на кој ти ќе одлучиш! Самиот ти си бог на сопствената судбина.
Во Сатанизмот има едно многу едноставно правило, прави се што ти причинува задоволство, но не повредувај никого без причина. Ако за тебе ова е најголемо зло, тогаш оставам другите да проценат каков човек си, и какви ставови имаш.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Sto ti e kriva religijata ?
Ај со твои зборови да ти одговорам:
Ruzata Ruza ja pravi nejziniot Miris koj go poseduva vnatre a ne imeto "Ruza". Taa i trn da se vika,ubavo ke mirisa. I Koprivata Ruza da ja vikas,taa ke potpaluva. Vernikot vernik go pravat osobinite.
Зарем верниците и нивните дела не треба да бидат "миризот" на "ружата"?
;)

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ај со твои зборови да ти одговорам:

;)
Ti ne si go svatil toa. Obidise da svatis i razberes...
Ne si vernik samo zaradi toa sto se deklariras sebesi kako musliman. Vernik vistinski e onoj koj ke se izgradi spored Religijata a takviot se prepoznava vo ubavite dela,vo ljubeznosta,skromnosta,poniznosta,sakanjeto a ne po skandalite. Skandali pravat obicno muslimanite koi ne stapnale vo dzamija a za belja prvi se i onie koi ne stapnale nikogas vo crkva i so takvi dela sakaat da ja dokazat nivnata vera.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.022
Поени од реакции
83.436
Sto ti e kriva religijata ?
Апсолутно се сложувам.

Еден од доказите за вашата исклучивост е токму тоа што не препознавате атеисти (кои зборат против Исламот*) и други кои, како мене, го дигаат гласот против дејствијата на Муслиманите или "Муслиманите".
Најди ми каде сум рекол нешто против Исламот. Жалам за секоја прилика каде сум рекол нешто такво (лошо) за Исламот , ако има такво нешто на форумов.
Јас за Исламот како друга религија немам никакво мислење, ни лошо ни добро. Но го почитувам исламското стојалиште објавено во Куранот (она за другите следбеници на книгата).
Исто така, сметам дека во вашата книга има многу добри препораки кога е во прашање алтруизмот, одвојувањето на дел од својата сопственост, за да се помогне на посиромашните.
Но ова нема никаква врска со дејствувањата на Муслиманите (или оние кои така се нарекуваат себе си), а за што сме сведоци во секојдневието.

* - а и против сите религии

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ti ne si go svatil toa. Obidise da svatis i razberes...
Ne si vernik samo zaradi toa sto se deklariras sebesi kako musliman. Vernik vistinski e onoj koj ke se izgradi spored Religijata a takviot se prepoznava vo ubavite dela,vo ljubeznosta,skromnosta,poniznosta,sakanjeto a ne po skandalite. Skandali pravat obicno muslimanite koi ne stapnale vo dzamija a za belja prvi se i onie koi ne stapnale nikogas vo crkva i so takvi dela sakaat da ja dokazat nivnata vera.
Ниедна доблест неможе да се наметне со сила, заповед, заплашување или уцена! Без разлика колку добра и благородна била намерата, ако со сила се наметнува, се е залудно. А вашите религии се базираат токму на тоа - на заплашување.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Апсолутно се сложувам.

Еден од доказите за вашата исклучивост е токму тоа што не препознавате атеисти (кои зборат против Исламот*) и други кои, како мене, го дигаат гласот против дејствијата на Муслиманите или "Муслиманите".
Најди ми каде сум рекол нешто против Исламот. Жалам за секоја прилика каде сум рекол нешто такво (лошо) за Исламот , ако има такво нешто на форумов.
Јас за Исламот како друга религија немам никакво мислење, ни лошо ни добро. Но го почитувам исламското стојалиште објавено во Куранот (она за другите следбеници на книгата).
Исто така, сметам дека во вашата книга има многу добри препораки кога е во прашање алтруизмот, одвојувањето на дел од својата сопственост, за да се помогне на посиромашните.
Но ова нема никаква врска со дејствувањата на Муслиманите (или оние кои така се нарекуваат себе си), а за што сме сведоци во секојдневието.

* - а и против сите религии
Toa e druga tema. No togas podednakvo treba da se kritikuvaat site i muslimanite i evreite i hristijanite... zosto samo kaj muslimanite ste se ogranicile ?
Ne sum rekol nitu jas nikade deka sekoj musliman e sovrsen i deka nema bagabunti muslimani ili "muslimani" ili Hristijani ili Evrei. So golemi Bukvi pisuvam deka sekade ima sekakvi.
Eden ex srbin koj prifati Islam veli; Fala mu na Boga sto go spoznav prvin Islamot a potoa Muslimanite.
Muslimani sekakvi mozes da najdes,toa site go znaeme,kako i ateisti kako i hristijani kako i evrei.

Jas nemam problem so tebe zaradi toa sto si ateist,nitu so bilo koj ateist zaradi negovoto (ne)veruvanje. Problem imam so nepravdata,bilo da e kaj Muslimanite bilo da e kaj Hristijanite bilo kaj Evreite bilo kaj Ateistite.

Kajgana Shop

На врв Bottom