T
Tetro
Гостин
На форумов има само по два-тројца, ништо повеќе.Ако треба повеќе од само декларирање како верник,тогаш во Македонија нема 150 Христијани.Далеку од 1 500 000.Истото важи и за Муслиманите.
На форумов има само по два-тројца, ништо повеќе.Ако треба повеќе од само декларирање како верник,тогаш во Македонија нема 150 Христијани.Далеку од 1 500 000.Истото важи и за Муслиманите.
Кои се тие двајца тројцаНа форумов има само по два-тројца, ништо повеќе.
Ruzata Ruza ja pravi nejziniot Miris koj go poseduva vnatre a ne imeto "Ruza". Taa i trn da se vika,ubavo ke mirisa. I Koprivata Ruza da ja vikas,taa ke potpaluva. Vernikot vernik go pravat osobinite.Така треба да биде,ама не е.Ете и самиот читаш какви се не мудреци се прават верници,неважно дали се декларираат како Христијани или Муслимани.Зарем за да бидеш верник е доволно како таков да се изјаснуваш?Или треба повеќе од тоа?Ако треба повеќе од само декларирање како верник,тогаш во Македонија нема 150 Христијани.Далеку од 1 500 000.Истото важи и за Муслиманите.
Кои се тие особини што верник ги има а неверник ги нема? (зборувам за пракса, не теоретски)Ruzata Ruza ja pravi nejziniot Miris koj go poseduva vnatre a ne imeto "Ruza". Taa i trn da se vika,ubavo ke mirisa. I Koprivata Ruza da ja vikas,taa ke potpaluva. Vernikot vernik go pravat osobinite.
Да не ги именувам сега, ќе се налутат некои.Кои се тие двајца тројца
Јас само еден познавам
Не ми е сеедно. Ти тоа го правиш од страв или трчајќи по наградата, а јас од хумани и етички побуди. Вака како што си го кажал испаѓа дека верниците се полоши луѓе (што не е далеку од вистината).Razgledajte gi temite na Forumot ke videte. Allah dz.s na Musa a.s (Mojsie) mu naredil so ubavi zborovi da se obratuva kon Faraonot. Musa a.s bese Bozji pratenik a Faraonot naj golem Tiranin. Ako na Musa a.s mu bese naredeno ubavo da se odnesuva kon Faraonot,sto mi preostanuva mene kon tebe. Nitu sum jas (kako Musliman) pogolem vernik od Musa a.s nitu pak ti (kako nevernik) polos od Faraonot. Jas veruvam vo Raj i pekol,pa taka ke vnimavam na jazikot i na delata a ti ne veruvas,seedno ti e kako ke postapis.
А тоа што му го стврднал срцето на фараонот, го заборави?Razgledajte gi temite na Forumot ke videte. Allah dz.s na Musa a.s (Mojsie) mu naredil so ubavi zborovi da se obratuva kon Faraonot. Musa a.s bese Bozji pratenik a Faraonot naj golem Tiranin. Ako na Musa a.s mu bese naredeno ubavo da se odnesuva kon Faraonot,sto mi preostanuva mene kon tebe. Nitu sum jas (kako Musliman) pogolem vernik od Musa a.s nitu pak ti (kako nevernik) polos od Faraonot. Jas veruvam vo Raj i pekol,pa taka ke vnimavam na jazikot i na delata a ti ne veruvas,seedno ti e kako ke postapis.
Toa ti e,kako na sred sneg vo site studovi ostanes tvrdoglavo.... ako sam ne se setis deka ke zamrznis,pa malku li ti e toa sto Bog i UM i Razum ti dal. Toa e razlikata kaj tebe i zivotnite (razumot). Kravata nema da odgovara sto ke se pomoca na sred pati,ama ti ke odgovaras zatoa sto razumot koj ti go dal Bog kako naj golemo bogatstvo go zakoravi.А тоа што му го стврднал срцето на фараонот, го заборави?
П.С. Дали ако твојот бог како доказ за твојата љубов кон него, побара од тебе да се одкажеш од вечниот живот, би се одкажал?
Ова нема ама баш никаква врска со тоа што те прашав......никаква!Toa ti e,kako na sred sneg vo site studovi ostanes tvrdoglavo.... ako sam ne se setis deka ke zamrznis,pa malku li ti e toa sto Bog i UM i Razum ti dal. Toa e razlikata kaj tebe i zivotnite (razumot). Kravata nema da odgovara sto ke se pomoca na sred pati,ama ti ke odgovaras zatoa sto razumot koj ti go dal Bog kako naj golemo bogatstvo go zakoravi.
Tука ќе престанам поради проблеми од типот на перманентен бан кој што ми се заканува ако продолжам да те '' навредувам '' според админот (мада шо мислам дека беше обратно цело време или ако не повеќе барем и двајцата се препукувавме) али ете сепак јас имам опомена , и како што реков нема веќе да коментирам, ќе оставам некој друг да се замара со твојте ''изучувања''И да сакав да ти "празнам" мозок, неможам....од празно нема што да вадиш.
Колку што си ти христијанин, толку и христијани има у државава.
Секоја твоја реченица просто блика од љубов и понизност......христијанин ипол...скоро два!
Фала за подршката ... па фала богу и јас да имам сојузник овој,Ipsissimus ги има 3-4
A кај па пишува дека е муслиман од кај па ти знаеш ... ??? ... ја како што приметив не збореше лошо за христијанството, баш добри реченици пишал ...од кај знаеш ти шо е да не нагагаш ?
Е поадекватен сојузник и да бараше немаше да најдеш! Дрва и камења за муслиманиве испофрла, и на крај на муслиман му велиш: "па фала богу и јас да имам сојузник овој,Ipsissimus ги има 3-4"
Да си ми жив, вака слатко само неколкумина успеваат да ме насмеат на форумов!